Κ. Γαργάλας στο Ράδιο ΕΝΑ: «Η κυβέρνηση καλύπτει τον Μπέο. Η δημοτική αρχή διδάσκει πολεμικές τέχνες»

Τι είπε ο δημοτικός σύμβουλος της ΛΑΣ για την επίθεση που δέχτηκε από τον Β. Ζαχείλα

Για μια δημοτική αρχή που διδάσκει πολεμικές τέχνες, κουκούλες, παρακράτος έκανε λόγο μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Βόλου Κώστας Γαργάλας, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή δέχτηκε βίαιη επίθεση από τον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας Βασίλη Ζαχείλα, ενώ χθες ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου εμφατικά του είπε «εσύ βάλε μυαλό». Ο κ. Γαργάλας επεσήμανε ότι η κυβέρνηση καλύπτει τον Αχ. Μπέο, ενώ χαρακτήρισε συνυπεύθυνους και τους 32.000 πολίτες του Βόλου που ψήφισαν την παράταξη Μπέου για τα όσα συμβαίνουν στην πόλη.

 

Ο κ. Γαργάλας αναφέρθηκε αρχικά στο χθεσινό επεισόδιο που εκτυλίχθηκε στο δημοτικό συμβούλιο με τον Αχιλλέα Μπέο λέγοντάς του «εσύ βάλε μυαλό». Ο ίδιος υπέβαλε μήνυση το βράδυ για απειλή κατά της ζωής του και της οικογένειάς του,  επειδή, όπως τόνισε,  το φαινόμενο έχει επαναληφθεί.

«Την πρώτη φορά που συνέβη δεν είχα υποβάλει μήνυση γιατί είχα κι εγώ την ανοχή, του αφελούς μάλλον. Η αφέλεια δεν ήταν ακριβώς αφέλεια ήταν επιλογή και με ολίγη αφέλεια. Από εκεί και πέρα, όταν παίζουμε με τη ζωή των ανθρώπων δεν υπάρχει χώρος για αφέλεια», σχολίασε.

Στο μεταξύ, απαντώντας στο τι σήμαινε η φράση του Αχ. Μπέου «εσύ βάλε μυαλό» ο κ. Γαργάλας ευθαρσώς είπε ότι εννοούσε ότι «Εάν δεν κάτσεις καλά θα τις ξαναφάς. Αναγνωρίζει ότι η επίθεση καλώς έγινε. Είναι ο ηθικός αυτουργός, διότι οι απειλές τις οποίες έχω δεχτεί όχι μόνο λεκτικές, είναι επανειλημμένες, συνεχείς και επαναλαμβανόμενες. Και όχι μόνο σε μένα απειλές. Είναι ένα ζήτημα άκρως πολιτικό που προσωποποιείται».

 

Αγνοούσα την ύπαρξη Ζαχείλα

Ο κ. Γαργάλας όμως μίλησε και για τον Βασίλη Ζαχείλα, απαντώντας στο ερώτημα που πολλοί σκέφτηκαν και αναρωτήθηκαν, εάν γνωρίζονταν ή εάν είχαν… προηγούμενα, καθώς σε ανάρτησή του ο Β. Ζαχείλας μετά το επεισόδιο ανέφερε ότι έδρασε παρορμητικά καθώς συκοφαντήθηκε.

«Εγώ νομίζω ότι συναντήθηκα μαζί του 5-6 φορές στο δημοτικό συμβούλιο, αγνοούσα την ύπαρξή του και προφανώς δεν είχα ούτε καλημέρα. Δεν είχαμε ανταλλάξει ποτέ τίποτα. Φυσικά προσωπικά δεν είχα, γιατί αγνοούσα και το πρόσωπό του κι από εκεί και πέρα η μόνη φορά που ίσως θα μπορούσε να την εκλάβει ως οτιδήποτε  ήταν όταν κάποτε μιλούσα στο ΔΣ και παρέμβαινε χασκογελώντας και ειρωνεύονταν και του είπα σας παρακαλώ σταματήστε για να μιλήσω. Αυτή ήταν η δική μου συνομιλία μαζί του.

