Με τη βοήθεια…του Θεού θέλει να πάει ο Μπέος στις εκλογές

Νέα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να δοθεί κονδύλι 140.000 ευρώ στους Ι.Ναούς!

Εμμένει η Δημοτική Αρχή Βόλου στην επιχορήγηση Ιερών Ναών της Μητρόπολης Δημητριάδος για διάφορους χορούς και πανηγύρια, μετά την εν μέρει ακύρωση της αρχικής απόφασης που είχε λάβει προ ενός μήνα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στ.Ελλάδας. Με την εισήγηση που φέρνει προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο παραλείπει τις προτάσεις που δεν ήταν επιλέξιμες και θεωρούνταν ως λειτουργικές δαπάνες και προχωρά με τις πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις «με σκοπό τη γνωριμία με την παράδοση του τόπου μας μέσα από τα ήθη και τα έθιμα και την επιδίωξη του συλλογικού οφέλους της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Βόλου» όπως αναφέρεται. Το μεγαλύτερο μέρος βέβαια της επιχορήγησης που θα λάβουν οι Ιεροί Ναοί όπως αποτυπώνεται στην εισήγηση του προέδρου Γ.Μουλά θα διατεθεί για ενοικίαση εξοπλισμού (μονάδων κλιματισμού, καρεκλών, τραπεζιών, home cinema κ.ο.κ.) καθώς και σε υλικό προβολής των εν λόγω εκδηλώσεων (αφίσες, φυλλάδια κ.ο.κ.) αλλά και για πλούσιους μπουφέδες για τους ενορίτες όλων των ναών! Σκοπός όμως είναι η Δημοτική Αρχή Μπέου να πάει στις εκλογές του Μαΐου 2019 με την…βοήθεια του Θεού, ή τουλάχιστον της τοπικής εκκλησίας.

Το ποσό των 140.000 ευρώ που θα διατεθεί για επιχορηγήσεις Ιερών Ναών θα κατανεμηθεί ως εξής:

Ιερός Ναός Αγίας Αικατερίνης Βόλου
Το ποσό των 5.220,40 ευρώ θα διατεθεί για την προμήθεια τροφίμων για την παρασκευή τιμητικών κερασμάτων των συμμετεχόντων και παρευρισκόμενων, εξόδων προβολής των εκδηλώσεων (έκδοση εντύπων, φυλλαδίων, αφισών κλπ) και γραφικής ύλης (μπλοκ, στυλό κλπ) καθώς και εξόδων ενοικίασης καρεκλών.

Ιερός Ναός Τιμίου Προδρόμου
Το ποσό των 5.980 ευρώ θα διατεθεί για την προμήθεια τροφίμων για την παρασκευή τιμητικών κερασμάτων των συμμετεχόντων και παρευρισκόμενων, εξόδων προβολής των εκδηλώσεων (έκδοση εντύπων, φυλλαδίων, αφισών κλπ) και γραφικής ύλης (μπλοκ, στυλό κλπ) και εξόδων ενοικίασης καρεκλών.

Ιερός Ναός Αγ. Γεωργίου Βόλου
Το ποσό των 7.020 ευρώ θα διατεθεί για την ενοικίαση 3 air conditions ντουλάπες 60 BTU, 1 air condition οροφής 24 BTU ποσού 3.970,00 € και την ενοικίαση 50 καρεκλών συνεστίασης ποσού 1.550,00 € για το χώρο του Πνευματικού κέντρου της ενορίας τα οποία θα χρησιμοποιηθούν σε όλες τις ανωτέρω εκδηλώσεις. Επιπλέον για την 2η εκδήλωση δαπάνη για την ενοικίαση ενός set home cinema ποσού 1.100,00 € και για την 3η εκδήλωση δαπάνη για την προμήθεια υλικών και αναψυκτικών για την παράθεση τιμητικού κεράσματος στους παρευρισκόμενους ποσού 400,00 €.

Ιερός Ναός Αγίου Ονουφρίου
Το ποσό των 4.513 ευρώ θα διατεθεί για την ενοικίαση 140 καρεκλών και 40 τραπεζιών ποσού 2.080,00 €, ενός ηλεκτρικού ψυγείου ποσού 300,00€, ενός air condition 24000 BTU ποσού 800,00€ και μίας επιδαπέδιας ντουλάπας ψύξης – θέρμανσης ποσού 1.200,00 €, καθώς και προμήθεια τροφίμων προς δωρεάν διάθεση τιμητικού κεράσματος κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων ποσού 133,00€.

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Βόλου
Το ποσό των 8.866,97 ευρώ θα διατεθεί για την ενοικίαση εξοπλισμού και προμήθεια υλικών και τροφίμων για την παρασκευή των πρωινών, γευμάτων και δείπνων, τα οποία θα παρασκευάζονται από εθελοντές πολίτες και θα διατίθενται στους παρευρισκόμενους ομιλητές, νέους, γονείς και γενικότερα δημότες του ευρύτερου Δήμου Βόλου.

