Ν. Αθανασάκης: «Πολιτικά κόμματα χαϊδεύουν τα αφτιά μικρών ομάδων που προκαλούν βανδαλισμούς»

Τι απαντά ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Μαγνησίας για την επίθεση στα γραφεία του κόμματος

Το βράδυ της Τρίτης, τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στον Βόλο έγιναν στόχος βανδαλισμών αγνώστων, που συμμετείχαν στη διαδήλωση για την ημέρα μνήμης από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Οι άγνωστοι έριξαν μπογιές στην πόρτα των γραφείων και έσπασαν τη τζαμαρία της εισόδου της πολυκατοικίας. Μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Μαγνησίας κ. Νίκος Αθανασάκης σημείωσε πως οι πολίτες είναι ελεύθεροι να διαδηλώνουν, να υπερασπίζονται τα πιστεύω τους, αλλά δεν είναι δημοκρατικό να γίνονται καταστροφές περιουσιών. Μάλιστα ο κ. Αθανασάκης έβαλε στο κάδρο την Αξιωματική Αντιπολίτευση, καθώς όπως είπε δεν έχει βγάλει ανακοίνωση που να καταδικάζει τα επεισόδια, ενώ επεσήμανε πως υπάρχουν πολιτικά κόμματα που χαϊδεύουν τα αφτιά αυτών των μικρών ομάδων.

Ο κ. Αθανασάκης σημείωσε πως τέτοιου είδους επεισόδια δυστυχώς έχουν γίνει συνήθεια σε μέρες όπως η χθεσινή. «Σωστά ο κόσμος μπορεί να βγει στον δρόμο και να διαδηλώσει , να υποστηρίξει δημοκρατικά τα πιστεύω του ακόμη και ενάντια στην Κυβέρνηση, σε θεσμούς , αλλά όλα να γίνουν μέσα σε ένα δημοκρατικό πλαίσιο. Πρέπει να το καταλάβουν και όλα τα πολιτικά κόμματα είναι ότι δεν είναι δημοκρατικό να καταστρέφεις περιουσίες άλλων, δεν είναι δημοκρατικό να προωθείς τις ιδέες σου χρησιμοποιώντας βία και ιδίως το 2022 σε μια δημοκρατική, δυτική, πολιτισμένη χώρα», επεσήμανε ο ίδιος.

Δεν δίστασε δε να βάλει και στο στόχαστρο την Αξιωματική Αντιπολίτευση και τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας ότι υπάρχουν κόμματα που χαϊδεύουν τα αφτιά ομάδων που προκαλούν τέτοια επεισόδια λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το λυπηρό είναι ότι σε αυτές τις μικρές ομάδες ανθρώπων χαϊδεύουν τα αφτιά πολιτικά κόμματα. Δεν γίνεται να μην βγει μια ανακοίνωση από την  Αξιωματική Αντιπολίτευση και να καταδικάζει τα επεισόδια. Αυτό γίνεται και για άλλα θέματα, όπως όταν το κράτος παίρνει πίσω έναν χώρο του Πανεπιστημίου για να το κάνει βιβλιοθήκη, γίνονται επεισόδια , έκτροπα και η Αντιπολίτευση παίρνει το μέρος των ανθρώπων που δεν ανήκουν στο Πανεπιστήμιο.

Εγώ που δεν είμαι στο Πανεπιστήμιο δεν έχω λόγο να είμαι εκεί και να κάνω κατάληψη. Θεωρούμε συνήθεια να γίνουν επεισόδια, να σπάσουμε τζαμαρίες, να πετάξουμε μπογιές. Ο καθένας μπορεί να είναι ενάντια και να διαδηλώσει και θέλουμε να διαδηλώσει, να προστατεύει τα πιστεύω του, αλλά όχι καταστρέφοντας την περιουσία των άλλων», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Μαγνησίας.

 

Η αστυνομία κάνει πολύ καλά τη δουλειά της- Μεμονωμένα τα περιστατικά κατάχρησης

Η χθεσινή ημέρα μνήμης της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου συνέπεσε και με τον πυροβολισμό ενός 16χρονου Ρομά από αστυνομικό, με τον νεαρό να δίνει μάχη για τη ζωή του.

Ο κ. Αθανασάκης σχολιάζοντας τη λειτουργία και τη δράση της αστυνομίας, τόνισε πως όλα αυτά τα χρόνια κάνει πολύ καλά τη δουλειά της και προσπαθεί να προστατεύσει το κοινό καλό και τον πολίτη.

«Σε ένα σώμα αστυνομικό όπως και στην κοινωνία, όπως υπάρχουν αυτοί οι γνωστοί- άγνωστοι που σπάνε πράγματα μπορεί να υπάρχουν και μεμονωμένα περιστατικά στην αστυνομία που γίνεται είτε κατάχρηση ή κακουργηματική συμπεριφορά. Αλλά εκεί παρεμβαίνει η δικαιοσύνη, συλλαμβάνεται ο ένοχος, προχωρά η διαδικασία ώστε να απονεμηθεί δικαιοσύνη.  Δεν γίνεται να υπάρχει αφορισμός. Η αστυνομία κάνει σε πολύ δύσκολες συνθήκες πάρα πολύ καλά τη δουλειά της και πρέπει να την ευχαριστούμε για όσα προσφέρει και μας προστατεύει. Εάν υπάρχουν κάποιοι, μεμονωμένα περιστατικά που αμαυρώνουν την εικόνα της δεν θα πρέπει να τα αφήσουμε και θα πρέπει να κινηθεί η δικαιοσύνη άμεσα , ώστε και ο πολίτης που έχει νιώσει την αδικία να δικαιωθεί», σημείωσε ο ίδιος.

