Κοντογεωργάκης στο Ράδιο ΕΝΑ: «Οι χείμαρροι στον Αλμυρό δεν έχουν καθαριστεί από το 2000»!

Η εκτίμηση των ζημιών στα 20 εκατομμύρια ευρώ είναι χαμηλή σύμφωνα με τον πρώην Δήμαρχο

Για τα θέματα των ζημιών που υπέστη ο Αλμυρός μετά το χτύπημα του «Ιανού» αλλά και για τη μεταπήδησή του από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Δημήτρη Καρεκλίδη, ο πρώην δήμαρχος Αλμυρού, Στέργιος Κοντογεωργάκης, τονίζοντας ότι θα πρέπει να γίνουν άμεσα εκτιμήσεις των ζημιών για να υπάρχει πλήρη εικόνα για όλα και να ακολουθήσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται οι διαδικασίες αποκατάστασης.

Αρχικά, και σε ό,τι αφορά την παρουσία του στα κοινά του ΣΥΡΙΖΑ πλέον, ο κ. Κοντογεωργάκης σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μετατοπιστεί πολιτικά και δεν τον ακουμπάει πλέον, οπότε προτίμησε έναν πολιτικό χώρο, όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, συγγενικό στα «πιστεύω» του.«Είμαστε η πλειοψηφία μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, οι πρώην ΠΑΣΟΚ» δήλωσε εξάλλου με νόημα.

Όσον αφορά τις ζημιές στον Αλμυρό, αφού υπογράμμισε ότι υπάρχει μία καλή συνεργασία με τον Δήμαρχο Βαγγέλη Χατζηκυριάκο, ο κ. Κοντογεωργάκης ανέφερε ότι ο Δήμος προσπαθεί με υπεράνθρωπες προσπάθειες να αντιμετωπίσει τεράστια προβλήματα. Ζημιές σε υποδομές, δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης, στην αγροτική οδοποιία αλλά και στον Πρωτογενή Τομέα καταγράφονται με τον πρώην δήμαρχο Αλμυρού να κάνει λόγο για εικόνες καταστροφής, ενώ διαπιστώνει μέρα με τη μέρα ότι το μέγεθος αυτής είχε υποτιμηθεί. «Εμείς σαν ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούμε συνέχεια με όσες δυνάμεις έχουμε να καλούμε στελέχη ώστε με την πίεση της Αντιπολίτευσης να ξυπνήσουμε τη Νέα Δημοκρατία και την Περιφέρεια για να κινήσουν τις διαδικασίες άμεσης αποκατάστασης των ζημιών» συμπλήρωσε επίσης.

Ο ίδιος πάντως τονίζει ότι παρά τις περί του αντιθέτου τοποθετήσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο, οι χείμαρροι στον Αλμυρό από το 2000 μέχρι σήμερα ήταν ακαθάριστοι! «Υπεύθυνα λέω και σε πολλά σημεία δεν υπήρχε ρέμα πλέον. Ήταν μπαζωμένα, είχαν βγει δέντρα με γεμάτες τις κοίτες, και δεν υπήρχαν χείμαρροι. Γι’ αυτό έγινε η τεράστια ζημιά. Αν τα ρέματα ήταν καθαρισμένα ως όφειλαν, ο Αλμυρός θα πάθαινε ζημιά αλλά μικρότερη» σημείωσε, αναφέροντας παράλληλα ότι η καταπάτηση σημείων των χειμάρρων από πολίτες δεν αντιμετωπίστηκε από την οργανωμένη Πολιτεία αποτελεσματικά. Συγχρόνως, ανέφερε ότι δεν υπάρχει σχολείο χτισμένο πάνω σε χείμαρρο, ούτε ο Βιολογικός είναι μέσα σε κάποια κοίτη. Από την άλλη επεσήμανε ότι είχαν γίνει έργα ήδη από τη δεκαετία του 1960, αλλά και ότι τίποτε δεν είναι αιώνιο και ότι χρειάζεται δουλειά για τη συντήρησή τους στο πέρασμα των χρόνων.

Αυτή τη στιγμή ο Αλμυρός πάντως δεν έχει νερό, ούτε δίκτυο αποχέτευσης και παράλληλα υπάρχουν αρκετά θέματα στην οδοποιία και στον Πρωτογενή Τομέα, με τον κο Κοντογεωργάκη να έχει προτείνει στον Δήμο Αλμυρού να ζητήσει μηχανικούς με σύμβαση έργου προκειμένου να καταγραφούν οι ζημιές άμεσα. Χαρακτήρισε δε «ασπιρινούλες» τα ποσά που ανέφερε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας για αποζημιώσεις και αποκατάσταση ζημιών στην επίσκεψή του στον Αλμυρό και θεωρεί ότι η εκτίμηση Περιφέρειας και Δήμου για ζημιές 20 εκατομμυρίων ευρώ είναι πολύ μικρή.  Πάντως, από πλευράς τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κοντογεωργάκης δεσμεύτηκε ότι θα γίνεται συνεχής προσπάθεια προκειμένου βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίζουν να πιέζουν την κυβέρνηση για αποκατάσταση των ζημιών και αποζημιώσεις άμεσα.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.