Ν. Πήλιο : Θετική η χρονιά για τον τουρισμό, πρόβλημα η έλλειψη προσωπικού και τα έξοδα

Όπως τόνισε ο Γιάννης Φιλίππου, αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Νοτίου Πηλίου

Το 2022 ήταν μια καλή τουριστική χρονιά για τον Δήμο Νοτίου Πηλίου, τα καταλύματα και οι επιχειρήσεις εστίασης δούλεψαν και τα προβλήματα που υπήρξαν, είχαν να κάνουν με την έλλειψη προσωπικού και με τα αυξημένα έξοδα των επιχειρήσεων, όπως ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή, ο Γιάννης Φιλίππου αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Νοτίου Πηλίου.
Το θέμα της έλλειψης προσωπικού, πρέπει να το δει η κυβέρνηση, ανέφερε ο αντιδήμαρχος, που ζήτησε τα επιδόματα ανεργίας, να γίνουν επιδόματα εργασίας, ώστε ο κόσμος να βρει δουλειά. Όπως είπε στο Ν. Πήλιο έχει υπολογιστεί ότι θα μπορούσαν να δουλέψουν το καλοκαίρι 300 με 400 άτομα.
Το ίδιο συμβαίνει και με τη συγκομιδή της ελιάς, ένας τομέας που προσφέρει στην τοπική οικονομία του Νοτίου Πηλίου και δεν υπάρχουν χέρια, κάτι που πρέπει να δει η Πολιτεία.

Η προβολή του δήμου

Την περίοδο αυτή ο Δήμος λαμβάνει μέρος στις εκθέσεις προβολής του εσωτερικού, ο κ. Φιλίππου ανέφερε ότι η έκθεση στο Ζάππειο υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για το Νότιο Πήλιο, ενώ γίνονται ετοιμασίες για την έκθεση Philoxenia στη Θεσσαλονίκη στις 19-20 Νοεμβρίου.
Η συμμετοχή στις εκθέσεις γίνεται σε συνεργασία με τους Δήμους Βόλου και Ζαγοράς – Μουρεσίου και η προώθηση της περιοχής γίνεται από κοινού, τόνισε ο αντιδήμαρχος.
Ο ίδιος είπε ότι στην έκθεση της Αθήνας υπήρξαν πολλά ραντεβού με επαγγελματίες και τουριστικούς πράκτορες, ενώ η έκθεση της Θεσσαλονίκης, απευθύνεται στο κοινό, ενώ αμέσως μετά θα προγραμματιστεί συμμετοχή του Δήμου στις εκθέσεις του εξωτερικού.

Ο Δήμος δημιουργεί
σελίδα για τον τουρισμό

Ο Δήμος Ν. Πηλίου θα δημιουργήσει ιστοσελίδα για τον τουρισμό και θα εκδώσει ένα ενημερωτικό φυλλάδιο που θα διανέμεται στις εκθέσεις και στους επισκέπτες.
Σχετικά με την ταινία που γυρίζεται στο Τρίκερι και το ντοκιμαντέρ που περιελάμβανε με το Νότιο Πήλιο, ο αντιδήμαρχος ανέφερε ότι είναι μια καλή διαφήμιση που θα κάνει γνωστή την περιοχή σε όλο τον κόσμο.
Αναφερόμενος στο μέλλον, ο κ. Φιλίππου τόνισε την ανάγκη περαιτέρω ανάπτυξης του αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου με αύξηση των πτήσεων και να γίνει η θαλάσσια σύνθεση Πλατανιά – Σκιάθου – Βόρειας Εύβοιας με καθημερινό δρομολόγιο, καθώς ξεκινάει η κατασκευή του λιμανιού στον Πλατανιά.
Τέλος, ανέφερε ότι η ξενοδοχειακή επένδυση στα Καλά Νερά προχωράει, στην ξενοδοχειακή επιχείρηση θα απασχοληθούν 50 άτομα και τόνισε ότι οι άνθρωποι του τουρισμού θέλουν ιδιωτικά κεφάλαια για τη δημιουργία επενδύσεων που θα προσφέρουν δουλειά και ανάπτυξη στην περιοχή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.