Είναι δύο διαφορετικοί κόσμοι, δεν θα μπορούσα να είναι ο ίδιος κόσμος του συγκεκριμένου με τον δικό μου, δύο διαφορετικοί αξιακοί κόσμοι που δεν συναντώνται», απάντησε ο κ. Γαργάλας.

Σημείωσε δε ότι μετά την επίθεση Ζαχείλα υπέβαλε μήνυση, ο κ. Ζαχείλας δεν συνελήφθη γιατί δεν μπόρεσε να βρεθεί, όπως σχολίασε ο κ. Γαργάλας, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο ίδιος από τον Διοικητή της Αστυνομίας.

Σε ότι αφορά δε το γεγονός ότι υπέγραφε χθες και προχθές εντάλματα ως πρόεδρος του ΣΥΔΙΣΑ, όταν έχει ανακοινωθεί πως παραιτήθηκε, ο κ. Γαργάλας απάντησε πως δεν γνωρίζει τα συγκεκριμένα στοιχεία, σημείωσε ωστόσο ότι ίσως αυτό να είναι και η επιβράβευση της πράξης του.

Αναφορικά με την κ. Παξινού, που ανέλαβε τη θέση της δημοτικής συμβούλου χωρίς ωστόσο σύμφωνα με τα στοιχεία της ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ να έχει γίνει επίσημα η παραίτηση Ζαχείλα, ο κ. Γαργάλας σχολίασε ότι «στη θέση των ελεγκτικών μηχανισμών θα κινούμουν διαφορετικά. Οι συγκεκριμένοι ελεγκτικοί μηχανισμοί και αποκλειστικά ο Δήμος Βόλου διολισθαίνει σε μία ατραπό, έχει ήδη μπει σε αυτή την ατραπό, η οποία είναι μία δραστηριότητα ανεξέλεγκτη και χωρίς απολύτως καμία προσοχή. Ό,τι θέλει κάνει και κανένας έλεγχος. Όλα τα ζητήματα που τίθενται και θα είχαν αξία σε μια ευνομούμενη πολιτεία, δεν έχουν καμία αξία. Εγώ δεν είμαι ο άνθρωπος που θα ελέγξει διοικητικά, είμαι ένας από αυτούς που θα ελέγξει πολιτικά κι αυτό πειράζει»..

Ανοχή και κάλυψη Μπέου από την κυβέρνηση

Ο κ. Γαργάλας ωστόσο δεν έμεινε μόνο στο κομμάτι της επίθεσης που δέχτηκε, αλλά και στις πολιτικές προεκτάσεις αυτής της επίθεσης.

«Κάποιοι  οι οποίοι διατείνονται υπέρ της νομιμότητας και της αριστείας θα έπρεπε να διαφυλάξουν. Την κυβέρνηση εννοώ. Πίσω από την ανοχή που υπάρχει, υπάρχει μία κάλυψη. Εάν αυτή η κάλυψη ξεφύγει από τα όρια μιας διοίκησης, μιας τεχνικής υλοποίησης μιας γραμμής, πάνω από αυτό υπάρχει μία κυβέρνηση. Αυτή η κυβέρνηση έχει προνομιακές σχέσεις και έχει χαριεντισμούς με έναν άνθρωπο ο οποίος έχει απειλήσει, έχει εξυβρίσει. Δεν είναι μόνο το δικό μου επεισόδιο, είναι του κ. Ριζόπουλου, είναι προηγουμένως της κ. Οικονόμου, της κ. Κοκκινάκη, του κ. Κανελή, του κ. Παπαπέτρου, του κ. Νάνου. Και μιλάω για πολιτικά πρόσωπα και όχι για δημοσιογραφικά. Το βάθος των επιθέσεων είναι οι φωνές οι οποίες αναδεικνύουν τις παθογένειες και τις ελλείψεις, αλλά κυρίως την στόχευση της δημοτικής αρχής», υπογράμμισε ο κ. Γαργάλας.

