Ν. Καπούλα: Δεν ολοκληρώθηκε και δεν έχει άδεια το συνεδριακό του δήμου Βόλου

Η δημοτική αρχή βάζει εμπόδια στην ελεύθερη πρόσβαση στα έγγραφα, τόνισε η πρόεδρος του ΤΕΕ

Το γεγονός ότι το έργο της μετατροπής του Εκθεσιακού Κέντρου σε Συνεδριακό από το Δήμο Βόλου δεν έχει ολοκληρωθεί, και δεν έχει άδεια, επισήμανε μιλώντας στο «Ράδιο Ένα 102,5» η πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας Νάνσυ Καπούλα, ενώ το θέμα απασχόλησε τη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ.
Όπως αποφασίστηκε, το ΤΕΕ θέτει στοχευμένα ερωτήματα προς την υπηρεσία του Δήμου, ενώ η πρόεδρος Νάνσυ Καπούλα τόνισε ότι δεν έχει λάβει άδεια λειτουργίας, καθώς πήρε παράταση και ο ανάδοχος, για να παραδώσει το έργο.
Το ΤΕΕ Μαγνησίας θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα σε σχέση με τη λειτουργία του Συνεδριακού Κέντρου, που είναι δηλωμένη στην άδεια που έχει εκδοθεί, ενώ κατήγγειλε ότι η Δημοτική Αρχή βάζει εμπόδια στην ελεύθερη πρόσβαση που πρέπει να υπάρχει στα δημόσια έγγραφα.
Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΤΕΕ Μαγνησίας, στόχευση του Δήμου Βόλου ήταν το κτίριο αυτό να λειτουργεί και ως Συνεδριακό Κέντρο, ωστόσο, θα πρέπει να συνοδεύεται από τις αντίστοιχες προδιαγραφές.
Το θέμα συζητήθηκε στη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ και αποφασίστηκε να σταλούν τα ερωτήματα σε σχέση με τις προδιαγραφές. Η κ. Καπούλα τόνισε ότι υπάρχουν Προεδρικά Διατάγματα που περιγράφουν τα κτιριακά χαρακτηριστικά λειτουργίας ενός συνεδριακού (ακουστικής και άλλων καλύψεων), ώστε τα χρήματα που δαπανήθηκαν για να γίνει αυτό το κτίριο, να είναι προς όφελος των πολιτών και να μην είναι ένα κτίριο κουφάρι που δεν θα μπορεί να λειτουργήσει σωστά.
Ακόμη ανέφερε, ότι υπάρχει Προεδρικό Διάταγμα που περιγράφει τον τρόπο χωροθέτησης και λειτουργίας του εξοπλισμού, όπως και ένα ακόμη για την πυροπροστασία και την πυρασφάλεια και θέτει πολύ σαφείς κατευθύνσεις σε σχέση με τις εξόδους του κτιρίου και τα στοιχεία, για την περίπτωση που συμβεί κάποιο ατύχημα ή ξεσπάσει πυρκαγιά.
Αναφορικά με τα ερωτήματα που τίθενται, η κ. Καπούλα είπε ότι το ΤΕΕ το κάνει τυπικά, θεσμικά και εγγράφως, ώστε η υπηρεσία να υποχρεωθεί να απαντήσει και να προσκομίσει τα έγγραφα, που ούτε ή άλλως είχε δικαίωμα πρόσβασης, για να τα εξετάσει.

Δυσκολίες από τη Δημοτική Αρχή

Η ίδια είπε ότι διατηρεί επιφύλαξη ως προς την έκδοση της άδειας, διότι δεν υπάρχει πρόσβαση στην αλληλογραφία και στον φάκελο του έργου. Η κ. Καπούλα δήλωσε ότι αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια με την παρούσα Δημοτική Αρχή, είναι πρωτοφανές και πάντα υπάρχει μια δυσκολία ακόμη και στην ενημέρωση προς τους φορείς και τους πολίτες για θέματα που είχαν υποχρέωση να τα είχαν ανοιχτά.
«Το ότι μπαίνουμε σε μια διαδικασία και ρωτάμε, ζητάμε θεσμικά να δούμε αν υπάρχουν οι προδιαγραφές που προβλέπονται, είναι γιατί οι πολιτικοί προϊστάμενοι της παρούσας Δημοτικής Αρχής, έχουν δώσει προφορικά και άτυπα εντολές, να μην υπάρχει εύκολη πρόσβαση στα δημόσια έγγραφα», δήλωσε η πρόεδρος του ΤΕΕ.
Η κ. Καπούλα είπε ότι μια μελέτη για ένα δημοτικό κτίριο, είναι δημόσιο έγγραφο και δεν έχει προσωπικά δεδομένα όπως η άδεια ενός ιδιώτη, παρόλα αυτά, είπε ότι ο φορέας αντιμετωπίζει δυσκολία στην παροχή των δημόσιων αυτών εγγράφων.
«Αυτό είναι πρωτοφανές, δεν πρέπει να γίνεται και θα πρέπει να καταλάβουν οι υπάλληλοι ότι πρέπει να παρέχουν την πληροφορία προς τους πολίτες, όταν αφορούν δημόσια θέματα, διότι άπτονται του ενδιαφέροντος όλων», κατήγγειλε η Νάνσυ Καπούλα.

Δεν ολοκληρώθηκε το έργο

Η πρόεδρος του ΤΕΕ δήλωσε ότι έχει δοθεί παράταση στον εργολάβο για να ολοκληρώσει το έργο και τόνισε ότι είναι δεδομένο ότι δεν έχει πάρει και άδεια λειτουργίας. «Σε κάθε περίπτωση όταν ένα έργο δεν έχει τελειώσει, δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, ενώ εμπλέκεται και ο ΕΟΤ που ελέγχει τη λειτουργία των Συνεδριακών Κέντρων», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σημειώνεται ότι η Δημοτική Αρχή Βόλου ήδη διοργάνωσε στο Συνεδριακό Κέντρο στις 11 και 12 Μαΐου, το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικής Αγωγής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.