ΚΥ Ζαγοράς: Προσελήφθη οδηγός που δεν έχει αρμοδιότητα να οδηγεί το ασθενοφόρο!

Έμειναν έκπληκτοι με την απόφαση της 5ης ΥΠΕ ακόμη και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι!

Απαράδεκτες εικόνες έλαβαν χώρα τη Δευτέρα το απόγευμα στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, όταν γυναίκα , που τραυματίστηκε,  έπρεπε να διακομιστεί στο Νοσοκομείο Βόλου, δεν υπήρχε οδηγός ασθενοφόρου και τελικά κατέληξε στην καρότσα ενός αγροτικού, για να μετακινηθεί από τη Ζαγορά μέχρι τα Χάνια κι εκεί να γίνει η «αλλαγή» με το ΕΚΑΒ. Με αφορμή αυτή την  τριτοκοσμική εικόνα, έγινε γνωστό πως τον Μάιο προσελήφθη ένας οδηγός στο ΚΥ Ζαγοράς, που όμως δεν μπορεί να οδηγήσει ασθενοφόρο!

 

Το magnesianews.gr μίλησε με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων των ΚΥ Μαγνησίας κ. Γιάννη Γατή, ο οποίος εξήγησε πως στο οργανόγραμμα των Κέντρων Υγείας προβλέπονται έξι οδηγοί ασθενοφόρων. Στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς υπάρχουν αυτή τη στιγμή τρεις οδηγοί, με αποτέλεσμα να μένουν αρκετές βάρδιες ακάλυπτες. «Με τους έξι οδηγούς που ορίζει το οργανόγραμμα, μπορούν να βγουν οι βάρδιες, τα ρεπό, τα Σαββατοκύριακα κ.α.», σημείωσε ο κ. Γατής.

Ωστόσο, στα μέσα του Μαΐου, η 5η ΥΠΕ προσέλαβε για το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς έναν οδηγό με οκτάμηνη σύμβαση, μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ, ωστόσο ο εν λόγω οδηγός δεν μπορεί να οδηγήσει το ασθενοφόρο.

«Για να οδηγήσει κάποιος το ασθενοφόρο πρέπει να είναι ειδικότητας πληρώματος ασθενοφόρου και όχι απλώς οδηγός. Εάν είχαμε στα Κέντρα Υγείας και άλλου είδους οχήματα, τότε ο οδηγός θα μπορούσε να τα οδηγεί. Ουσιαστικά έχει προσληφθεί ένας άνθρωπος χωρίς να υπάρχει αντικείμενο εργασίας, καθώς απαγορεύεται να οδηγήσει το ασθενοφόρο. Εάν από την καλή του την καρδιά οδηγούσε το ασθενοφόρο για να μεταφέρει έναν ασθενή και γινόταν ένα ατύχημα, κανείς δεν θα μπορούσε να τον καλύψει, ούτε το Κέντρο Υγείας, ούτε η 5η Υ.ΠΕ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γατής, τονίζοντας πως και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι εξεπλάγησαν όταν έμαθαν πως προσελήφθη οδηγός, που δεν μπορεί όμως να οδηγεί το ασθενοφόρο.

Μάλιστα, ο κ. Γατής ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει ζήτημα με τον εργαζόμενο, οποίος ήθελε να εργαστεί, αλλά με τις αποφάσεις των ανωτέρω, που ενώ θα μπορούσαν από το ίδιο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ να προσλάβουν έναν άνθρωπο με ειδικότητα πλήρωμα ασθενοφόρου και να καλύψουν τα υπάρχοντα κενά, πήραν έναν άνθρωπο που ουσιαστικά δεν έχει αντικείμενο εργασίας.

«Εμείς πάντα ζητάμε μόνιμο προσωπικό. Δεν είναι δυνατόν να μετακινούνται άνθρωποι σε καρότσες αγροτικών, ή να έχουμε παρκαρισμένο το ασθενοφόρο έξω από το Κέντρο Υγείας και να μας παίρνουν τηλέφωνο και να λέμε ότι δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε, γιατί δεν έχουμε οδηγό. Μιλάμε για την υγεία των πολιτών, την υγεία όλων», υπογράμμισε τέλος ο κ. Γατής.

Δ. Παλαιοδημοπούλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.