Μάθημα ζωής: Η τυφλή που έγινε σύµβολο της Σκιάθου

Η Μαρία Καβούρη με τον υποψήφιο Δήμαρχο Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα.
Στη µάχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ρίχνεται η Μαρία Καβούρη σύμφωνα με το "Έθνος"

Μαθήµατα ζωής παραδίδει µια 45χρονη από τη Σκιάθο που γεννήθηκε τυφλή, αλλά κατάφερε να σπουδάσει ψυχολογία, να µάθει ηλεκτρονικούς υπολογιστές, να κρατά ένα περίπτερο στον παραλιακό δρόµο, τον πιο πολυσύχναστο του νησιού, και πριν από 4 µήνες να αποκτήσει δίδυµα, ύστερα από έναν «Γολγοθά» γραφειοκρατίας, καθώς είναι µονογονεϊκή οικογένεια.

Η Μαρία Καβούρη, «σύµβολο» του νησιού, όπως λένε οι κάτοικοι, ρίχνεται τώρα στη µάχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κατεβαίνει υποψήφια δηµοτική σύµβουλος µε έναν συνδυασµό που ετοιµάζουν νέα, αυτοδηµιούργητα άτοµα της Σκιάθου. «Τα παιδιά µου είναι τα µάτια µου και αυτά θα µε οδηγούν στο να λύνω προβλήµατα. ∆εν φοβάµαι τίποτα, είµαι εδώ για να βοηθήσω το νησί, ώστε να γίνει η βασίλισσα του Αιγαίου» λέει στο «Εθνος».

Η Μαρία γεννήθηκε στο νησί του Παπαδιαµάντη πριν από 45 χρόνια και όταν πρωτοαντίκρισε το φως δεν έκλαψε. Η µαία που την έφερε στη ζωή πανικοβλήθηκε, της χτύπησε απότοµα το κεφάλι, µε αποτέλεσµα να πειραχτεί το οπτικό της νεύρο και να µείνει τυφλή. Ετσι έµαθε ότι ο κόσµος είναι φωτεινός µέσα από τα µάτια της ψυχής της. Μέσα από εκεί είδε το καταπράσινο νησί της, τη µορφή της αγαπηµένης της µητέρας – στήριγµά της στη µέχρι τώρα ζωή της- , τους φίλους της, τη θάλασσα, τον ήλιο και το φεγγάρι. Παρακολούθησε µαθήµατα σε ειδικό σχολείο στον Βόλο και µε τον κώδικα Μπράιγ κατάφερε να σπουδάσει ψυχολογία, να µάθει ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ξένες γλώσσες και όταν ενηλικιώθηκε νοίκιασε ένα περίπτερο στον παραλιακό δρόµο της Σκιάθου.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.