Κ. Αρβανίτης: «Ο κ. Μητσοτάκης στο Ευρωκοινοβούλιο ήταν άθλιος, τοπικός κομματάρχης άλλης κλάσης»

Δριμεία κριτική στον Πρωθυπουργό από τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Σκληρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη άσκησε ο δημοσιογράφος και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστας Αρβανίτης, για τη χθεσινή παρουσία του στο Ευρωκοινοβούλιο. Μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη χαρακτήρισε τον Κ. Μητσοτάκη ως άθλιο, τοπικό κομματάρχη που ενδιαφέρονταν για την δική του πολιτική παρουσία και όχι για την χώρα. Ο κ. Αρβανίτης σημείωσε δε πως ήταν η τελευταία φορά του κ. Μητσοτάκη ως Πρωθυπουργού στο Ευρωκοινοβούλιο και συνέχισε την επίθεσή του και στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, αλλά και σε επίπεδο διαχείρισης της πολιτικής, που οδηγεί όπως όλα δείχνουν σε πρόωρες εκλογές.

 

Ο κ. Αρβανίτης σχολίασε τις λιγοστές παρουσίες που υπήρχαν στο Ευρωκοινοβούλιο κατά τη διάρκεια της χθεσινής ομιλίας του Πρωθυπουργού, επισημαίνοντας πως δεν του έχει ξανατύχει στα τρία χρόνια ως Ευρωβουλευτής να έρχεται ηγέτης χώρας και η αίθουσα να είναι άδεια. Μάλιστα υπογράμμισε πως αυτή η εικόνα δεν αφορά στον κ. Μητσοτάκη, αλλά αφορά στην χώρα.

«Μπορεί να παίζει στα media του στην Ελλάδα ότι είναι πόλος, έξω δεν έχει καμία αξία και κανέναν ρόλο. Ήταν πολύ κακή και η ομιλία του. Ήταν άθλιος, τοπικός κομματάρχης άλλης κλάσης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αρβανίτης για τον κ. Μητσοτάκη. Επεσήμανε δε, πως ανέμενε μια εμπνευσμένη ομιλία για το μέλλον της Ευρώπης, με τους ηγέτες να μιλούν στους Ευρωβουλευτές για το πως οραματίζονται το νέο «σπίτι», ποιες πολιτικές πρέπει να υπάρξουν, αντ’ αυτού η ομιλία ήταν ένα λάθος.

«Ο Μητσοτάκης ήταν όλος ένα λάθος. Το λάθος. Δεν βγήκε μπροστά ως ηγέτης της Ελλάδας, βγήκε ένας τύπος ο οποίος τον ένοιαζε και το καταλάβαινε και δεν το διαχειρίστηκε σωστά κατά τη γνώμη μου, ότι θα είναι η τελευταία φορά που θα τον δουν ως πρωθυπουργό. Ήταν νομίζω στο Ευρωκοινοβούλιο η τελευταία του παρουσία ως πρωθυπουργός», ανέφερε ο Ευρωβουλευτής. Συμπλήρωσε δε πως έπρεπε ο κ. Μητσοτάκης να μιλήσει για το ποιες συμμαχίες θα πρέπει να γίνουν για την ενεργειακή κρίση, πως θα πρέπει να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα στη μετά covid εποχή, αλλά και τα ζητήματα δημοκρατίας.

«Αλλά τι να πει ο Μητσοτάκης για ζητήματα δημοκρατίας, όταν διώκει δημοσιογράφους, όταν έχει λίστα Πέτσα ή έχουμε δολοφονίες δημοσιογράφων,  ζητήματα που έχουν στην Πολωνία ή στη Μάλτα. Μπορεί να βγει έξω από αυτά ως οραματικός ηγέτης και να πει και πέντε άλλα πράγματα. Βεβαίως να πει και να καταγγείλει τον ρόλο της Τουρκίας και να θέσει στην Ευρώπη τις ευθύνες της», είπε ο κ. Αρβανίτης.

 

Δεν έκανε συμμάχους ο Μητσοτάκης- Είναι δεδομένος των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ

Ο κ. Αρβανίτης αναφέρθηκε και στη στάση που οφείλει να έχει η Ελλάδα ως προς την εξωτερική της πολιτική και κυρίως ως προς την Τουρκία, τονίζοντας πως η χώρα θα πρέπει να «πατήσει» πόδι σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, καθώς ευρωπαϊκές χώρες εξοπλίζουν την Τουρκία.

«Ο κ. Μητσοτάκης ως δεδομένος των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ στην προκειμένη περίπτωση, όπου «αδειάζεται» συνέχεια η χώρα από το ΝΑΤΟ,  όφειλε να πατήσει πόδι και να βάλει ζητήματα ότι η Ελλάδα δεν είναι ψωροκώσταινα. Δεν μπορούμε να ακούμε από κυβερνητικά στελέχη στις τηλεοράσεις ότι όταν γίνει σύγκρουση με την Τουρκία θα είμαστε μόνοι μας. Εάν θα είμαστε μόνοι μας, τότε γιατί είμαστε με αυτούς; Για να πληρώνουμε μια τις γαλλικές, μια τις ιταλικές και μια τις ισπανικές εταιρείες; Είναι λάθος όλο το αφήγημα», τόνισε ο Ευρωβουλευτής. Σημείωσε δε, πως ο κ. Μητσοτάκης είχε αυτή την ευκαιρία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θα μπορούσε να κάνει συμμάχους για τη χώρα και δεν το έκανε. Αντ’ αυτού, όπως είπε ο κ. Αρβανίτης, προσπάθησε να κάνει συμμάχους για την πολιτική του σταδιοδρομία, για να αντέξει.

