Με μεγάλο «φάκελο» ο 31χρονος που έκανε κλοπές σε κτηνιατρεία

Ζήτησε συγνώμη για τις πράξεις του και είπε ότι θα αποζημιώσει τους παθόντες

Έτριβαν τα μάτια τους οι δικαστικοί λειτουργοί, όταν αντίκρισαν τον «φάκελο» του 31χρονου Ρωσοπόντιου από τις Σέρρες που συνέλαβε η Αστυνομία στον Βόλο για τις κλοπές σε κτηνιατρεία, ιατρείο και εμπορικό κατάστημα από τις 9 ως τις 25 Μαΐου. Ο νεαρός, που εμφανίστηκε φορτισμένος στο Αυτόφωρο και δάκρυσε, έχει απασχολήσει ξανά τις αρχές για κλοπές φθορές και ναρκωτικά, ενώ έχει εκτίσει και ποινή φυλάκισης για ληστεία.
Η δίκη του στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου αναβλήθηκε, λόγω απουσίας μαρτύρων για την ερχόμενη Τετάρτη 1 Ιουνίου.
Αρχικά ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα υπηρεσίας, που του άσκησε δίωξη για κλοπή ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, καθώς τα ηρεμιστικά, τα αναισθητικά φάρμακα και οι κεταμίνες, σύμφωνα με δήλωση των παθόντων κόστιζαν περίπου 15.000 €, κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένες και σε απόπειρα.
Στη συνέχεια οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, παρουσία του συνηγόρου του, για να αναβληθεί το Δικαστήριο για την Τετάρτη, λόγω απουσίας των μαρτύρων κατηγορίας.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 31χρονος Ρωσοπόντιος στην καταγωγή που είναι κάτοικος Σερρών, αλλά τελευταία μένει στον Βόλο σε σπίτι φίλης του, κατέθεσε ότι είχε απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά, αλλά τα άρχισε ξανά και όταν έκανε τις κλοπές ήταν υπό την επήρεια ουσιών.
Ζήτησε δε συγνώμη για τις πράξεις του και δεσμεύτηκε ότι θα ικανοποιήσει τους παθόντες για τη ζημιά που προκάλεσε.
Ο δράστης ταυτοποιήθηκε από την Αστυνομία από βιντεοληπτικό υλικό και συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης στον Βόλο, όπου εντοπίσθηκε πεζός και σε γενόμενο έλεγχο, βρέθηκε στην κατοχή του ποσότητα κάνναβης, βάρους 2,6 γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, o δράστης, κατά το χρονικό διάστημα από 09-05-2022 έως 24-05-2022, έκλεψε ένα ποδήλατο από πυλωτή πολυκατοικίας και διέπραξε πέντε περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων, τέσσερις τετελεσμένες και μια απόπειρα, σε κτηνιατρεία, ιατρείο, εμπορικό κατάστημα και τεχνικό γραφείο, αντίστοιχα, της πόλης του Βόλου, αφαιρώντας, κατά περίπτωση:
 από το ένα κτηνιατρείο, ιδιοκτησίας 36χρονης φιαλίδια με διάφορες δραστικές ουσίες, μερικές εκ των οποίων εμπίπτουν στη νομοθεσία περί ναρκωτικών, καθώς και διάφορα άλλα σκευάσματα (δισκία, αλοιφές κ.α.),
 από το δεύτερο κτηνιατρείο, ιδιοκτησίας 43χρονου, έναν φορητό η/υ (laptop), ένα tablet και ένα συσκευή VHF, με τη σχετική άδεια λειτουργίας ερασιτεχνικού σταθμού,
 από το ιατρείο, ιδιοκτησίας 50χρονου διάφορα φαρμακευτικά σκευάσματα (δισκία και φιαλίδια), καθώς και μια τηλεόραση, ένα φορητό η/υ και ένα ποντίκι,
 από το εμπορικό κατάστημα, ιδιοκτησίας 55χρονου είδη ρουχισμού, τσάντες, αξεσουάρ και διάφορα προϊόντα κάνναβης, τεμάχια ρούχων, τσάντες και διάφορα αξεσουάρ, έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή με οθόνη, πληκτρολόγιο και ποντίκι, καθώς και ένα tablet, ενώ
 από το τεχνικό γραφείο, δεν αφαίρεσε κάτι.
Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα στο σπίτι όπου διέμενε, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: μια τηλεόραση, δύο φορητοί η/υ, ένα tablet, διάφορα εξαρτήματα η/υ (οθόνη, πληκτρολόγιο κ.α.), φιαλίδια με διάφορες δραστικές ουσίες, διάφορα φαρμακευτικά σκευάσματα, δύο τρίφτες κάνναβης, τρεις υφασμάτινες τσάντες πλάτης, είδη ρουχισμού (μπλούζες, πουκάμισα) και άλλα.
Τα προαναφερόμενα κατασχεθέντα αποδόθηκαν, κατά περίπτωση, στους νόμιμους δικαιούχους αυτών. Επιπλέον, από την κατοχή του δράστη κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και συγκεκριμένα, ένας μεταλλικός κόφτης, ένα ζεύγος υφασμάτινα γάντια και ένα μεταλλικό καλέμι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.