«Καμπάνα» στον 24χρονο Βολιώτη που κούρευε φίλο του σπάζοντας την καραντίνα

Τι ισχυρίστηκε ο ίδιος στο Δικαστήριο

Δεν γλίτωσε την «καμπάνα» ο 24χρονος που συνελήφθη από τους αστυνομικούς την ώρα που κούρευε έναν φίλο του σε διαμορφωμένη πυλωτή πολυκατοικίας στη Ν. Ιωνία, καθώς εκτός από το διοικητικό πρόστιμο 3.000 € καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε φυλάκιση 40 ημερών με αναστολή.
Ο νεαρός κρίθηκε από το Δικαστήριο ένοχος με βάση την ΚΥΑ για παραβίαση μέτρων πρόληψης ασθενειών, ενώ αθωώθηκε για την κατηγορία υγειονομικής διάταξης, καθώς προσκόμισε στο Δικαστήριο πιστοποιητικό και κάρτα υγείας, ενώ του αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας, καθώς δεν συμπλήρωσε το 25ο έτος.

Η συνήγορος υπεράσπισης κατέθεσε στο Δικαστήριο ότι ο νεαρός είναι νομοταγής πολίτης, έχει λευκό ποινικό μητρώο και είναι ενεργός εθελοντής αιμοδότης.

Ο χώρος που κατελήφθη να κουρεύει τον φίλο του, είπε, είναι χώρος στάθμευσης σε πυλωτή που έχουν διαμορφώσει ως αποθήκη οι γονείς του για να κάθεται με τους φίλους του να περνούν την ώρα τους και να παίζουν επιτραπέζια παιχνίδια.

Ο 24χρονος είναι απόφοιτος σχολής κομμωτικής, αλλά το καλοκαίρι του 2018 είχε τροχαίο ατύχημα όταν ενώ περνούσε με τη μοτοσικλέτα του άνοιξε η πόρτα φορτηγού, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω και να υποστεί πολλαπλά κατάγματα στη γνάθο.

«Για το λόγο αυτό, ανέφερε η υπεράσπιση, δεν μπόρεσε ποτέ να ανοίξει την δική του επιχείρηση, όπως σχεδίαζε, και στην αποθήκη είχε μεταφέρει τα εργαλεία κουρέματος που είχε στη σχολή».

Στην κατάθεσή του ο κατηγορούμενος είπε ότι μετά το ατύχημα που είχε, οι γονείς του έφτιαξαν την αποθήκη για να πηγαίνει να κάθεται με την κοπέλα και τους φίλους του. Εκεί είχε τα εργαλεία κουρέματος που χρησιμοποιούσε όταν πήγαινε στη σχολή και μάλιστα είπε ότι κούρευε τους γονείς και την αδελφή του.
Για όσα έγιναν το μεσημέρι της Πέμπτης, ο νεαρός είπε ότι πήγαν για περπάτημα με έναν φίλο του και τον είδε στο χώρο της πυλωτής ο παιδικός του φίλος από το απέναντι σπίτι και του ζήτησε να τον κουρέψει, γιατί χθες θα παρουσιαζόταν στη σχολή δοκίμων αστυφυλάκων, όπου έχει εισαχθεί. «Πριν προλάβω να τον κουρέψω, ανέφερε, ήρθε η Αστυνομία και με συνέλαβε».

Η εισαγγελέας έδρας πρότεινε την ενοχή του 24χρονου για την πρώτη κατηγορία και την απαλλαγή για τη δεύτερη, κάνοντας δεκτά τα ελαφρυντικά που πρότεινε ο συνήγορος υπεράσπισης, ενώ επί της ποινής πρότεινε 60 ημέρες φυλάκιση.

Τελικά το Δικαστήριο καταδίκασε τον νεαρό σε 40 ημέρες φυλάκιση με αναστολή, του χρέωσε τα δικαστικά έξοδα και μετά την ανακοίνωση της ποινής ο νεαρός αφέθηκε ελεύθερος και ακολούθησε την οικογένειά του που βρέθηκε στο Δικαστήριο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.