Κ. Χαλέβας: Χάνονται επενδύσεις στο νομό από καθυστερήσεις και άπειρα κωλύματα…

Προσπάθεια του περιφερειακού συμβούλου, για προσέλκυση νέας μονάδας επεξεργασίας ελαιών

Σε προσωπικό αγώνα για να φέρει επενδυτές και επιχειρηματίες στην Ελλάδα έχει αποδυθεί το τελευταίο διάστημα ο Κώστας Χαλέβας πρώην δημοτικός και νυν περιφερειακός σύμβουλος, μηχανικός, που δηλώνει ότι για την έλλειψη ενδιαφέροντος των επενδυτών ευθύνονται οι διαδικασίες και τα προσκόμματα στις όποιες επενδύσεις πάνε να δημιουργηθούν. Ο Κώστας Χαλέβας δήλωσε στο «Ράδιο Ένα 102,5» ότι πήγε στην Κύπρο για να βοηθήσει, όχι τον εαυτό του, αλλά την Ελλάδα, προσελκύοντας επιχειρηματίες που θέλουν να επενδύσουν στη χώρα μας, «αλλά αυτοί οι ανεγκέφαλοι που έχουν θεσμικούς ρόλους, δημιουργούν προσκόμματα στις όποιες επενδύσεις πάνε να δημιουργηθούν».

Τα στοιχεία μαρτυρούν την κρίση

Απαντώντας σε όσους ισχυρίζονται ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει κρίση και η κατάσταση δεν είναι τόσο χάλια, ο περιφερειακός σύμβουλος τόνισε ότι πέρα από τις 30.000 αυτοκτονίες στην Ελλάδα, δεν χρειάζεται να ξέρει κάποιος πολλά πράγματα, ότι οι πολίτες δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς και τις υποχρεώσεις τους. «Χρειάζεται να πάμε έξω από τα σούπερ μάρκετ και να δούμε τον κόσμο που ψάχνει στα ληγμένα τρόφιμα που πετιούνται, για να συμπληρώσει τη διατροφή του», είπε ο μηχανικός.
Ο Κ. Χαλέβας κάλεσε τους «ανεγκέφαλους, που λένε ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει κρίση», να κάνουν μια βόλτα έξω από τις Εκκλησίες, για να δουν την ουρά που κάνει ο κόσμος για μια μερίδα φαγητό και θυμίζει τα συσσίτια της εποχής του ‘60. «Μετά από 50 χρόνια, επιστρέφουμε στην εποχή του ’60, γιατί δήθεν είμαστε χρεωμένοι, τη στιγμή που χρεωμένα είναι όλα τα κράτη και ειδικά τα όμορα, πολύ πιο χρεωμένα από μας», τόνισε.

Προσέλκυση επενδυτών

Ο κ. Χαλέβας είπε ότι μας οδηγούν μεθοδευμένα σε εξαθλίωση και εκτιμά ότι ήρθε η στιγμή να αντιδράσουμε.
Όπως είπε, ήρθε η στιγμή να κοιτάξουμε τι μπορεί να γίνει στην Ελλάδα, που έχει ανθρώπους με δύναμη και ψυχή και μπορεί με μια μικρή βοήθεια να πετύχει.
Ο πρώην δημοτικός και περιφερειακός σύμβουλος και μηχανικός, τόνισε ότι είχε επαφή ακόμη και με τον επιχειρηματία που θέλει να επενδύσει στον Αλατά και οι ανεγκέφαλοι εμποδίζουν ακόμη και με αποφάσεις που τον αποτρέπουν.
Όπως είπε, συζήτησε με αρκετούς επιχειρηματίες που είναι διατεθειμένοι να επενδύσουν στην Ελλάδα και πρόσθεσε ότι ο οποιοσδήποτε θέλει να δραστηριοποιηθεί στη χώρα μας, έχει πολλά εμπόδια όπως η υπέρμετρη φορολογία, μέσω της οποίας έχουν επιτευχθεί οι στόχοι και όχι η ανάπτυξη.

