Κλειστό για απολύμανση το 10ο Γυμνάσιο Βόλου- Κρούσμα στο οικογενειακό περιβάλλον καθηγητή του σχολείου

Η απολύμανση γίνεται μετά από αίτημα γονέων και για ψυχολογικούς λόγους

Κλειστό θα παραμείνει σήμερα Δευτέρα, το 10ο Γυμνάσιο Βόλου, καθώς μέσα στο Σαββατοκύριακο έγινε γνωστό πως εντοπίστηκε θετικό κρούσμα στο στενό οικογενειακό περιβάλλον καθηγητή του σχολείου.
Σύμφωνα με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Χαράλαμπο Σταχτέα μέσα στο Σαββατοκύριακο ο καθηγητής ενημέρωσε για το κρούσμα στο περιβάλλον του, μίλησε με τον ΕΟΔΥ κι έκανε όλα τα προβλεπόμενα. Σε τεστ που του έγινε το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό, ωστόσο θα παραμείνει σε 14ημερη καραντίνα, καθώς πρόκειται για στενή επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος.
Σήμερα το πρωί, γονείς μαθητών που ενημερώθηκαν για το περιστατικό και ζήτησαν από τον Διευθυντή του σχολείου να γίνει απολύμανση στο χώρο κι αν και το πρωτόκολλο δεν συνιστά κάτι τέτοιο, κυρίως για ψυχολογικούς λόγους, σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου, θα γίνει απολύμανση και σήμερα το σχολείο δεν θα λειτουργήσει.
Να σημειωθεί πως ο εν λόγω καθηγητής διδάσκει και σε άλλα σχολεία της πόλης, στα οποία σήμερα έγινε κανονικά μάθημα, καθώς δεν προβλέπονται απολυμάνσεις όταν δεν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα στο σχολικό χώρο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.