Μήνυση και αγωγή κατά Αχ. Μπέου κατέθεσε ο Μάρκος Βαξεβανόπουλος

Με αφορμή τα όσα είπε εναντίον του, την προηγούμενη εβδομάδα στο δημαρχείο Βόλου

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση κατά του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου κατέθεσε ο συμπολίτης καθηγητής-γεωλόγος και μέλος της “Κίνησης Πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών” κ. Μάρκος Βαξεβανόπουλος σήμερα το πρωί, με αφορμή, τα όσα είπε ο Αχ. Μπέος εναντίον του την περασμένη Παρασκευή όπου επιτέθηκε σε πολίτες , εκδότες και εργαζόμενους της ΔΕΥΑΜΒ που του ασκούν κριτική.

Ο κ. Βαξεβανόπουλος, κατέθεσε και αγωγή ύψους 30.000 €. και όσα χρήματα επιδικαστούν θα δοθούν σε ερευνητική ομάδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου για να εξετάσει το υδρολογικό πρόβλημα του Βόλου, ώστε να πίνουν οι δημότες καθαρό νερό μέσα από τις λύσεις που θα προταθούν.

«Θίγομαι ως πολίτης της πόλης και δε θα επιτρέψω τέτοια φαινόμενα να συνεχιστούν. Η ιδιότητά μου ως πολίτης και η πανεπιστημιακή μου ιδιότητα δεν μου επιτρέπουν τέτοια φαινόμενα να τα αφήσουμε να περάσουν και θα πρέπει να σταματήσουν και το μαύρο να φύγει από την πόλη. Στον πολιτικό λόγο απαντάμε με πολιτικό λόγο. Στα επιχειρήματα με αντεπιχειρήματα. Στις ύβρεις όμως το λόγο τον έχει η Δικαιοσύνη», δήλωσε αμέσως μετά την υποβολή της μήνυσης ο Μ. Βαξεβανόπουλος.

Πέραν της μήνυσης για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση ο ίδιος κατέθεσε και αγωγή 30.000 € και, όπως είπε, τα χρήματα που θα επιδικαστούν θα πάνε στο τμήμα γεωλογίας στο ΑΠΘ που θα εξετάσει το υδάτινο θετικό ισοζύγιο στην πόλη, κάτι που δεν έκανε καμία Δημοτική Αρχή, για να έχουμε καθαρό νερό στις βρύσες μας.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει στοχοποίηση της Επιτροπής Αγώνα κατά της καύσης σκουπιδιών και της Κίνησης Πολιτών για το Νερό, ο κ. Βαξεβανόπουλος απάντησε ότι υπάρχει άμεση στοχοποίηση και δυστυχώς δεν υπάρχουν πολιτικά επιχειρήματα από την Δ.Α.
«Θέλουμε πολιτικό διάλογο με ήρεμες διαδικασίες και επιτέλους ζητάμε στα Δημοτικά Συμβούλια να δίνεται ο λόγος στους πολίτες και σε όποιον έχει έννομο συμφέρον. Θέλουμε καθαρό αέρα, καθαρό νερό, δημοκρατία και δημοκρατικό διάλογο», δήλωσε.

Ο Μάρκος Βαξεβανόπουλος χαρακτήρισε τραγικό για τη δημοκρατία να μη δίνεται στα Δημοτικά Συμβούλια ο λόγος στους πολίτες, σε συνεδριάσεις για θέματα περιβάλλοντος και νερού και τόνισε ότι υπάρχουν διαφορές με τη Δημοτική Αρχή, αλλά για πρώτη φορά υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας, κάτι που θα πρέπει να εκλείψει, ενώ ζήτησε να δημιουργηθεί μέτωπο που θα σταματήσει τις αντιδημοκρατικές κινήσεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.