Μικροπωλητές λαϊκών αγορών: Θέλουμε να βγούμε για δουλειά εντός της εβδομάδας

Έλλειψη ανοχής και κατανόησης εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής καταλόγισε ο Ανδρέας Αϊβαζόγλου

SOS εκπέμπουν οι πωλητές ειδών ένδυσης και υπόδησης των λαϊκών αγορών Βόλου, που υποστηρίζουν ότι άδικα οι λαϊκές αγορές έκλεισαν, ενώ ζητούν άμεσες λύσεις ώστε να επιστρέψουν στην εργασία τους εντός της εβδομάδας, τουλάχιστον οι 60 που είναι τακτοποιημένες οι άδειές τους. Για τους υπόλοιπους πωλητές, γίνεται αγώνας για να ενταχθούν σε ρύθμιση 120 δόσεων, ώστε να μπορέσουν να εργαστούν ξανά.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μικροπωλητών ειδών ένδυσης, υπόδησης «Γόρδιος Δεσμός» Ανδρέας Αϊβαζόγλου μίλησε στο «Ράδιο ΕΝΑ» και τον Αρχιμήδη Καρεκλίδη και τόνισε ότι γίνεται αγώνας ώστε κάποιοι πωλητές που δεν μπόρεσαν να τακτοποιήσουν την άδειά τους, να το κάνουν προσεχώς, με την εφαρμογή των 120 δόσεων για όλο το φάσμα των οφειλών, με μοναδική προϋπόθεση την πρώτη δόση και χωρίς κριτήριο αν μια επιχείρηση είναι κερδοφόρα.
«Οι περισσότερες επιχειρήσεις δεν μπορεί να είναι κερδοφόρες τα τελευταία πέντε χρόνια, όταν έχουμε 11 χρόνια μνημονίων, ενώ η υγειονομική κρίση μας έδωσε τη χαριστική βολή», ανέφερε ο κ. Αϊβαζόγλου, που πρόσθεσε ότι οι ρυθμίσεις θα πρέπει ανάλογες του οικονομικού κλίματος που διανύουμε.

«Δεν βεβαιώθηκε παράβαση των κανόνων Covid 19»

Αναφερόμενος στη λαϊκή αγορά της Τετάρτης, που ο δήμαρχος πήρε την απόφαση να την κλείσει για 14 μέρες, ο πρόεδρος των μικροπωλητών τόνισε δεν έγινε έλεγχος κλιμακίου και δεν βεβαιώθηκε παράβαση των κανόνων Covid 19, ούτε πρόστιμο υπάρχει και διερωτήθηκε πως το επικαλέστηκε ο δήμαρχος.
Καταλόγισε δε έλλειψη ανοχής και κατανόησης εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής για έναν κλάδο που πλήττεται συνεχώς και τόνισε δε ότι μη μπορώντας να εργαστούν, δεν μπορούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις, τους προμηθευτές και να ζήσουν τις οικογένειές τους.
Οι μικροπωλητές τονίζουν ότι κάνουν υπομονή και διαπραγματεύονται ειρηνικά, ζητούν να βγουν οι 60 άνθρωποι που είναι εντάξει με τις άδειες για δουλειά μέχρι την Παρασκευή ή το Σάββατο, αλλά αν δεν γίνει αυτό, προειδοποιούν ότι ίσως πάρει άλλη τροπή το θέμα.
Ο κ. Αϊβαζόγλου ευχήθηκε περαστικά στον δήμαρχο και να γίνει καλά, είπε ότι εστάλη επιστολή στον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Μπατζιάκα, συμφωνήθηκε ένα πλαίσιο και ότι αναμένουν να γίνει επαφή με τον δήμαρχο ή με τον αντικαταστάτη του, έστω και μέσω τηλεδιάσκεψης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.