Κοινός συκοφάντης ο Αχιλλέας Μπέος, απορρίφθηκε ακόμη μία αγωγή κατά της «Μαγνησίας»

Η ΔΕΥΑΜΒ ζητούσε πίσω 5.045 ευρώ για δήθεν παράνομες δημοσιεύσεις

Ακόμη ένα δικαστικό ράπισμα έρχεται να προστεθεί στα αναρίθμητα άλλα που έχει δεχθεί τα τελευταία χρόνια η Δημοτική Αρχή Μπέου, καθώς με την υπ’ αριθμόν 50/2021 απόφαση του Ειρηνοδικείου Βόλου απορρίφθηκε η αγωγή που είχε καταθέσει η ΔΕΥΑΜΒ κατά της εφημερίδας «Μαγνησία» ζητώντας την επιστροφή ποσού 5.045,74 για δημοσιεύσεις που είχαν δοθεί υποτίθεται παράνομα από την προηγούμενη διοίκηση της επιχείρησης.

Η δικαστική αυτή εξέλιξη έρχεται να προστεθεί στην υπ’ αριθμόν 120/2018 απόφαση του Ειρηνοδικείου Βόλου με την οποία είχε απορρίφθηκε αντίστοιχη αγωγή του Δήμου Βόλου προς τη «Μαγνησία» ζητώντας την επιστροφή ποσού 6.939 ευρώ για δημοσιεύσεις που είχαν γίνει χωρίς η εφημερίδα, υποτίθεται, να πληροί τις προϋποθέσεις της νομοθεσίας.

Στην απόφαση που εκδόθηκε 2,5 χρόνια μετά από την ημέρα συζήτησής της, το Δικαστήριο απορρίπτει την αγωγή ως μη νόμιμη καθώς όπως διαπιστώθηκε πρόκειται για Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου το οποίο δεν υπάγεται στις διατάξεις του Ν.3548/2007 για τις καταχωρίσεις των φορέων του Δημοσίου!

Μπέος: Θα ζητήσω γονατιστός συγγνώμη γιατί είμαι άντρας, αν αυτά που λέω δεν είναι αλήθεια

Να θυμίσουμε ότι οι παραπάνω δικαστικές αποφάσεις διαψεύδουν με τον πιο επίσημο τρόπο τις «καταγγελίες» που είχε κάνει από τηλεοράσεως ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, για δήθεν παράνομες δημοσιεύσεις, αξιώνοντας μάλιστα και την επιστροφή χρημάτων!

Σε δηλώσεις μάλιστα στον τηλεοπτικό σταθμό TRT στις 14 Δεκεμβρίου 2015, ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος είχε καταγγείλει τα «δημοσιογραφικά σκουπίδια» γιατί δεν διερευνούν τις «καταγγελίες» του αναφέροντας στη συνέχεια «τι να πεις γι’ αυτούς οι οποίοι μέχρι το 2019 όχι μόνο δεν θα πάρουνε ευρώ από τα ταμεία του Δήμου Βόλου, αλλά θα επιστρέψουν πίσω» κατηγορώντας τον πρώην Δήμαρχο Βόλου Πάνο Σκοτινιώτη ότι έδινε παρανόμως δημοσιεύσεις στη «Μαγνησία» και χαρακτηρίζοντας τον δημοσιογράφο Γιώργο Καρεκλίδη «ιερέα της διαπλοκής στην πόλη του Βόλου».

Στη συνέχεια απαντώντας στον διευθυντή της «Μαγνησίας» Γιώργο Καρεκλίδη που παρενέβη τηλεφωνικά στην εκπομπή για να διαψεύσει τις καταγγελίες τον εξύβρισε με χυδαίους χαρακτηρισμούς, ενώ επέμεινε στις συκοφαντικές του αναφορές για τις «παράνομες» δημοσιεύσεις. «Εγώ προσωπικά και οι 27 δημοτικοί σύμβουλοι του δημαρχείου θα κριθούν από τον κόσμο, όχι από σένα και τον γιο σου. Εσείς τελειώσατε! Βρέστε άλλο επάγγελμα! Άλλο επάγγελμα. Ανοίχτε ένα σουβλατζίδικο καλύτερα. Τελ…θα κριθούμε απ’ τον κόσμο, όχι από σένα. ..σκουπίδι της δημοσιογραφίας…» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο κ. Μπέος, προσθέτοντας λίγο αργότερα ότι «θα ζητήσω δημόσια γονατιστός συγγνώμη από τον κ. Καρεκλίδη αν αυτά που λέω είναι ψέματα…έτσι κάνουν οι μεγάλοι άνδρες που φοράνε παντελόνια, όχι γιατί κρυώνουν», είχε πει με έμφαση.