Η εξαγγελία για το επίδομα των 600 ευρώ ήταν προγραμματισμένη

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Μαγνησίας αναφέρθηκε και στο επίδομα των 600 ευρώ που θα δοθεί από την Κυβέρνηση σε αστυνομικούς και λιμενικούς, επισημαίνοντας ότι η εξαγγελία ήταν προγραμματισμένη να γίνει και η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να βοηθά όσο της το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά.

«Είναι ένα επίδομα που πρέπει να το πάρουν και μακάρι ως Κυβέρνηση να μπορούμε να δώσουμε κι άλλα τέτοια μισθολογικά μπόνους σε αυτούς που προσφέρουν τα μέγιστα για το κοινό καλό, την προστασία των πολιτών.  Βασικό μέλημα της κυβέρνησης είναι να βοηθάει όλους τους τομείς της κοινωνίας, που έχουν ταλαιπωρηθεί και έχουν τραβήξει παραπάνω κουπί τα τελευταία χρόνια. Και ο Υπουργός Οικονομικών σε συνεργασία με τον Πρωθυπουργό προσπαθεί να βοηθήσει όσο πιο πολύ επιτρέπουν τα δημοσιονομικά, όσους περισσότερο», είπε ο κ. Αθανασάκης κατανοώντας όλους τους κλάδους που ζητούν αυξήσεις.

Ωστόσο, ο ίδιος αναφέρθηκε και στις κινήσεις της Κυβέρνησης για ενίσχυση κι άλλων πολιτών, λέγοντας πως οι συνταξιούχοι από την αρχή του έτους θα λάβουν πρώτη φορά αυξήσεις, ενώ αυξήσεις θα δουν στους μισθούς τους και οι υγειονομικοί.

«Δεν ξεχνάμε και την βοήθεια που έχει δοθεί από την Κυβέρνηση, όλα αυτά τα χρόνια, στον ιδιωτικό τομέα, στις επιχειρήσεις, στους μικροεπιχειρηματίες, στην οικογενειακή επιχείρηση και στους εργαζόμενους», συμπλήρωσε ο κ. Αθανασάκης.

Το καλάθι του νοικοκυριού δεν είναι πανάκεια, συγκρατεί όμως τις τιμές

Ένα από τα πολυσυζητημένα μέτρα της Κυβέρνησης είναι και το καλάθι του νοικοκυριού με τον κ. Αθανασάκη να δηλώνει ότι το χρησιμοποιεί, επισημαίνοντας όμως πως δεν είναι πανάκεια, δεν θα λύσει το μέτρο της ακρίβειας, αλλά συγκρατεί τις τιμές σε μερικά προϊόντα.

«Υπάρχουν πάρα πολλά προϊόντα που έχουν συγκρατηθεί ή και μειωθεί οι τιμές. Σε μια ελεύθερη αγορά πρώτη φορά υπάρχει τέτοια παρέμβαση κρατική για να συγκρατηθούν τιμές από εταιρείες, που δεν είναι του δημοσίου, είναι ιδιωτικές. Μπορεί να μην έχει το αποτέλεσμα που θα θέλουν όλοι, αλλά υπάρχει μια μεγάλη βελτίωση σε πολλά προϊόντα και τιμές και ένα κομμάτι του εισοδήματος εξοικονομείται από τη μείωση αυτών των τιμών στα προϊόντα. Θέλουμε βέβαια να μειωθούν και πιο πολύ οι τιμές», επεσήμανε ο ίδιος και συμπλήρωσε ότι εάν υπάρξει από την καινούργια χρονιά εξισορρόπηση των τιμών της ενέργειας παγκοσμίως θα επέλθει και αυτή η μείωση των τιμών στα προϊόντα πιο άμεσα.

Τέλος, ο κ. Αθανασάκης, συνδέοντας την ενεργειακή κρίση με τον πόλεμο την Ουκρανία σχολίασε ότι τα περισσότερα αριστερά κινήματα δεν έχουν αντιδράσει εντόνως και να καταδικάσουν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν έχω δει καμιά καταδίκη τόσο έντονη για τον πόλεμο στην Ουκρανία από τα αριστερά κινήματα. Άμα γίνονταν πόλεμος σε ένα μικρό νησάκι της Καραϊβικής, μπορεί να γίνονταν και διαδηλώσεις στους δρόμους. Δεν έχω δει μια καταδίκη τόσο μεγάλη απ’ όλους αυτούς. Εμείς καταδικάζουμε φυσικά τον πόλεμο και την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, είμαστε στη σωστή μεριά της ιστορίας και βοηθάμε εκεί που τελείται η αδικία».

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.