Μπέος σε μαθητές: “Αυτά είναι τα σχολεία, σε αυτά θα πάτε”

"Η χώρα έχει οικονομικά προβλήματα" δήλωσε προκλητικά για τις ελλείψεις στις σχολικές υποδομές

Μαθήματα συμπεριφοράς σε εκπροσώπους μαθητών σχολείων του Bόλου, έδωσε σήμερα ο Αχιλλέας Μπέος, οι οποίοι τον επισκέφθηκαν στο γραφείο του στο Δημαρχείο μετά την πορεία που πραγματοποίησαν στους δρόμους του Βόλου διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες στις σχολικές αίθουσες. Ο Δήμαρχος Βόλου, απευθυνόμενος στους μαθητές ξέχασε ότι πρόκειται για παιδιά και προσπάθησε με το γνωστό του ύφος να κάνει το μαύρο -άσπρο, όταν οι μαθητές του απαριθμούσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ο ίδιος, αδυνατώντας να απαντήσει τεκμηριωμένα και κυρίως μην γνωρίζοντας την κατάσταση στα διδακτήρια της πόλης, επιχείρησε να εμφανίσει τους μαθητές ως ψεύτες και τόλμησε να καλέσει και μάρτυρες τα τηλεοπτικά μέσα για να καταγράψουν αν αυτά που λένε οι μαθητές για τις ελλείψεις των σχολείων τους είναι αληθή! Μάλιστα έφθασε στο σημείο να παραπέμψει στα σχολεία της Αφρικής, προκειμένου να πείσει ότι η κατάσταση στα σχολεία του Βόλου δεν είναι τόσο τραγική όσο την παρουσιάζουν οι μαθητές, προσθέτοντας πως όσες παρεμβάσεις μπορεί να κάνει ως Δήμος, θα τις κάνει, όμως αυτά είναι τα σχολεία και σ’ αυτά πρέπει να φοιτήσουν κι αυτό να το αποδεχτούν!
Την ώρα που θα έπρεπε να δίνει το παράδειγμα στους μαθητές, ο Δήμαρχος εμφανίστηκε χωρίς να φοράει μάσκα μπροστά τους, για να τους κάνει μαθήματα περί διεκδικήσεων και πολιτικής, κατηγορώντας τους ουσιαστικά ως υποχείρια πολιτικών.

” Από αυτά που λες τα περισσότερα δεν είναι έτσι”
Τον λόγο στην κατ’ επίφαση συζήτηση, έλαβε πρώτα μαθητής του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου, ο οποίος εξηγούσε πως το σχολείο του είναι σε άθλια κατάσταση, με τον μαθητή να τονίζει πως όταν βρέχει, νερά της βροχής εισέρχονται από το ταβάνι, ότι τοίχοι είναι κατεστραμμένοι, πως κρέμονται καλώδια από τους τοίχους και πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στο προαύλιο.
Η απάντηση του Αχ. Μπέου ήταν η εξής: “Αυτά είναι τα προβλήματα δηλαδή; Και γι’ αυτό κάνετε κατάληψη; Από αυτά που λες, τα περισσότερα δεν είναι έτσι. Θα το δούμε εκεί” και κάλεσε για μάρτυρες τους δημοσιογράφους για να καταγράψουν την επίσκεψή του στο σχολείο του μαθητή!
Έπειτα μαθήτρια από το 7ο Γυμνάσιο Βόλου και μαθητής από το 4ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας εξέθεσαν από την μεριά τους κι εκείνοι τις διεκδικήσεις τους κι από κει ξεκίνησε η τοποθέτηση του Δημάρχου προς τα 15χρονα παιδιά!

“Μακάρι να μπορούσα να κυβερνώ τη χώρα”
“Θα σας μιλήσω σαν πατέρας. Σχολείο πηγαίνετε για να μάθετε γράμματα, όχι για να συνδικαλίζεστε. Άποψή μου. Μακάρι να μπορούσα να κυβερνώ εγώ τη χώρα να σας έλεγα εάν θα κάνατε καταλήψεις. Αλλά είναι έτσι. Φοβούνται το πολιτικό κόστος. Τώρα εάν το σχολείο έχει κάποιες ελλείψεις μαζί σας, κακώς τις έχει. Δυστυχώς ζούμε σε μία χώρα που υπάρχουν οικονομικά προβλήματα και προσπαθούμε όλοι να αγγίξουμε το καλύτερο και να βελτιώσουμε την ποιότητα ιδιαίτερα των παιδιών. Από πλευράς Δήμου κάνουμε μία τεράστια προσπάθεια, φαίνεται και στην πόλη και στα περισσότερα σχολικά κτήρια”, είπε μεταξύ άλλων ο Αχ. Μπέος.
Μαθήτρια διέκοψε τον Δήμαρχο και ανέφερε πως οι μαθητές του σχολείου της είχαν ενημερώσει για τα αιτήματα, που μεταξύ αυτών είναι και η καθαριότητα, τους καθηγητές του σχολείου δίνοντάς τους ένα περιθώριο για την επίλυση των προβλημάτων.

