«Βαδίζουμε μαζί στον ίδιο δρόμο» (βίντεο)

Παρουσιάστηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας το βιβλίο για τον Μητροπάνο

Με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα ομιλητή και παρόντα στο πάνελ τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Στέφανο Κασσελάκη πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα της Δευτέρας στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η παρουσίαση του βιβλίου «Δημήτρης Μητροπάνος – Βαδίζουμε μαζί στον ίδιο δρόμο», των Εκδόσεων «Αλήθεια», του συγγραφέα Θανάση Κ. Κάππου.

Για το βιβλίο μίλησαν ο συγγραφέας Θανάσης Κ. Κάππος, ο Γιώργος Δημητρακόπουλος, ψυχίατρος – μελετητής Άλκη Αλκαίου, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, και τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε η δημοσιογράφος Ελένη Λαζάρου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε παίρνοντας πρώτος τον λόγο ότι: «Εύχομαι να είναι καλοτάξιδο το βιβλίο. Ο πολιτισμός είναι το μεγάλο μας πλεονέκτημα και γι’ αυτό πρέπει να τον στηρίζουμε, είναι χρέος της Πολιτείας να στηρίζει τον πολιτισμό και σίγουρα τέτοια βιβλία συμβάλλουν σ’ αυτό…».

Η Ελένη Λαζάρου ανέφερε ότι: «Είμαι ευγνώμων όχι γιατί ο κ. Κάππος μου έδωσε την ευκαιρία να παρουσιάσω το βιβλίο του αλλά γιατί μέσα από αυτές τις σελίδες μου ξανασύστησε τον Δημήτρη Μητροπάνο, τον αγαπημένο μου τραγουδιστή…».

Με τη σειρά του ο Γιώργος Δημητρακόπουλος αφού σημείωσε ότι δεν είναι μελετητής ακριβώς του Άλκη Αλκαίου όπως αναφέρθηκε, αλλά μελετάει πολλές προσωπικότητες που τον ενδιαφέρουν και σίγουρα μέσα σ’ αυτές βρίσκονται ο Μητροπάνος με τον Αλκαίο. Χαρακτήρισε «αγία τριάδα» τους Μητροπάνο-Αλκαίο-Μικρούτσικο.

Ο Δημήτρης Κουρέτας τέλος υπογράμμισε ότι τον συγγραφέα τον γνώρισε μόλις πριν έναν μήνα στην παρουσίαση του βιβλίου στα Τρίκαλα και τους συνδέει – όπως και με τον Μητροπάνο – η αγάπη προς το τραγούδι αλλά και το ποδόσφαιρο. Ο κ. Κουρέτας διάβασε ένα απόσπασμα του βιβλίου και παρουσίασε ένα φωτογραφικό κολλάζ της προσωπικής του συλλογής, από τα τέλη της δεκαετίας του ’70, στο οποίο υπάρχουν κατά βάση σημειώματα από ποδοσφαιρικούς αγώνες στην Πάτρα που μεγάλωσε και όχι μόνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο βιβλίο υπάρχουν πολλές αναφορές στην αγάπη του αείμνηστου τραγουδιστή για το ποδόσφαιρο, μαρτυρίες παλαίμαχων ποδοσφαιριστών αλλά και τραγουδιστών. Ο κ. Κουρέτας μάλιστα αποκάλυψε ότι στη σημερινή παρουσίαση ήταν να δώσει το παρόν και ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού και προσωπικός φίλος του Δημήτρη Μητροπάνου, Παναγιώτης Κελεσίδης.

Μετά το τέλος των ομιλιών ακολούθησε η προβολή ενός ολιγόλεπτου ντοκιμαντέρ για τον Δημήτρη Μητροπάνο.

Πηγή: Larissanet.gr
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.