 

Στην Ελλάδα το πρόβλημα είναι εάν κυκλοφορούν ειδήσεις

Ο γνωστός δημοσιογράφος αναφέρθηκε και στην ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα, με αφορμή και την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ευρωκοινοβούλιο, ο οποίος κράτησε στα χέρια του την Αυγή και την Δημοκρατία και είπε πως συκοφαντήθηκε όμως τα δύο μέσα εξακολουθούν να κυκλοφορούν.

«Το θέμα με την Ελλάδα δεν είναι εάν κυκλοφορούν εφημερίδες, αλλά εάν κυκλοφορούν ειδήσεις. Αυτό μπορεί να το δει κανείς από το πως καλύπτεται η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Ελλάδα.  Η λίστα Πέτσα είναι για τους Ευρωβουλευτές πολύ σοβαρό θέμα. Δεν γίνεται να έχεις λίστες επιχορηγούμενων μέσων ενημέρωσης. Με την Novartis παίζαμε fake news. Παίζαμε «τούμπα» την απόφαση», υποστήριξε ο κ. Αρβανίτης και συμπλήρωσε σχετικά με την Novartis πως «Το πρόβλημα με την υπόθεση Novartis και τη δεξιά δεν είναι μόνο  ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Σαμαράς,  είναι και οι άλλοι που διαφωνούν και δεν μίλησαν και όποιος δεν μιλά σε ένα έγκλημα έχει ευθύνη. Η υπόθεση Novartis έπρεπε να πάει μέχρι τέλους».

 

Το ΠΑΣΟΚ πηγαίνει προς το αντι- ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο

Παρών χθες στο Ευρωκοινοβούλιο ήταν και ο ευρωβουλευτής και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος μίλησε και ζήτησε από την ΕΕ, μεταξύ άλλων, να σταματήσει να τροφοδοτεί με στρατιωτικό υλικό την Τουρκία.

«Δεν καταλάβαμε τι είπε και ο κ. Ανδρουλάκης χθες. Συμφώνησε, δεν συμφώνησε; Τι είναι αυτό του δίκαιου παίκτη; Ήταν κατώτερος των περιστάσεων. Έπρεπε να βάλει τα ζητήματα όπως αυτός βλέπει ως ηγέτης του ΠΑΣΟΚ την κατάσταση στην Ελλάδα. Έκλεισε μάτι προς τον κ. Μητσοτάκη, όπως ο εκπρόσωπος του Βελόπουλου. Αυτές ήταν οι συμμαχίες του Μητσοτάκη. Δεν θεωρώ ότι το ΠΑΣΟΚ με τις δηλώσεις Ανδρουλάκη είναι προς το παρόν στην προοδευτική κατεύθυνση, μάλλον στο αντι- ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο είναι, αλλά αυτά θα κριθούν από την κάλπη έτσι κι αλλιώς.  Ένα συγχαρητήρια στον κ. Μητσοτάκη έδωσε ο εκπρόσωπος του ID, που σημαίνει φασίστες, όχι απλά ακροδεξιά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αρβανίτης.

Δεν ανατράπηκε το δημοψήφισμα του ΣΥΡΙΖΑ

Αναφορικά με τις ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές κι αν μία περίοδος ακυβερνησίας και η ύπαρξη υπηρεσιακής κυβέρνησης θα δυσκολέψει τη χώρα στην εξωτερική πολιτική, ο κ. Αρβανίτης σημείωσε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Σύμφωνα με τον ίδιο, μπορεί να εξασφαλιστεί ποιοι θα είναι οι υπουργοί και ποιοι θα ασχοληθούν με τα βασικά θέματα. «Πρέπει να υπάρξει μια βασική συμφωνία.  Δεν νιώθαμε και πιο ασφαλείς με τον Μητσοτάκη στα θέματα εξωτερικής πολιτικής», σχολίασε ο κ. Αρβανίτης.

Βέβαια, ο Ευρωβουλευτής μίλησε για το δημοψήφισμα του 2015 και για τον τρόπο που η ΝΔ το χρησιμοποιεί κάνοντας ουσιαστικά μία προεκλογική περίοδο. «Χθες, ο κ. Μητσοτάκης ξέχασε ότι μετά το δημοψήφισμα υπήρχαν εκλογές που κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ . Που ανατράπηκε το δημοψήφισμα; Είχε την πρόταση της ΕΕ για το θέμα της οικονομίας και την άρνηση αυτής. Συμφωνείτε με την πρόταση αυτή; Ναι, όχι, δεν έλεγε έξω από το ΝΑΤΟ, έξω από την ΕΕ ή σοσιαλισμός ή δεξιά; Ο κόσμος έδειξε μία στήριξη στην ελληνική κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αρβανίτης και επεσήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «μάτωσε» τρία χρόνια για να βγάλει τη χώρα από το μνημόνιο και την παρέδωσε με μειωμένο δημόσιο χρέος, με 37 δις μαξιλάρι και έξω από τα μνημόνια.

«Ο κ Μητσοτάκης θα παραδώσει μια χρεωκοπημένη χώρα πάλι,  με το χρέος να έχει ανέβει τρις φορές πάνω, έχουν φάει όλα τα λεφτά, με απευθείας αναθέσεις, κουμπάροι, φίλοι, αγαπημένοι, αυτή είναι η Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη. Ο κόσμος θα συγκρίνει τι παρέδωσε ο ένας και τι θα παραδώσει ο άλλος», κατέληξε ο κ. Αρβανίτης.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.