Μαγνησία: Σαββατοκύριακο με χιόνια στα ορεινά και χαμηλές θερμοκρασίες

Φωτό αρχείου
Αναμένεται το ίδιο καιρικό μοτίβο και την επόμενη εβδομάδα

Οι βροχές, οι χιονοπτώσεις στα ορεινά, και όχι μόνο, και το κρύο αναμένεται να είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού το Σαββατοκύριακο, ενώ ήδη πολλοί είναι αυτοί που σκέφτονται να επισκεφθούν έστω και αυθημερόν τα χιονοδρομικά κέντρα. Σύμφωνα με τον κ. Θεοφάνη Τακούδη και τον Μετεωρολογικό Σταθμό «Αλέξανδρος Τακούδης» οι ίδιες σχετικά συνθήκες θα επικρατήσουν και στην έναρξη της επόμενης εβδομάδας με τις θερμοκρασίες να παραμένουν χαμηλές.
Αναλυτικά, από σήμερα, Παρασκευή, ο καιρός αλλάζει και αναμένεται αίθριος. Θα υπάρξουν συννεφιές χωρίς τη συνοδεία βροχών, με ισχυρό όμως βόρειο ρεύμα. Η ελάχιστη τιμή της θερμοκρασίας στον Βόλο θα κυμανθεί από 0 έως 2 βαθμούς Κελσίου, ενώ η μέγιστη τιμή θα φτάσει μέχρι τους 9 βαθμούς.
Από το μεσημέρι του Σαββάτου θα σημειωθούν βροχές στα πεδινά, ενώ στα ορεινά χιονοπτώσεις, οι οποίες προς τις βραδινές ώρες θα «κατέβουν» και πιο χαμηλά, σε κατοικημένες περιοχές, στα 600 έως και 500 μ. Ο κ. Τακούδης ενημέρωσε ότι οι χιονοπτώσεις συνεπάγονται χαμηλές θερμοκρασίες. Την Κυριακή το πρωί ενδεχομένως και στην πόλη του Βόλου η θερμοκρασία να φτάσει τους -1 βαθμούς Κελσίου, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας να φτάσει μέχρι τους 7 βαθμούς Κελσίου.
Η έναρξη της νέας εβδομάδας «φέρνει πίσω» τις πρόσκαιρες βροχοπτώσεις ,ενώ θα συνεχίσουν και οι χιονοπτώσεις. Συγκεκριμένα τη Δευτέρα αναμένονται αραιές συννεφιές που θα πυκνώσουν προς το τέλος της ημέρας και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι με τη θερμοκρασία στον Βόλο να κυμαίνεται από τους 3.0°C έως τους 8.0°C.
Την Τρίτη αναμένονται αρχικά συννεφιές, ενώ θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Βαθμιαία όμως ο καιρός θα βελτιωθεί ως προς τα φαινόμενα. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι έως ισχυροί με την θερμοκρασία στην πόλη του Βόλου να κυμαίνεται από τους 2.0°C έως τους 7.0°C.
Υπενθυμίζεται ότι ενόψει των εορτών ο κ. Τακούδης δήλωσε ότι η εικόνα προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρη, οι μέχρι τώρα προβλέψεις, όμως, παρουσιάζουν ότι με την έναρξη της νέας χρονιάς θα σημειωθούν καθαρά χειμωνιάτικες συνθήκες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.