Ιερός Ναός Πέτρου & Παύλου Ν. Ιωνίας
Το ποσό των 8.184 ευρώ θα διατεθεί ως εξής: Ποσό 2.480,00 ευρώ για την έκδοση εντύπων ενημέρωσης, φυλλαδίων, αφισών και τιμητικού κεράσματος στους συμμετέχοντες και παρευρισκόμενους εκδήλωσης θρησκευτικής μουσικής. Ποσό 2.480,00 ευρώ για την κάλυψη εξόδων αγοράς τροφίμων, αναψυκτικών, γλυκισμάτων, για την παρασκευή και την παράθεση γεύματος στους συμμετέχοντες και παρευρισκόμενους από εθελοντές και τις κυρίες του Σπιτιού της Γαλήνης για την εκδήλωση της 28ης Οκτωβρίου. Ποσό 3.224 ευρώ για έξοδα αγοράς υλικών και τροφίμων για την παράθεση γευμάτων στους παρευρισκόμενους δημότες του Δήμου Βόλου για χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.

Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου
Το ποσό προς επιχορήγηση 10.494 ευρώ θα διατεθεί για την ενοικίαση του κατάλληλου και απαραίτητου οικιακού εξοπλισμού για την παρασκευή, προγευμάτων, γευμάτων, παραδοσιακών εδεσμάτων και γλυκισμάτων τα οποία θα διατεθούν στις ανωτέρω εκδηλώσεις.

Ιερός Ναός Αγίου Γερασίμου Βόλου
Ποσό 1.740,96 ευρώ θα διατεθεί ως εξής: 700,96 ευρώ για προμήθεια γλυκισμάτων, αναψυκτικών κλπ καθώς και δαπάνες ενοικίασης καθισμάτων ποσού 1040 ευρώ για διάφορες εκδηλώσεις.

Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Αγριάς
Το ποσό των 2.954 ευρώ προς επιχορήγηση θα διατεθεί για την ενοικίαση δύο (2) επαγγελματικών μεμονωμένων εστιών ποσού 564 ευρώ, την ενοικίαση ηλεκτρολογικού εξοπλισμού ποσού 890 ευρώ και την ενοικίαση πυροσβεστικού εξοπλισμού ποσού 1.500 ευρώ
Ιερός Ναός Αγίου Νεκταρίου Ν. Ιωνίας
Το ποσό 6.500 ευρώ θα διατεθεί για μπουφέδες, παράθεση γεύματος, προμήθεια τροφίμων κ.α. ενώ 3.650 ευρώ θα αφορούν δαπάνες ενοικίασης εξοπλισμού οικιακών συσκευών όπως (ματιών σκευών, φούρνου, ψυγείου κλπ).

Ιερός Ναός Ευαγγελίστριας Ν. Ιωνίας
Το συνολικό ποσό των 17.937,69 ευρώ θα διατεθεί ως εξής: για την ενοικίαση του κατάλληλου και απαραίτητου οικιακού εξοπλισμού ποσού 11.527,69 ευρώ καθώς και εξόδων προμηθείας τροφίμων για την παρασκευή, γευμάτων, παραδοσιακών εδεσμάτων και γλυκισμάτων τα οποία θα διατεθούν στις ανωτέρω εκδηλώσεις ποσού 6.410 ευρώ

Ιερός Ναός Γεωργίου Νέας Αγχιάλου
Το ποσό των 4.600 ευρώ θα διατεθεί για την ενοικίαση του κατάλληλου και απαραίτητου οικιακού εξοπλισμού για την παρασκευή, γευμάτων, παραδοσιακών εδεσμάτων και γλυκισμάτων τα οποία θα διατεθούν στις ανωτέρω εκδηλώσεις.

Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων Βόλου
Το ποσό των 12.800,28 ευρώ θα διατεθεί για την ενοικίαση του κατάλληλου και απαραίτητου οικιακού εξοπλισμού για την παρασκευή γευμάτων, δείπνων, παραδοσιακών εδεσμάτων και γλυκισμάτων τα οποία θα διατεθούν στις ανωτέρω εκδηλώσεις.

Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου
Το ποσό των 22.003,80 ευρώ θα διατεθεί για την ενοικίαση του κατάλληλου και απαραίτητου οικιακού εξοπλισμού και την προμήθεια τροφίμων και υλικών για την παρασκευή, γευμάτων, πρωινών και προγευμάτων τα οποία θα διατεθούν στις ανωτέρω εκδηλώσεις, καθώς επίσης και για την ενοικίαση καρεκλών και τραπεζιών για την παράθεση των γευμάτων.

Ιερός Ναός Αναλήψεως του Χριστού Βόλου
Το ποσό των 21.507,93 ευρώ θα διατεθεί για διάφορες εκδηλώσεις/ δράσεις με ψυχοκοινωνικό, πνευματικό και φιλανθρωπικό χαρακτήρα και για μπουφέδες που θα παρέχονται στο τέλος αυτών.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η προηγούμενο αίτημα του Ι.Ναού Αγ.Γεωργίου Αγριάς για το ανέβασμα της παράστασης «Μια τρελή – τρελή Σαραντάρα» απουσιάζει από την εισήγηση, προς απογοήτευση των θεατρόφιλων της περιοχής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.