 

Ο Αχ. Μπέος σήκωνε παντιέρες για ΑΓΕΤ – Αυτός έφερε στον Βόλο την επένδυση του LNG

Με αφορμή δε και το χθεσινό περιφερειακό συμβούλιο, όπου συζητήθηκαν δύο θέματα, αυτό του επιχειρηματικού πάρκου της ΑΓΕΤ αλλά και του LNG ο κ. Γαργάλας έδειξε τον Αχ. Μπέο .

«Θυμάστε ποιος ήταν αυτός που έφερε σηκώνοντας παντιέρες τη φοβερή επένδυση που θα φέρει στον Βόλο; Ο Αχ. Μπέος. Ποιος ήταν αυτός που σήκωνε παντιέρες για το επιχειρηματικό πάρκο ΑΓΕΤ, που συνιστά κατάφορη παραβίαση του ΓΠΣ και στοχευμένη ενέργεια για να μπορέσει τεχνηέντως η εταιρεία να καίει και να αυξήσει τις ποσότητες σε srf & rdf; Ποιος είναι αυτός ο οποίος προσπάθησε τεχνηέντως με παιδικούς τρόπους να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου με μηνύσεις που μπήκαν στο αρχείο πριν κατατεθούν; Πάλι ο κ. Μπέος», είπε, ενώ έκανε λόγο για συνυπευθυνότητα και των δημοτικών συμβούλων της δημοτικής αρχής επισημαίνοντας ότι ο καθένας τίθεται προ των ευθυνών του και απολογείται στον κόσμο που τον ψήφισε και σε αυτόν που δεν τον ψήφισε.

Υπεύθυνοι για τα όσα συμβαίνουν στην πόλη και οι 32.000 ψηφοφόροι

Απαντώντας στην ερώτηση εάν πιστεύει ότι οι ψηφοφόροι της παράταξης Μπέου εγκρίνουν τα όσα συμβαίνουν και τα βίαια επεισόδια ο κ. Γαργάλας δεν δίστασε να πει πως το χέρι που τον χτύπησε ήταν και το χέρι των 32.000 ανθρώπων, των ανθρώπων που στήριξαν την παράταξη Μπέου.

«Το χέρι το οποίο με χτύπησε και το οποίο ήταν πάρα πολύ βαρύ, πέρα από τα όποια παρακρατικά και τραμπούκικα χαρακτηριστικά είχε, ξέρω τον ηθικό αυτουργό γιατί με είχε προειδοποιήσει, αλλά λέω με πίκρα και σε προσωπικό και πολιτικό επίπεδο το χέρι αυτό ήταν το χέρι των 32.000 ανθρώπων.  Τους θεωρώ υπεύθυνους για τα όσα συμβαίνουν στην πόλη και μια έκφραση αυτών που συμβαίνουν είναι η βία», τόνισε ο κ. Γαργάλας λέγοντας πως ένα παιδί 12-13 ετών το 2014 που πλέον σήμερα είναι ενήλικος έχει μυηθεί στη διδασκαλία της δημοτικής αρχής, στη διδασκαλία της βίας και θεωρεί ότι ο μόνος τρόπος που μπορεί να αντιπαλέψει μία διαφορετική άποψη είναι να χτυπάει όταν δεν του αρέσει η διαφορετική άποψη.