“Να αποδεχτούμε κάποια πράγματα. Έτσι είναι το κτήριο, σ’ αυτό θα πάτε”
“Δεν γίνεται έτσι. Και να σας πω κάτι, αυτό είναι το σχολείο. Τι να πουν κι άλλα παιδάκια στην Αφρική ή σε άλλες χώρες. Να μου πεις θα γίνουμε Αφρική; Όχι”, απάντησε ο δήμαρχος, με άλλον μαθητή να προτείνει να πάρουν ως παράδειγμα την Αμερική και τα εκεί σχολικά κτήρια.
“Παίρνουμε κάποια παραδείγματα, δεν παίρνουμε την Αμερική παράδειγμα. Όταν πηγαίνετε σχολείο, το κτήριο είναι αυτό. Σ’ αυτό θα πάτε. Θα αποδεχτούμε κάποια πράγματα. Κι εγώ όταν ανέλαβα Δήμαρχος και είδα στα σχολεία κοντέινερ τρελάθηκα. Λέω δεν είναι δυνατόν! Έχουμε κάνει αιτήματα, είναι κάποια πράγματα που δεν άπτονται στις αρμοδιότητές μας, όμως προσπαθούμε. Μέχρι εκεί που είναι οι αρμοδιότητές μας θα γίνουν όλα. Χρειάζεται λίγος χρόνος”, ήταν η απάντηση του Δημάρχου, που λίγο πριν ολοκληρωθεί η συνάντηση με τα παιδιά κι αφού στο τέλος τους είπε πως ταυτίζονται σε πολλά πράγματα τους είπε χαρακτηριστικά ” Να σας δω τώρα που θα κάνετε μαθήματα το Σάββατο και την Πρωτοχρονιά”! Έπρεπε να ήσουν γιος μου, τι δεν θα πας σχολείο; Εγώ αν ήμουν κυβέρνηση, κάντε 9 μήνες κατάληψη! Να δούμε πως θα προχωρήσετε, πως θα γίνετε σωστοί άνθρωποι στην κοινωνία, πως θα πάτε πανεπιστήμιο, πως θα πάτε να γίνετε επιστήμονες. Αυτή είναι η μία λύση αυτή που λέτε εσείς. Την άλλη; Αλλά ποιος να σας την πει, αυτοί που σκέφτονται την ψήφο για να ξαναβγούν στην κυβέρνηση;”.
Βέβαια ο Δήμαρχος δεν είπε ούτε μία κουβέντα για το εάν υπάρχει πρόγραμμα για ανέγερση νέων διδακτηρίων, ή εάν έβαλε έστω ένα τούβλο για ένα νέο σχολείο εδώ και πέντε χρόνια.

Η κατάσταση του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου
Στο μεταξύ, το magnesianews.gr, στις 30 Ιουνίου 2020 με αφορμή συνέντευξη Τύπου στο 1ο ΕΠΑΛ Βόλου κατέγραψε τον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο του σχολείου, που σ’ αυτό φοιτούν μαθητές. Μάλιστα, επειδή δεν το επιτρέπουν οι χώροι, οι μαθητές μετακινούνται στο Καρτάλειο για να παρακολουθήσουν τα εργαστήριά τους.
Οι εικόνες εντός του κτηρίου είναι τραγικές. Αίθουσες παλιές, σάπια παραθυρόφυλλα, τοίχοι γεμάτοι υγρασία. Πριν λίγους μήνες μάλιστα ο Διευθυντής του σχολείου είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ” Είμαστε σε ένα διατηρητέο κτήριο, κόσμημα. Αν δεν φτιαχτεί όμως θα πέσει… Κάθε χρόνο εδώ και τέσσερα χρόνια στέλνουμε στο Δήμο έγγραφο και ζητούμε να γίνουν εργασίες αναβάθμισης, αλλά δεν έχει γίνει τίποτα”.
Σ’ αυτό το σχολείο θα βρεθεί αύριο το πρωί για επιθεώρηση ο Αχιλλέας Μπέος.

1ο ΕΠΑΛ Βόλου: Μαθητές δημιούργησαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές για το Εργαστήρι Πληροφορικής

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.