Νέα ξενοδοχειακή μονάδα στη Σκιάθο θα δώσει αύξηση 10% στον τουρισμό

Θα μπορεί να φιλοξενήσει 850-900 τουρίστες υψηλού εισοδήματος προσφέροντας περίπου 1000 θέσεις εργασίας!

Νέα ξενοδοχειακή μονάδα, στα πρότυπα του Costa Navarino, λειτουργεί στη Σκιάθο, τα εγκαίνια της οποίας, αναμένεται να γίνουν στις 15 Ιουνίου, που θα μπορεί να φιλοξενήσει 850-900 τουρίστες υψηλού εισοδήματος, προσφέροντας περίπου 1000 νέες θέσεις εργασίας, αλλά και συμβάλλοντας στην αύξηση του τουρισμού κατά 10% που αναμένεται φέτος στο νησί του Παπαδιαμάντη.
Στο μεταξύ, οι αφίξεις των διάσημων πλουσίων συνεχίζεται και χθες στη Σκιάθο προσγειώθηκε με ιδιωτικό lear jet ο ιδιοκτήτης της Paramount Pictures, που με τρικάταρτο σκάφος ενδιαφέρεται να κάνει καταδύσεις.
Τα παραπάνω ανέφερε στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο δήμαρχος Σκιάθου Δημήτρης Πρεβεζάνος, που είπε ότι ξεκίνησε για τα καλά η κίνηση στο νησί για το καλοκαίρι και ήδη στο νησί βρίσκονται αρκετοί τουρίστες από την Αγγλία, τη Σκανδιναβία, την Ιταλία, τη Γερμανία και την Ολλανδία, όπως κάθε χρόνο, αλλά φέτος η κίνηση είναι μεγαλύτερη και ήδη στις αρχές Ιουνίου υπάρχουν πληρότητες της τάξης 70-80%.

Νέο resort μεγάλης δυναμικότητας

Στο ξενοδοχειακό δυναμικό της Σκιάθου προστίθεται ένα νέο resort, το πεντάστερο Elivi Hotels, που σε τελική ανάπτυξη θα φτάσει τα 850-900 κρεβάτια. Πρόκειται για το κτήμα Ξενία και το κτήμα Γουλανδρή, που ανέλαβε μια κατασκευαστική εταιρία, που αγόρασε έκταση 1000 στρ. και νοίκιασε το χώρο του πρώην Ξενία, τόνισε ο κ. Πρεβεζάνος.
Το Elivi, που θα διαθέτει 104 δωμάτια, σουίτες και βίλες, τρία εστιατόρια, δύο πισίνες και τρία beach bars, θα αποτελείται από τρία συγκροτήματα: Το Elivi Boutique (το κτήριο του παλιού Ξενία), τα Grace Suites και τα Nest Villas & Suites.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, στο κτήμα Ξενία κατασκευάστηκαν ανεξάρτητες κατοικίες, όπως και στο κτήμα Γουλανδρή όπου αναπτύσσονται περίπου 80 κατοικίες με πισίνες, που μοιάζουν με την επένδυση του Costa Navarino, αλλά σε πευκοδάσος και ελιές, σε πολύ όμορφο τοπίο.
Το πρώην Ξενία της Σκιάθου περιήλθε στην κατοχή της κατασκευαστικής εταιρείας με έδρα την Πτολεμαΐδα, TE.NA. (Τεχνική Ναθαναηλίδη), για 99 χρόνια από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) έναντι ποσού 2,6 εκατ. €, ύστερα από διαγωνισμό το 2013. Η επένδυση για την επαναλειτουργία του ξενοδοχειακού συγκροτήματος υλοποιείται από την εταιρεία «ΤΕΝΑΜΑΡ Α.Ε. Ειδικού Σκοπού Τουριστικής Αξιοποίησης Ξενία Σκιάθου», η οποία ανήκει στην TE.NΑ.

Αυξημένη η κίνηση

«Η μονάδα αναμένεται να εγκαινιαστεί στις 15 Ιουνίου και μαζί με το Skiathos Palace, που ανακαινίστηκε, θα αποτελέσουν δύο μεγάλες μονάδες που μπορούν να φιλοξενήσουν πολλές εκατοντάδες επισκέπτες», δήλωσε ο δήμαρχος.
Ο κ. Πρεβεζάνος εκτίμησε ότι η δυναμική στον τουρισμό είναι μεγαλύτερη φέτος και εκτίμησε ότι θα δώσει αύξηση περίπου 10% στην τουριστική κίνηση και σημείωσε την υψηλή απασχόληση που υπάρχει, καθώς μόνο στη νέα ξενοδοχειακή μονάδα αναμένεται να εργαστούν περίπου 1000 άνθρωποι.
Όσον αφορά στην κίνηση στο αεροδρόμιο, σήμερα οι πτήσεις της Aegean, τσάρτερς και ιδιωτικές, είναι περίπου 25 ημερησίως και γεμάτες, φέροντας τουρίστες στο νησί.
Ο ιδιοκτήτης της Paramount
Χθες το μεσημέρι στη Σκιάθο πήγε για διακοπές με το ιδιωτικό του αεροσκάφος ο 75χρονος ιδιοκτήτης της Paramount Pictures, από τις μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρίας παραγωγής ταινιών, με τη σύζυγό του.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ήδη στη Σκιάθο τους ανέμενε ένα τρικάταρτο ιστιοπλοϊκό σκάφος εδώ και 6-7 μέρες, ώστε να κάνουν κατάδυση στον επισκέψιμο χώρο που υπάρχει.
Ο δήμαρχος επιβεβαίωσε ότι τις προηγούμενες μέρες βρισκόταν στη Σκιάθο το ιδιωτικό αεροσκάφος του θρυλικού συγκροτήματος των Rolling Stones και ανέμενε να παραλάβει έναν πάμπλουτο Γερμανό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.