Τίμησαν στην Συκή τον πολιούχο τους Άγιο Γεώργιο

Με επιτυχία οι εκδηλώσεις του Σωματείου «Γονείς και Παιδιά Εν Δράσει»

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν στη Συκή του Πηλίου από το Σωματείο «Γονείς Και Παιδιά Εν Δράσει» οι θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της μνήμης του Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, Πολιούχου του χωριού. Τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Συκής και ακολούθησε η περιφορά της εικόνας του Αγίου καθώς και αρτοκλασία του Σωματείου, υπέρ υγείας όλων των κατοίκων του χωριού και των ξένων επισκεπτών. Στη συνέχεια μοιράστηκαν ως αναμνηστικά δώρα χειροποίητοι σταυροί σε όλους τους παρευρισκόμενους. Οι σταυροί, πριν μοιραστούν παρέμειναν στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Στην κεντρική πλατεία της Συκής, οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τον χαιρετισμό της προέδρου του Σωματείου κ. Φωτεινής Ακρίβου η οποία μεταξύ των άλλων τόνισε: «Σήμερα, νιώθουμε πραγματικά πολύ ευλογημένοι που ο Άγιος Γεώργιος μας αξίωσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά να αναβιώσουμε με σεβασμό και ευλάβεια το πανηγύρι που γινόταν από παλιά στον τόπο μας ανήμερα της γιορτής του αγίου. Το Σωματείο μας μένοντας πιστό στις παραδόσεις και τα ήθη του χωριού με την αναβίωση του πανηγυριού του Άη Γιώργη επιδιώκει την επίτευξη ενός διττού στόχου. Από τη μια να αποδώσει τις πρέπουσες τιμές στον πολιούχο της Συκής, τον Άγιο Γεώργιο, και από την άλλη με αφορμή τον θρησκευτικό αυτόν εορτασμό να οργανώσει το πανηγύρι της Συκής το οποίο αποτελεί μια κοινωνική εκδήλωση, που αποτυπώνει την κοινωνική συνοχή, τις κοινωνικές αξίες και τα ήθη του χωριού μας. Ίσως σήμερα, που οι κοινωνίες μας τείνουν να γίνουν απρόσωπες και ατομικιστικές, καθίσταται περισσότερο αναγκαίο από ποτέ να διαφυλάξουμε το λαϊκό μας πολιτισμό και να στραφούμε σε όσα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής, μας φέρνουν κοντά, μας ενώνουν και προάγουν την κοινωνική και πολιτιστική μας υπόσταση».

Εν συνεχεία ο πατέρας Αντώνιος, ο ιερέας του χωριού ευλόγησε το φαγητό που ετοίμασαν τα μέλη του Σωματείου, κοκκινιστό κρέας με ρύζι , προς τιμήν του Αγίου. Έπειτα το φαγητό μοιράστηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Ακολουθήσαν παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά τμήματα: του Εκπολιτιστικού Χορευτικού Συλλόγου Καναλίων ο « Ήταυρος», του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Βλασίου και του χορευτικού τμήματος του Σωματείου «Χορευτές Εν Δράσει. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με το παραδοσιακό λαϊκό πανηγύρι του Άη – Γιώργη.

Το Σωματείο «Γονείς και Παιδιά εν Δράσει» ευχαριστεί σε ανακοίνωσή του την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την συνδιοργάνωση της εκδήλωσης, τον Δήμο Νοτίου Πηλίου για την παραχώρηση της πλατείας, τον πατέρα Αντώνιο που ευλόγησε το φαγητό, τη φιλόλογο του Σωματείου, Ακρίβου Αγγελή Γαρυφαλλιά που δημιούργησε τα αναμνηστικά δώρα, τους χειροποίητους σταυρούς για τα χορευτικά τμήματα και τους παρευρισκόμενους.

Επίσης, ευχαριστεί τα παραδοσιακά χορευτικά τμήματα που συμμετείχαν και ειδικότερα το χορευτικό τμήμα του Εκπολιτιστικού Χορευτικού Συλλόγου Καναλίων ο « Ήταυρος» και την υπεύθυνη χοροδιδάσκαλό τους, Ευαγγελία Γεωργούλα, το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Βλασίου και του Σωματείου «Χορευτές Εν Δράσει» καθώς και την υπεύθυνη χοροδιδάσκαλο τους  Χριστοπούλου Χριστίνα, τα μέλη του Σωματείου που μαγείρεψαν προς τιμήν του Αγίου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νεοχωρίου για τις παραδοσιακές φορεσιές με τις οποίες εμφανίστηκε το χορευτικό τμήμα του Σωματείου, τους μουσικούς, το κατάστημα «Αγκωνάρι» που εξυπηρέτησε την εκδήλωση αλλά και σε όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.