Μηλίνα: Δεν υπολόγισαν σωστά και έβγαλαν το ιστιοπλοϊκό στην αμμουδιά

φωτογραφία αρχείου
Ο λόγος για πέντε Βρετανούς τουρίστες

Βόλτα με ενοικιαζόμενο ιστιοπλοϊκό σκάφος αποφάσισαν να κάνουν πέντε Βρετανοί τουρίστες που περνούν τις διακοπές τους στην Μαγνησία. Χθες στις 23:15 κι αφού σχεδόν η βόλτα τους είχε ολοκληρωθεί προσέγγιζαν το λιμάνι της Μηλίνας.

Ωστόσο, δεν υπολόγισαν σωστά και “έριξαν” το ιστιοπλοϊκό στην αμμουδιά κοντά στο λιμάνι της Μηλίνας. Οι πέντε Βρετανοί πήδηξαν από το σκάφος και αμέσως ειδοποίησαν τον ιδιοκτήτη. Στο σημείο έσπευσε και το λιμενικό. Οι πέντε Βρετανοί επιβιβάστηκαν σε ταξί, όλοι καλά στην υγεία τους, καθώς “έπεσαν” στα ρηχά, ενώ και στο ιστιοπλοϊκό δεν σημειώθηκε ζημιά.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Βόλου, για προσάραξη Ε/Π – Τ/Ρ – Ι/Φ σκάφους, με πέντε  αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στην ακτή Μηλίνας Ν. Μαγνησίας.

Άμεσα, στο σημείο μετέβησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και στελέχη Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, όπου διαπιστώθηκε ότι το εν λόγω Ε/Π – Τ/Ρ – Ι/Φ σκάφος είχε προσαράξει έξω από τον λιμένα Μηλίνας, με τους επιβαίνοντές του, καλά στην υγεία τους. Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο αντιμετώπισης περιστατικών ρύπανσης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Ε/Π – Τ/Ρ – Ι/Φ σκάφους, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ συνελήφθη ο κυβερνήτης του για παράβαση του άρθρου 277 Π.Κ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.