Λίγες ημέρες αργότερα ο Δήμος Βόλου και η ΔΕΥΑΜΒ καταθέτουν τις παραπάνω αγωγές που απορρίφθηκαν, εκδίδοντας μάλιστα την παρακάτω ανακοίνωση:

Η δεύτερη αγωγή, μετά από αυτή της ΔΕΥΑΜΒ, και έπονται και άλλες, κατά του Αρχιμήδη Καρεκλίδη, εκδότη και διευθυντή της εφημερίδας «ΜΑΓΝΗΣΙΑ» υπεβλήθη από το δήμο Βόλου, με την οποία ζητείται η επιστροφή χρηματικού ποσού έξι χιλιάδων εννιακοσίων τριάντα εννέα ευρώ και εξήντα έξι λεπτών (6.939,66ευρώ), γιατί στο χρονικό διάστημα από Σεπτέμβριο του 2010 έως και Μάρτιο 2012, χωρίς να πληροί τις προϋποθέσεις του Νόμου καταχώρησε δημοσιεύσεις του δήμου Βόλου, γεγονός που γνώριζε τόσο ο ίδιος, αλλά και η τότε δημοτική Αρχή Σκοτινιώτη, που του τα έδωσε παρανόμως.

Για μας δεν υπάρχει αμφιβολία για ποιο λόγο δόθηκαν τα χρήματα αυτά, γι αυτό και προσφεύγουμε δικαστικά (θα ακολουθήσουν και άλλες αγωγές, αλλά και μηνύσεις για ποινική διερεύνηση του θέματος), ωστόσο η τότε πολιτική ηγεσία του δήμου Βόλου οφείλει να εξηγήσει στους πολίτες του Βόλου γιατί τους στέρησε τα χρήματα αυτά (και όσα άλλα) που προδήλως έπρεπε να διατεθούν για την κάλυψη τόσων αναγκών που υπήρχαν στην πόλη.

Είναι προφανές ότι η αιδήμων σιγή που τηρούν δεν είναι αρκετή για να καλύψουν τις ευθύνες τους, τουλάχιστον ηθικές και πολιτικές, κρυπτόμενοι πίσω από τις αερολογίες των γνωστών «σεντονιών» – απαντήσεων των Καρεκλίδηδων. Οφείλουν εξηγήσεις και θα υποχρεωθούν να τις δώσουν…

Η νομική υπηρεσία του δήμου Βόλου ήδη διερευνά υπόθεση που αφορά άλλο τοπικό έντυπο για σκανδαλώδη υπόθεση, που μάλιστα αφορά και το Δημόσιο… οι λεπτομέρειες έρχονται σύντομα…

Τόσο η εφημερίδα «Ταχυδρόμος» όσο και η ιστοσελίδα volosday.gr είχαν δημοσιεύσει την συκοφαντική ανακοίνωση του Δήμου Βόλου, είχαν αρνηθεί ωστόσο να δημοσιεύσουν την θέση της εφημερίδας με προφανή σκοπό να πλήξουν την εικόνα της, εξυπηρετώντας στο έπακρο την Δημοτική Αρχή και τον Αχιλλέα Μπέο στον υποτιθέμενο «πόλεμο κατά της διαπλοκής» που δήθεν δίνει.

Η συνέχεια στην υπόθεση θα δοθεί σε λίγο καιρό στις δικαστικές αίθουσες οπότε και θα εκδικαστεί η αγωγή που κατέθεσε ο εκδότης της εφημερίδας «Μαγνησία» Αρχιμήδης Καρεκλίδης, τόσο κατά του Δήμου Βόλου όσο και κατά της ΔΕΥΑΜΒ για τις συκοφαντικές ανακοινώσεις που είχαν εκδώσει, ενώ ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος έχει ήδη καταδικαστεί ως φυσικό πρόσωπο για τα όσα είχε υποστηρίξει στις 14 Δεκεμβρίου 2015 στο TRT.

Προς υποστήριξη των θέσεων του εκδότη Αρχιμήδη Καρεκλίδη στις αγωγές του Δήμου Βόλου και της ΔΕΥΑΜΒ κατά της “Μαγνησίας”, παραστάθηκαν οι δικηγόροι Βόλου Γιώργος Καλτσογιάννης και Λία Ρηγάκη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.