«Μια δημοτική αρχή διδάσκει. Τι διδάσκει; Πολεμικές τέχνες, βία, κουκούλα, παρακράτος και ανεξέλεγκτη δραστηριότητα. Αυτό θα σταματήσει μόνο πολιτικά όχι προσωπικά. Πολιτικά θα σταματήσει όταν αντιληφθεί ο κόσμος και ο λαός του Βόλου ότι αυτά τα οποία τον αφορούν δεν είναι η λακκούβα μπροστά στο σπίτι του, αλλά αυτά που του αφαιρούν κάθε μέρα και την οικονομική δυνατότητα, δηλαδή αυτό που βιώνει σήμερα και εδώ και μια 12ετία και ταυτόχρονα αυτά που του αφαιρούν τη ζωή μέσα από τη βιολογική του λειτουργία κι αυτή είναι η αναπνοή, το νερό, τα απορρίμματα που είναι η καθημερινότητά του», υποστήριξε ο κ. Γαργάλας.

Τόνισε δε ότι το νερό στον Βόλο δεν πίνεται, ότι δεν μπορεί κανείς να ανασάνει καλά κι ότι κυκλοφορεί κανείς όχι άνετα και χωρίς φόβο στην πόλη. Έκανε λόγο για «αναρχία» και αταξία που υπάρχει στην πόλη και δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν πεζοί αλλά και οδηγοί, ενώ σημείωσε ότι και στα χωριά τα περίφημα καλντερίμια είναι κατεστραμμένα.

«Αυτά είναι τα μεγάλα ζητήματα και πίσω απ’ αυτά κρύβονται οι εξυπηρετήσεις των πολύ μεγάλων συμφερόντων.  Να θυμίσω την παράδοση του ηλεκτροφωτισμού  μέσω της παραχώρησης των ανταποδοτικών  ύψους 18 εκ, ευρώ το 2018 σε συγκεκριμένη εταιρεία με μηδενική έκπτωση, έργο που θα μπορούσε να γίνει με 5.5 εκ.. Δίνονται από τη ΔΕΥΑΜΒ 10εκ.  τουλάχιστον κι άλλα 10εκ. σε έργα «αχτύπητα», με έκπτωση 1%, 1,5% έκπτωση; Έργα που εάν δίνονταν υπό κανονικές συνθήκες θα δίνονταν με έκπτωση τουλάχιστον 30% κι αυτό το 30% θα πήγαινε για να μπορέσει να κάνει πολύ καλύτερη τη ζωή του κάθε πολίτη.

Αυτά είναι πίσω από τη δραστηριότητα του κ. Μπέου και της πλειοψηφικής του ομάδας. Και αυτά θέλει να αποκρύψει εμφανίζοντας το πρόσωπο της βίας και στοχεύοντας τη δημοσιότητα αυτού έναντι των πραγματικών δεδομένων, που θέλει να τα κρύψει, να τα υποτιμήσει, να τα υποβιβάσει με προφανή σκοπό να μην συζητηθούν καν στην πόλη», είπε ο κ. Γαργάλας.

Μάλιστα θύμισε ότι με τον κ.Λημνό κατέθεσαν ερώτηση στη ΔΕΥΑΜΒ για το ποιοι χρωστάνε στην επιχείρηση, στοιχεία που ακόμη δεν έχουν δοθεί, ενώ στο ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ θα συζητούνταν να μεταφερθούν στην εφορία ποσά της τάξεως των 52 και 63 ευρώ από δημότες. Παράλληλα, ζήτησαν ενημέρωση για την ΕΡΓΗΛ και πόσα χρήματα έχουν δοθεί, πόσα απομένουν κτλ, και δεν έχουν λάβει ούτε κι αυτά ενημέρωση, ενώ σύμφωνα με τον κ. Γαργάλα μόλις προχθές «έφυγαν» 10.000 ευρώ σε έναν  δικηγόρο για να χειριστεί τις ίδιες υποθέσεις της ΕΡΓΗΛ.

Κλείνοντας ο κ. Γαργάλας ζήτησε από τον κόσμο, από τους πολίτες του Βόλου να σκεφτούν πραγματικά τα όσα διαδραματίζονται στην πόλη…

Απόδοση ραδιοφωνικής συνέντευξης: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.