Μαγνησία: Εξαπάτησε επιχειρηματία και του πήρε 24.850 ευρώ

Ένας Νιγηριανός κάτοικος Λονδίνου που καταδικάστηκε ερήμην

Φυλάκιση 3 ετών χωρίς αναστολή περίμενε έναν Νιγηριανό κάτοικο Λονδίνου, που εξαπάτησε επιχειρηματία κτηνοτροφικής μονάδας της Μαγνησίας και του πήρε με τη μέθοδο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ποσό 24.850 €.
Ο αλλοδαπός καταδικάστηκε ερήμην από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, ενώ ο εισαγγελέας πρότεινε να καταδικαστεί σε φυλάκιση 5 ετών. Το κατηγορητήριο αναφέρει ότι η απάτη έγινε 31 Οκτωβρίου 2016, όταν η εταιρία του επιχειρηματία είχε συμφωνήσει να εξαγοράσει παγολεκάνες γάλακτος από εταιρία με έδρα τη Γερμανία, έναντι 24.850 €.
Ο αλλοδαπός, που είναι αγνώστων λοιπών στοιχείων, χάκαρε την επικοινωνία του Έλληνα με τη γερμανική εταιρία, που γινόταν μέσω e mail, εμφανίστηκε ως υπάλληλος της γερμανικής εταιρίας και χρησιμοποίησε ψευδή διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου – με κατάληξη co αντί de – πείθοντας τον Έλληνα να του καταθέσει το χρηματικό ποσό που τελικά κατέληξε σε δικό του λογαριασμό χωρίς να δει παγολεκάνες, παρόλο που είχε πληρώσει τα χρήματα.
Ο δράστης ταυτοποιήθηκε από τις αστυνομικές αρχές της Βρετανίας και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και καταδικάστηκε.
Ο Έλληνας επιχειρηματίας που εξαπατήθηκε βρέθηκε στο Δικαστήριο και κατέθεσε ότι έκανε μήνυση για να αποφευχθούν στον μέλλον παρόμοιες πράξεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.