Ιορδ. Πολατίδης: «Έντονο ενδιαφέρον για διπλώματα, ομαλά οι εξετάσεις, λίγα τα έσοδα, πολλά τα έξοδα»

«Οι θεωρητικές εξετάσεις γίνονται με πληρότητα 100%», ανέφερε ο πρόεδρος των Εκπαιδευτών Υποψήφιων Οδηγών

Αρκετό είναι το ενδιαφέρον που δείχνουν οι υποψήφιοι για την απόκτηση διπλώματος αυτοκινήτου, με τη λειτουργία των σχολών πλέον να είναι ομαλή και οι εξετάσεις να διεξάγονται χωρίς εμπόδια, όπως ανέφερε ο πρόεδρος των Εκπαιδευτών Υποψήφιων Οδηγών Μαγνησίας, Ιορδάνης Πολατίδης στη «ΜΑΓΝΗΣΙΑ». Μάλιστα, σημείωσε ότι οι θεωρητικές εξετάσεις διεξάγονται με πληρότητα 100%, γεγονός που δημιούργησε αποσυμφόρηση, παρ’ όλα αυτά ανέφερε ότι υπάρχει το αίσθημα φόβου σε όλους, και υποψηφίους και εκπαιδευτικούς, για τον ενδεχόμενο εκ νέου εγκλεισμό, λόγω covid.

Ο πρόεδρος των εκπαιδευτών υποψηφίων οδηγών Ιορδάνης Πολατίδης

«Υπάρχει φόβος μην ξανακλείσουμε και όλοι
βιάζονται να βγάλουν γρήγορα το δίπλωμα»

Ο κ. Πολατίδης τόνισε ιδιαίτερα το υπάρχον ενδιαφέρον για εγγραφές και απόκτηση διπλώματος αυτοκινήτου, κάτι που το θεωρεί λογικό, εφόσον για περίπου έξι μήνες οι Σχολές Οδηγών ήταν κλειστές, λόγω της πανδημίας. «Υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον. Είμαστε ένας κλάδος που δουλεύει έτσι κι αλλιώς περισσότερο το καλοκαίρι, τώρα όμως ακόμα περισσότερο, καθώς έξι μήνες ήμασταν κλειστά», δήλωσε ο πρόεδρος, αναφέροντας ότι το καλοκαίρι κύλησε ομαλά εφόσον υπήρχαν εγγραφές. Μάλιστα, εκτός των άλλων, σημείωσε ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε πως υπήρχαν και οι παλιότεροι υποψήφιοι που αναβλήθηκαν οι εξετάσεις τους λόγω του lockdown. «Υπάρχει φόβος μην ξανακλείσουμε και όλοι βιάζονται να βγάλουν γρήγορα το δίπλωμα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

«Ο μεγάλος όγκος των υποψηφίων έχει φύγει»

Εξήγησε ότι λόγω της εξέλιξης με την πανδημία και των ανάλογων περιοριστικών μέτρων που τέθηκαν το πρώτο διάστημα της σχετικής επιστροφής στην κανονικότητα υπήρχαν προβλήματα τα οποία εμπόδιζαν την ομαλή εξέλιξη της διεξαγωγής των εξετάσεων. Μάλιστα, λόγο έκανε για τα θεωρητικά μαθήματα, στα οποία πριν από περίπου ένα μήνα η πληρότητα των τμημάτων ανερχόταν στο 50%. «Υπήρχε καθυστέρηση», όπως δήλωσε ο κ. Πολατίδης. Το μέτρο αυτό όμως σήμερα δεν υφίσταται, καθώς εδώ και λίγες μέρες έχει αρθεί, με αποτέλεσμα οι θεωρητικές εξετάσεις να γίνονται με πληρότητα ατόμων 100%, σύμφωνα με τον πρόεδρο Εκπαιδευτών Υποψήφιων Οδηγών. «Τώρα τα πράγματα είναι εύκολα, καθώς ο μεγάλος όγκος των υποψηφίων έχει φύγει», δήλωσε ο ίδιος. Ταυτόχρονα, ενημέρωσε ότι ούτε στα πρακτικά μαθήματα υπάρχει πρόβλημα, με τις εξετάσεις να διεξάγονται κάθε μέρα, Δευτέρα με Παρασκευή.

«Προσπαθούμε να μπαλώσουμε τρύπες»

Ο κ. Πολατίδης θέλησε να διευκρινίσει πώς ναι μεν υπάρχει κινητικότητα και ενδιαφέρον, αλλά η οικονομική κατάσταση ήταν «άσχημη», όπως τη χαρακτήρισε, εφόσον ήταν αρκετά μεγάλο το χρονικό διάστημα που οι σχολές παρέμειναν κλειστές, με τα έξοδα να τρέχουν και τα έσοδα να είναι ανύπαρκτα. «Τώρα, προσπαθούμε να μπαλώσουμε τρύπες», σημειώνει ο κ. Πολατίδης.
Όσον αφορά στα ισχύοντα μέτρα για τους υποψήφιους οδηγούς, αλλά και τους εκπαιδευτικούς συμβαδίζουν και με όλες σχεδόν τις υπόλοιπες δραστηριότητες. Υποχρεούνται να υποδεικνύουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, το οποίο έχει ισχύ έξι μηνών, διαφορετικά πρέπει να διενεργούν rapid test το οποίο έχει ισχύ 48 ωρών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.