Λιακούλη στο Ράδιο ΕΝΑ: “Η Φώφη Γεννηματά είναι μια γενναία γυναίκα”

«Εν τω βάθει» διερεύνηση της υπόθεσης στο Μάτι, αναμένει η Βουλευτής Λάρισας του ΚΙΝΑΛ

Ως μια γενναία γυναίκα χαρακτήρισε την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, η κ. Ευαγγελία Λιακούλη, Βουλευτής Λαρίσης του κόμματος, μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη. Η κ. Λιακούλη τόνισε πως η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δίνει ένα δυνατό κοινωνικό μήνυμα, σχολιάζοντας την απόφασή της να αποσυρθεί από την διεκδίκηση της ηγεσίας του Κινήματος, λόγω σοβαρού προβλήματος της υγείας της. Η Βουλευτής μίλησε όμως και για τα θέματα πολιτικής επικαιρότητας και ιδίως για την παραπομπή σε δίκη 27 ατόμων για την τραγωδία στο Μάτι, τονίζοντας πως χρειάζεται διερεύνηση το θέμα, για να μάθει ο κόσμος τι ακριβώς έχει συμβεί.

 

 Η Φώφη Γεννηματά είναι γενναία γυναίκα

Η κ. Λιακούλη αναφέρθηκε στην ξαφνική απόφαση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά να αποσύρει την υποψηφιότητά της από τις εσωκομματικές εκλογές,  ούσα έντονα συναισθηματικά φορτισμένη. «Είναι πολύ δύσκολο να βλέπεις έναν φίλο να βρίσκεται σ’ αυτήν την κατάσταση και ελπίζω πως όλα θα πάνε καλά», είπε.

Σχετικά με την απόσυρση της υποψηφιότητας και τα αντίστοιχα σχόλια για την «κούρσα» της διαδοχής είπε πως είναι το τελευταίο πράγμα που την απασχολεί,  παρότι είναι πολιτικό ον και βουλευτής. «Είναι γενναία γυναίκα που επέλεξε να λεχθεί στον κόσμο η αλήθεια και να μην κρυφτεί από την πραγματική κατάσταση, δίνοντας ένα πολύ δυνατό κοινωνικό μήνυμα», τόνισε.

Υπάρχει χειραγώγηση της κοινής γνώμης

Αναφερόμενη στα θέματα της επικαιρότητας και για το αν υπάρχει θέμα χειραγώγησης της κοινής γνώμης, μέσω των Μ.Μ.Ε. και των δημοσκοπικών εταιρειών, θέμα για το οποίο προτάθηκε η σύσταση εξεταστικής επιτροπής από τον ΣΥΡΙΖΑ, πρόταση με την οποία συμφώνησε το ΚΙΝΑΛ, όπως και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης,  δήλωσε ότι είναι ένα ευαίσθητο ζήτημα, που απασχολεί δεκαετίες τώρα, ενώ το χαρακτήρισε ως «πολιτική παραδοχή».

«Ας μην υποκρινόμαστε ότι το καταλάβαμε τώρα, καθώς είμαστε μεγάλα παιδιά για να συνεννοηθούμε για κάποια πράγματα. Υπάρχουν προτιμήσεις, ας το πω κομψά, σε πρόσωπα υποψηφίων, σε πρόσωπα ηγετών, σε πρόσωπα ομάδων, σε πρόσωπα συνόλων βουλευτών, σε μεμονωμένους βουλευτές. Υπάρχει κάλυψη κάποιων πραγμάτων και αντίθετα υπάρχει αποκάλυψη κάποιων άλλων. Δυστυχώς είναι μια παραδοχή στην καθημερινότητα της πολιτικής που βλάπτει σοβαρά την πολιτική υγεία, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί πολύ μεγάλες αντιπαραθέσεις σε επίπεδο ηθικής», σημείωσε η βουλευτής.

Επεσήμανε δε ότι το θέμα αυτό εστιάζεται σε συγκεκριμένες περιόδους που, μάλιστα, όπως τόνισε, επεκτείνεται με την παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας ότι το ζήτημα αυτό υφίσταται ήδη από το ’15, ενώ έθεσε και την άποψη του ΚΙΝΑΛ  «Όλα στο φως, ακόμα και όταν ενέχονταν πρόσωπα της δικής μας παράταξης τα οποία φέρονταν ότι είχαν ανάμειξη σε κατασκευασμένα σκάνδαλα όπως π.χ. στην υπόθεση NOVARTIS», υπογραμμίζοντας ότι η δικαιοσύνη είναι μονόδρομος για τέτοιου είδους θέματα που σχετίζονται με τον δημόσιο βίο.

Η κ. Λιακούλη δεν θέλησε να σχολιάσει εάν υπάρχουν σήμερα υποθέσεις ή πρόσωπα που αντιπαραβάλλονται με την υπόθεση Κοσκωτά, σημείωσε όμως πως η παλιά αυτή ιστορία δεν είναι φαινόμενο μιας εποχής, αλλά φαινόμενο που διαρκώς έρχεται και επανέρχεται στην πολιτική ζωή του τόπου, δημιουργώντας καινούργια δεδομένα στην εποχή του, με τις γνωστές παλιές συνταγές. «Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι να υπηρετήσουν άνομα συμφέροντα και άνομες συναλλαγές», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Περνώντας στο σήμερα,  συνέχισε ότι επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες με αφορμή και την τελευταία, ότι υπήρξαν δηλαδή κατευθυνόμενα κονδύλια σε Μ.Μ.Ε. . Η λίστα «Πέτσα» που, πλέον, όπως σχολιάζει, την ξέρει ακόμα και ένα μικρό παιδί, τονίζει ότι θα πρέπει να διερευνηθεί. «Τι θα απαντήσουν όταν ερωτηθούν από τους πολίτες γιατί δεν θέλετε να υπάρξει εξεταστική επιτροπή; Έχετε να κρύψετε κάτι;», ρώτησε  ρητορικά η ίδια, αναφερόμενη και στη ΝΔ , αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση του 2015.

Αναμένουμε μια δίκαιη δίκη για το Μάτι

Στο μεταξύ, η Βουλευτής αναφέρθηκε και στην τραγωδία στο Μάτι , μετά την παραπομπή 27 ατόμων σε δίκη. «Δεν θα έπρεπε να δοθεί πραγματικά μια απάντηση από την ίδια τη Δικαιοσύνη που θα κρίνει επί της ουσίας το ζήτημα;», ανέφερε ενώ συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι «θέλουμε μια εν τω βάθει διερεύνηση της υπόθεσης με τους φερόμενους ως κατηγορουμένους».

Εξήγησε ότι εάν όλα αυτά τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν, επιβεβαιωθούν για την γνησιότητά τους στο δικαστήριο, με τους διαλόγους μεταξύ των πολιτικών και μεταξύ των σωμάτων, θα είναι κάτι «συγκλονιστικό» και συμπλήρωσε ότι αναμένει μια δίκαιη δίκη που θα πει στον ελληνικό λαό τι ακριβώς είχε συμβεί τότε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.