Μπουκώρος στο Ράδιο ΕΝΑ: Στηρίζονται οι ιδιώτες γιατροί, ξεκινά εγχώρια παραγωγή ιατρικού υλικού

«Γίνονται προσθήκες στη λίστα με τις ΚΑΔ»

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Μπουκώρος, μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη, ειδικά σε ό,τι αφορά τα επαγγέλματα που εντάσσονται στα μέτρα στήριξης αλλά και για τη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μπουκώρος έκανε γνωστό ότι μέχρι το μεσημέρι και η ΚΑΔ των ιδιωτών γιατρών θα ενταχθεί στη λίστα με τα προς στήριξη επαγγέλματα, καθώς τα μέλη και αυτού του κλάδου πλήττονται ενώ συνεχίζουν να προσφέρουν υπηρεσίες έστω και τηλεφωνικά. «Ξέρω παράλληλα ότι είναι έτοιμοι να μπουν στην πρώτη γραμμή κατά του κορωνοϊού» ανέφερε ο κ. Μπουκώρος, συμπληρώνοντας ότι δεν έχει ενημέρωση σχετικά με το τι θα ακολουθήσει με τους κλάδους των μηχανικών.  «Για να ενισχύσεις έναν μεγάλο κλάδο πρέπει να έχεις  και το πακέτο. Είναι δυναμική κατάσταση και συμπληρώνεται σύμφωνα με τις υπάρχουσες δυνατότητες. Η κυβέρνηση αναζητά όλους τους τρόπους για την κάλυψη της ζημιάς σήμερα, και της ανάπτυξης αύριο και μεθαύριο» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε: «Με την αναστολή του Συμφώνου Σταθερότητας το… ελικόπτερο πρέπει να πετάει λεφτά αλλά όλα σε ένα πλαίσιο. Σε όλα τα επαγγέλματα η Πολιτεία και η Κυβέρνηση θα δείξουν το πρόσωπο που πρέπει και καλά πάμε μέχρι τώρα.

Για την αναστολή συμβάσεων εργασίας και τις 40 χιλιάδες απολύσεις που προηγήθηκαν, υπογράμμισε ότι αντιμετωπίζεται σιγά σιγά και αυτό, αναφέροντας ότι τα 20 εκατομμύρια ευρώ που δίνονται στους Δήμους είναι τα πρώτα έξοδα για την επέκταση των κοινωνικών υπηρεσιών.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν τα όσα δήλωσε για τον τομέα της Υγείας, επισημαίνοντας ότι έρχονται υλικά καθώς ήδη έχουν εντοπιστεί πηγές για πολλά πράγματα. «Αλλά η παράδοση αυτών χρειάζεται περίπου 11 μέρες. Στα μέσα αυτής της εβδομάδας αναμένεται επιπλέον υλικό και γίνεται διαχείριση του υπάρχοντος ενώ ήδη στήνεται διαδικασία εγχώριας παραγωγής» αποκάλυψε ο κ. Μπουκώρος!

Σχετικά με τις προσλήψεις στα νοσοκομεία, ο ίδιος βλέπει ότι δεν υπάρχει ζήτηση από γιατρούς, εκτιμώντας ότι όσοι ενταχθούν στο σύστημα θα μείνουν και στη συνέχεια.

Ο κ. Μπουκώρος τέλος τόνισε ότι η μόνη ηρωική πράξη είναι να αυτοπεριοριστούμε για να έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας ότι δεν έχουμε μεταδώσει τον ύπουλο αυτόν ιό. Ο ίδιος άλλωστε έχει ήδη αυτοπεριοριστεί εδώ και 11 ημέρες, καθώς είχε προηγηθεί επαφή του με τον βουλευτή Ν. Λάρισας, Χρήστο Κέλλα, που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Ωστόσο ο ίδιος δεν έχει παρουσιάσει κανένα σύμπτωμα έως τώρα.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.