Κ. Στεργίου: Αρνητική εξέλιξη οι επιπλέον Αμερικανικές βάσεις και στη Μαγνησία

Κάλεσε το λαό σε συγκέντρωση την Τρίτη 23 Οκτωβρίου στην Πλ. Πανεπιστημίου

Αρνητική χαρακτήρισε την εξέλιξη επέκτασης των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα, ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου, που χαρακτήρισε προσβολή το επιχείρημα του υπουργού Άμυνας Π. Καμμένου, ότι οι 350 οικογένειες στρατιωτικών που θα εγκατασταθούν στο Στεφανοβίκειο, θα αφήνουν δολάρια στη Μαγνησία. Αντιαμερικανική συγκέντρωση οργανώνει το ΚΚΕ την Τρίτη 23 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα στην Πλατεία Πανεπιστημίου.

Ο Κώστας Στεργίου, μίλησε στο «Ράδιο Ένα» ότι η εγκατάσταση νέων αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα είναι απόφαση της κυβέρνησης.

Για την παρουσία και διεύρυνση των Αμερικανών στη χώρα μας, ακόμα και το Σάββατο στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός είπε ότι η χώρα μας, αναβαθμίζει τη συμμαχία με τους ΝΑΤΟϊκούς.

Όλα αυτά που λέγονται, ότι κάποιοι συμφωνούν και κάποιοι διαφωνούν, λέγονται για να θολώσουν τα νερά και την αναταραχή που υπάρχει σε υγιείς οπαδούς και ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και νιώθουν ότι είναι αριστεροί, ανέφερε.

«Η παρουσία επιπλέον Αμερικανικών βάσεων στη χώρα μας, αντί να καταργηθούν, είναι, κατά τη γνώμη μας, μια πολύ σοβαρή εξέλιξη, αρνητική για τη χώρα και το λαό μας. Διαχρονικά οι Αμερικανο-ΝΑΤΟϊκές βάσεις στη χώρα μας, όχι μόνο την ειρήνη και τη σταθερότητα δε διασφάλισαν, αλλά απεναντίας δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα για τα εθνικά ζητήματα και για τη δημοκρατία στη χώρα μας», δήλωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Σύμφωνα με τον κ. Στεργίου, ο λαός μπορεί να αποτρέψει μια τέτοια εξέλιξη, ενώ εκτίμησε ότι η χώρα και η πόλη μας, σε περίπτωση εμπλοκής γίνονται «μαγνήτης», ενώ διερωτήθηκε για ποιο λόγο δημιουργούνται νέες βάσεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.