Απογοητεύονται από τις διαδικασίες

«Έχω έρθει σε επαφή με πολλούς, επιχειρηματίες, προσπάθησα να τους πείσω να επενδύσουν στην Ελλάδα, αλλά όταν ήρθαν σε επικοινωνία με υπουργεία απογοητεύτηκαν από τις διαδικασίες και τις βασικές ελλείψεις, όπως τα πολεοδομικά εργαλεία και χωροταξικά σχέδια», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο Κ. Χαλέβας δήλωσε ότι έμεινε έκπληκτος από την οικοδομική δραστηριότητα, ακόμη και από τα Κατεχόμενα που πέρασε να δει πως είναι η κατάσταση. Όπως είπε, ακόμη κι εκεί, κατασκευάζονται κτίρια το ένα δίπλα στο άλλο, ξενοδοχεία και άλλες υποδομές, που ποτέ δεν είχαμε στην Ελλάδα.
Όσον αφορά στις τουριστικές υποδομές είπε ότι στην Κύπρο δημιουργήθηκαν 45 μαρίνες σκαφών κι εμείς παιδευόμαστε ακόμη να φτιάξουμε μία. «Υπάρχει θέληση για δημιουργία και για ανάπτυξη. Δυστυχώς, στην Ελλάδα ότι γίνεται, γίνεται με αυτόματο πιλότο», είπε και έφερε το παράδειγμα της Μαγνησίας, ότι δεν μπορούσε να στηρίξουμε ένα αεροδρόμιο, ενώ τρία resort σε Αλατά, Νηές και Αγ. Στέφανο, αντιμετώπισαν τόσα προβλήματα, που ο ίδιος ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει πως οι επενδυτές επιμένουν στη δημιουργία αυτών των υποδομών.

Στη Γερμανία ενδιαφερόμενοι Κινέζοι
Ο κ. Χαλέβας είπε ότι επικοινώνησε με Κινέζους που ήθελαν να δημιουργήσουν μονάδα επεξεργασίας κρέατος στη Βιομηχανική Περιοχή Βόλου και πήγε στα κεντρικά τραπεζών στην Αθήνα, για να τους διευκολύνει. «Αποτέλεσμα είναι με τις καθυστερήσεις και τα κωλύματα που δημιουργούσαν οι επενδυτές έφυγαν άρον -άρον και κάνουν την επένδυση στο Βερολίνο», δήλωσε.
Ο ίδιος εξήγησε ότι ενδιαφερόταν για ένα κουφάρι που είναι εγκαταλειμμένο και ανήκει στην Τράπεζα Πειραιώς και ενώ πρότειναν να το νοικιάσουν για δύο χρόνια και αν πήγαινε καλά η επένδυση να το αγόραζαν, τα κεντρικά της Τράπεζας δεν μπήκαν στον κόπο να απαντήσουν καν, με αποτέλεσμα οι επενδυτές να πάνε στη Γερμανία.

Μονάδα επεξεργασίας ελαιών
Σύμφωνα με τον Κ. Χαλέβα ήδη μιλάει με επιχειρηματία στη Λεμεσό, που έχει νοικιάσει κτίριο στην Α’ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου για επεξεργασία ελαιών και δήλωσε ότι δεν θα σταματήσει να κάνει προσπάθειες προσέλκυσης επενδυτών και επιχειρηματιών στην Ελλάδα.
Όπως είπε, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, τον τοποθέτησε ως υπεύθυνο χωροταξίας, του υπουργείου Περιβάλλοντος, στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας και τόνισε ότι από τη θέση αυτή θα προσπαθήσει να αλλάξει μερικές νοοτροπίες και να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους επιχειρηματίες.
Τέλος, ο Κ. Χαλέβας είπε ότι δεν χρειάζεται να κατηγορήσουμε κανέναν, ούτε αντιπαλότητες, αλλά να βάλουμε πλάτη όλοι όσοι έχουν δυνατότητες, γιατί η Ελλάδα έχει ανάγκη να τη στηρίξουμε, για να βγούμε όσο το δυνατόν νωρίτερα από την οικονομική κρίση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.