Κ.Υ. Αλμυρού: Περίπου 50.000 εμβολιάστηκαν, 80.000 οι ιχνηλατήσεις

Σημαντικός ο απολογισμός και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από την έναρξη των εμβολιασμών κατά του Covid 19, από τις 25 Ιανουαρίου 2021 στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού και με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι κάνουν έναν απολογισμό για όσα προσέφερε η δομή, τόσο στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, όσο και στην πανδημία με πολλές δεκάδες χιλιάδες εμβολισμούς και ιχνηλατήσεις.
Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου μέχρι σήμερα από τις πέντε εμβολιαστικές γραμμές πέρασαν περίπου 50.000 άνθρωποι, ενώ έγιναν 70.000 ως 80.000 μαζικές δειγματοληψίες (rapid test), χωρίς να υπολογίζονται οι λήψεις μοριακών τεστ (PCR), που επίσης ήταν πολλές.
Σε ανακοίνωση επισημαίνεται η συλλογική δουλειά όλων των εργαζομένων που με αυταπάρνηση, επαγγελματισμό και με τα μέσα που διαθέτουν, εργάζονται με ζήλο και μοναδικό μέλημα την υγεία κάθε πολίτη και ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια, λόγω της πανδημίας του Covid 19.
“Το Κέντρο Υγείας Αλμυρού διαθέτει πέντε εμβολιαστικές γραμμές και μέχρι σήμερα έχει εμβολιαστεί ένας σημαντικός αριθμός πολιτών, όχι μόνο της περιφέρειας Αλμυρού, αλλά και από πολλές περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας. Ο αριθμός των μέχρι τώρα εμβολιασθέντων στο Κ.Υ. Αλμυρού, ανέρχεται στις 50.000.
Επίσης, το Κ.Υ. δέχεται καθημερινά έναν πολύ μεγάλο αριθμό ασθενών, ως δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ενώ ταυτόχρονα γίνεται ιχνηλάτηση πολιτών από στενές επαφές νοσούντων από τον Covid 19.
Σε επίπεδο δειγματοληψίας διενεργούνται καθημερινά 100 με 200 rapid test και μέχρι σήμερα έχουν ιχνηλατηθεί με rapid, περίπου 70.000 ως 80.000 άνθρωποι, χωρίς να υπολογίζονται οι λήψεις μοριακών τεστ (PCR), που επίσης είναι μεγάλος αριθμός”, τονίζεται στην ανακοίνωση του Κέντρου Υγείας», επισημαίνουν οι εργαζόμενοι.
Σύμφωνα με τους ίδιους, όλα τα παραπάνω γίνονται με βάση τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και τις οδηγίες των υπουργικών αποφάσεων του υπουργείου Υγείας.
Τέλος, ιατρικό προσωπικό του Κ.Υ. Αλμυρού, με μετακινήσεις συνδράμει στις αυξημένες ανάγκες στο “Αχιλλοπούλειο” Νοσοκομείο Βόλου και σε Κέντρα Υγείας όμορα του Ν. Μαγνησίας, καταλήγουν οι εργαζόμενοι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.