Καταγγελία κρατούμενου ότι εξαναγκάστηκε σε σεξουαλική πράξη

Από συγκρατούμενό του με τη χρήση βίας, προκαταρκτική ζήτησε ο εισαγγελέας

Καταγγελία ότι εξαναγκάστηκε σε σεξουαλική πράξη με χρήση βίας, από συγκρατούμενό του, έκανε στο Διεύθυνση φυλακών της Μαγνησίας, ένας Έλληνας κρατούμενος και ο εισαγγελέας ζήτησε προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί αν στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες του βιασμού και της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας.
Όπως αναφέρουν διασταυρωμένες πληροφορίες, στις 27 Φεβρουαρίου, κρατούμενος σε σωφρονιστικό κατάστημα της Μαγνησίας, κατήγγειλε στη Διεύθυνση ότι συγκρατούμενός του, με τη χρήση βίας τον εξανάγκασε σε σεξουαλική πράξη, ενώ ένας δεύτερος συγκρατούμενός του τον γλίτωσε από τα χέρια του δράστη.
Ο εισαγγελέας ανέθεσε προκαταρκτική εξέταση, για να διερευνηθεί η καταγγελία στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και ζητά να ληφθούν καταθέσεις, από τον παθόντα και τον εγκαλούντα, αλλά και του τρίτου κρατούμενου που αντιλήφθηκε το συμβάν, καθώς και την ιατροδικαστική εξέταση, αν έγινε.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι τρεις κρατούμενοι είναι Έλληνες, ενώ η καταγγελία του θύματος έγινε 2-3 μέρες μετά το συμβάν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.