Μαρίγια Κουτσιγιόβσκα στο «Ράδιο Ένα»: «Προσοχή, ο Πούτιν είναι ο νέος“Χίτλερ”»

Ώρες αγωνίες και συγκλονιστική περιγραφή απ΄το μέλος της Ουκρανικής Κοινότητας στην Ελλάδα

Κανείς δεν ήθελε να πιστέψει πως η Ρωσία τελικά θα έκανε πράξη τις απειλές και τα πολιτικά της παιχνίδια. Η εισβολή της στην Ουκρανία έχει φέρει μεγάλη αναστάτωση σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ μέλη της ουκρανικής κοινότητας στην Ελλάδα περνούν ώρες αγωνίες για το μέλλον της πατρίδας τους αλλά και των οικογενειών τους.
Στο Ράδιο ΕΝΑ και τη ΜΑΓΝΗΣΙΑ και στον Ηλία Κουτσερή μίλησε η κ. Μαρίγια Κουτσιγιόβσκα, μέλος της ουκρανικής κοινότητας στην Ελλάδα, μεταφέροντας το κλίμα τρόμου που επικρατεί στην Ουκρανία. Η ίδια χαρακτηρίζει τον Ρώσο Πρόεδρο ως τον νέο Χίτλερ και καλεί όλο τον κόσμο, ανά την υφήλιο να αντιδράσει σε αυτή την εισβολή.

«Σκοτώθηκαν όχι μόνο στρατιώτες
αλλά και άμαχοι πολίτες»

Δύσκολες ώρες περνούν οι Ουκρανοί που ζουν στην Ελλάδα, με την κ. Κουτσιγιόβσκα να αναφέρει πως το γεγονός ότι είναι μακριά από τις οικογένειες και τους συγγενείς τους είναι ψυχοφθόρο και μια πολύ δύσκολη κατάσταση, καθώς δεν υπάρχει και η οπτική επαφή των όσων συμβαίνουν.
Η ίδια συνομίλησε με τους συγγενείς της στην Ουκρανία και της μετέφεραν ότι οι ρωσικές δυνάμεις βομβαρδίζουν σημεία στο Κίεβο, ενώ ήδη έχασαν τη ζωή τους πάνω από 40 Ουκρανοί σε όλη τη χώρα, όχι μόνο στρατιώτες αλλά και άμαχοι πολίτες.
“Ο κόσμος προσπαθεί να κρατήσει την ηρεμία και την ψυχραιμία, ακούνε αυτά που λένε αρχές, σε περίπτωση ανάγκης που να πάνε, που να κρυφτούν ενώ υπάρχουν άνδρες που από μόνοι τους, πριν ανακοινωθεί επιστράτευση πήγαν να συμμετέχουν στον πόλεμο, ενώ υπάρχουν και γυναίκες που έκαναν το ίδιο. Πήραν το όπλο στα χέρια για να προστατεύσουν την πατρίδα τους”, μεταφέρει χαρακτηριστικά η ίδια.
Οι πολίτες στην Ουκρανία προσπαθούν να βοηθήσουν με κάθε τρόπο τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και άλλα είδη για να τα στείλουν όπου χρειάζονται, ενώ συγκεντρώνεται και αίμα μέσα από αιμοδοσίες.

«Δεν φοβούνται και θα υπερασπιστούν την πατρίδα»

“Ο κόσμος ενώθηκε, αλλά περιμένουμε τώρα αντιδράσεις από όλους και όχι με λόγια. Αυτό που γίνεται τώρα στην Ουκρανία αφορά όλο τον πλανήτη. Ένας άνθρωπος αν πιστεύει ότι έτσι απλά μπορεί να παραβιάσει τα σύνορα μιας ανεξάρτητης χώρας είναι ένα παράδειγμα για όλους και το ίδιο πράγμα μπορεί να γίνει στην Ελλάδα με την Τουρκία ή και σε άλλες χώρες.
Όλοι πρέπει να αντιδράσουμε. Ο Πούτιν είναι ο καινούργιος Χίτλερ. Κανείς δεν θέλει τον πόλεμο, όχι μόνο οι Ουκρανοί. Και οι Ρώσοι πολίτες δεν θέλουν πόλεμο και υπάρχουν σημεία στην Ρωσία που οι άνθρωποι μαζεύουν χρήματα για τον ουκρανικό στρατό”, αναφέρει η κ. Κουτσιγιόβσκα.
Η κατάσταση που επικρατεί είναι πρωτοφανής με την ίδια να τονίζει πως δεν το χωρά το μυαλό ότι συμβαίνει αυτό το πράγμα στην Ουκρανία.
Η κ. Κουτσιγιόβσκα σημείωσε πως έχει συγγενείς στην περιοχή και τα ξαδέλφια της μάλιστα είναι σε ηλικία που μπορούν να πολεμήσουν και όπως της μετέφεραν είναι έτοιμοι, δεν φοβούνται και θα υπερασπιστούν την πατρίδα τους.

«Ακούγονται συνεχώς σειρήνες, τα ΜΜΜ σταμάτησαν
να κινούνται και ο κόσμος βρίσκεται σε ετοιμότητα»

Σε ότι αφορά τις κινήσεις των πολιτών, η κ. Κουτσιγιόβσκα ανέφερε πως ακούγονται συνεχώς σειρήνες, τα μέσα μαζικής μεταφοράς σταμάτησαν να κινούνται και ο κόσμος βρίσκεται σε ετοιμότητα, για το που θα κρυφτεί, μόλις τους ενημερώσουν οι Αρχές. Οι πτήσεις έχουν σταματήσει, όμως υπάρχει συγκοινωνία με πούλμαν για να μετακινηθούν και προς την Ελλάδα Ουκρανοί, αλλά και προς την Πολωνία, που ανακοίνωσε ότι ανοίγει τα σύνορά της για τον ουκρανικό λαό.
Οι Ουκρανοί στη χώρα μας, ήδη οργανώνονται και διοργανώνουν διαμαρτυρίες σε διάφορα σημεία της Αθήνας και όλης της Ελλάδας, ενώ σύμφωνα με την κ. Κουτσιγιόβσκα συγκεντρώνονται τρόφιμα, χρήματα για το στρατό και άλλα πράγματα για να σταλούν ως βοήθεια στους πολίτες της Ουκρανίας.
“Ελπίζουμε να τελειώσει όλο αυτό γρήγορα για τις οικογένειες και την πατρίδα μας”, κατέληξε η ίδια, ευχόμενη να επικρατήσει το Διεθνές Δίκαιο και να μπει τέλος σε αυτή τη σύρραξη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.