«Να συμπεριληφθούν στο κατηγορητήριο και πολιτικά πρόσωπα»- Στο Ράδιο ΕΝΑ ο δικηγόρος Στ. Σούρλας

Εκπροσωπεί την οικογένεια της 23χρονης Ιφιγένειας από τα Γιαννιτσά

«Θα το πάμε μέχρι τέλους. Δεν κάνω πίσω», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή,  ο κ. Στέλιος Σούρλας,  δικηγόρος της οικογένειας της 23χρονης Ιφιγένειας από τα Γιαννιτσά, η οποία βρήκε τραγικό θάνατο στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. Ο κ. Σούρλας υπογράμμισε πως θα ζητήσει το κατηγορητήριο να συμπεριληφθούν και πολιτικά πρόσωπα και να αναλάβει ο καθένας την ευθύνη που του αναλογεί.

 

«Υπάρχουν ευθύνες διάχυτες, υπάρχει διευρυμένη ευθύνη, υπάρχει ευθύνη πολιτικών, υπάρχει ευθύνη της εταιρείας. Εγώ θα κάνω το παν να βοηθήσω τη Δικαιοσύνη. Θα ζητήσουμε να συμπεριληφθούν στο κατηγορητήριο και πολιτικά πρόσωπα και να μην εξαιρεθεί κανείς από την ευθύνη η οποία του αναλογεί.

Η Δικαιοσύνη είναι αυτή που θα κάνει το έργο της, έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και θα περιμένουμε να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι μέχρι και τον τελευταίο», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο νομικός εκπρόσωπος της οικογένειας Μήτσκα.

Ο κ. Σούρλας δήλωσε αποφασισμένος να πάει την υπόθεση μέχρι το τέλος και να βρεθούν όλοι οι υπεύθυνοι αυτού του τραγικού δυστυχήματος. Στο κάδρο βάζει και Υπουργούς Μεταφορών, λέγοντας πως θα πρέπει να συμπεριληφθούν στο κατηγορητήριο.

«Οι πολιτικοί που είχαν την ευθύνη, οι Υπουργοί Μεταφορών είναι εκεί για έναν λόγο. Είναι για να επιβλέπουν εάν υφίστανται τα μέτρα ασφαλείας. Έχουν εποπτικό ρόλο , δεν θα έπρεπε να συμπεριληφθούν κι αυτοί στο κατηγορητήριο; Όταν έχουμε ένα έγκλημα αυτό γίνεται είτε με πράξη, είτε με παράλειψη. Εν προκειμένω έχουμε έγκλημα δια παραλήψεως. Θα το πάμε μέχρι τέλους. Δεν κάνω πίσω», είπε ο κ. Σούρλας και σημείωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει μήνυση, ενώ σήμερα θα λάβει το αντίγραφο της δικογραφίας.

 

Απόδοση ραδιοφωνικής συνέντευξης Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.