Καιρός των άκρων στη Μαγνησία: Από καύσωνα σε χαλάζι, κεραυνούς και βροχή

φωτο Ηρώ Πρώια
Ζημιές από το χαλάζι στα μήλα

Τον καιρό των άκρων είχαν την ευκαιρία να δουν χθες οι κάτοικοι της Μαγνησίας και οι τουρίστες που κάνουν τις διακοπές τους στην περιοχή, καθώς τον καύσωνα μέχρι αργά το μεσημέρι διαδέχτηκε το χαλάζι στο Ανατολικό Πήλιο, η καταιγίδα με πτώση κεραυνών στην περιοχή του Αλμυρού και η μικρής έκτασης βροχή διάρκειας περίπου δέκα λεπτών της ώρας στο Βόλο.
Ωστόσο, λίγο αργότερα το απόγευμα ο καιρός βελτιώθηκε ξανά, η ζέστη επανήλθε και δεν δημιουργήθηκαν άλλα προβλήματα. Νωρίς το βράδυ τα νησιά των Σποράδων δέχτηκαν ισχυρή καταιγίδα με αστραπές χωρίς προβλήματα, ενώ ένταση των φαινομένων αναμενόταν από τα ξημερώματα μέχρι νωρίς το πρωί.

Το σκηνικό του καιρού από χθες το απόγευμα και στη Μαγνησία και τις υψηλές θερμοκρασίες, με το θερμόμετρο να δείχνει 38 βαθμούς με αυξημένη υγρασία, διαδέχτηκαν συννεφιές με αεράκι βροχές στο Βόλο, ακόμη και χαλάζι στο ανατολικό Πήλιο, καθώς και καταιγίδα με κεραυνούς στην περιοχή του Αλμυρού.

Μπορεί και να ρίξει χαλάζι …….???

Gepostet von Iro Proia am Mittwoch, 10. Juli 2019

Gepostet von Bill Repanidis am Mittwoch, 10. Juli 2019

Gepostet von Christos Martzos am Mittwoch, 10. Juli 2019

Ζημιές από το χαλάζι στα μήλα
Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, αργά το μεσημέρι έπεσε χαλάζι μεγέθους ρεβυθιού, για 10 λεπτά της ώρας σε όλο το εύρος του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου. Αποτέλεσμα ήταν να αναφερθούν οι πρώτες ζημιές σε κηπευτικά και μήλα στη Ζαγορά, το Πουρί, το Ανήλιο και τη Μακρυράχη.
Σημειώνεται ότι στην περιοχή του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου έπεσε ξανά χαλάζι στις 2 Ιουνίου!

Στην πόλη του Βόλου από τις 5 το απόγευμα συννέφιασε και μισή ώρα αργότερα έπεσε ψιχάλα που διήρκεσε μερικά λεπτά της ώρας.

Στην περιοχή Αλμυρού
Καταιγίδα διάρκειας 15-20 λεπτών διαδέχτηκε την πολύ ζέστη το απόγευμα στην περιοχή του Αλμυρού, ενώ οι κεραυνοί που έπεσαν προκάλεσαν φωτιά σε ελαιόδενδρο και ένα μέρος τροχόσπιτου, στην περιοχή Άγιος Δημήτριος.
Η φωτιά ξέσπασε στις 17.45 και επί τόπου πήγε ένα όχημα του πυροσβεστικού κλιμακίου Δρυμώνας Αλμυρού και οι πυροσβέστες άμεσα την έθεσαν υπό έλεγχο και την έσβησαν.

Λόγω της πτώσης του κεραυνού πήρε φωτιά και ένα τροχόσπιτο που βρισκόταν στην περιοχή, ωστόσο οι πυροσβέστες κατάφεραν να την περιορίσουν στο σημείο, να μην επεκταθεί και τελικά την έσβησαν.

Τέλος στα νησιά των Σποράδων από τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ισχυρές καταιγίδες με βροχόπτωση και αστραπές, χωρίς όμως να δημιουργηθούν προβλήματα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.