Κατεπείγουσα προκαταρκτική για τα ζώα στις φάτνες του Δήμου Βόλου

Ζήτησε η εισαγγελέας με αφορμή καταγγελία φιλοζωικής στην Αθήνα

Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων που έχουν τοποθετηθεί στην φάτνη του Αγίου Νικολάου, όσο και στο χωριό του Άη Βασίλη, στο πάρκο Δημαρχείου από τον Δήμο Βόλου για τις γιορτές, ζήτησε ο εισαγγελέας με αφορμή καταγγελία της οργάνωσης moment for animal, με έδρα την Αθήνα που κατατέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.
Μέσω της προκαταρκτικής που ανατέθηκε τη Δευτέρα στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, θα εξεταστούν οι συνθήκες διαβίωσης των ζώων που υπάρχουν στις φάτνες, δύο πόνι και μερικά αμνοερίφια, η ευζωία τους και αν υπάρχει κτηνίατρος να τα επιβλέπει. Επίσης θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να υπάρχει κακοποίηση των ζώων.
Η νομοθεσία ορίζει ότι δεν πρέπει να εκτίθενται στο κοινό ζώα που πληρώνει κάποιος για να δει, κάτι που δεν ισχύει στην συγκεκριμένη περίπτωση.
Η προκαταρκτική έρευνα αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των ημερών και αν δεν στοιχειοθετηθεί κατηγορία, θα αρχειοθετηθεί.
Η οργάνωση moment for animal με την καταγγελία της ζητά την εφαρμογή του νόμου που απαγορεύει να εκτίθενται ζώα σε θεάματα και να απομακρυνθούν από τα σημεία που έχουν τοποθετηθεί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.