Νοσοκομείο Βόλου: Στο 6% οι αρνητές του εμβολιασμού- 59 υγειονομικοί εκτός

Τα επίσημα στοιχεία - Είσοδος αντιεμβολιαστών στο γραφείο της Διοίκησης

Ένα μεγάλο μπέρδεμα επικράτησε τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τους υγειονομικούς εκείνους που πήραν την απόφαση να τεθούν εκτός ΕΣΥ ουσιαστικά και να βγουν σε αναστολή εργασίας, καθώς δεν επιθυμούσαν τον εμβολιασμό τους. Από τους επικεφαλής των συνδικαλιστικών οργάνων ακούστηκαν αριθμοί που τελικά δεν επιβεβαιώθηκαν.

Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα στοιχεία του Νοσοκομείου Βόλου, τα οποία στάλθηκαν και στην 5η ΥΠΕ, από τους 993 εργαζόμενους του Νοσοκομείου, δεν εμβολιάστηκαν οι 59. Από αυτούς οι επτά είναι γιατροί, οι 25 σε σύνολο 460 προέρχονται από τη νοσηλευτική υπηρεσία, 13 είναι διοικητικοί, τεχνικοί, πληροφορικής και 14 λοιπό προσωπικό.

Αυτό σημαίνει πως οι αρνητές του εμβολιασμού ανέρχονται στο 6% μόλις της δυναμικής του Νοσοκομείου Βόλου.

Όπως επισημάνθηκε από κύκλους της Διοίκηση το Νοσοκομείο είναι καλυμμένο και δεν υπάρχει πρόβλημα με τη λειτουργία κλινικών και τμημάτων. Το Αχιλλοπούλειο κατάφερε και εμβολίασε ένα πολύ μεγάλο μέρος του προσωπικού του, καταγράφοντας ένα από τα πιο χαμηλά ποσοστά αντιεμβολιαστών πανελληνίως.

Μάλιστα η ΥΠΕ ζήτησε ήδη από τα Νοσοκομεία να αιτηθούν πόσο επικουρικό προσωπικό χρειάζονται, μετά τα νέα δεδομένα. Διευκρινίζεται  πως η γιατρός του Γαστρεντερολογικού Τμήματος, έχει λάβει παράταση στην αναστολή, έχοντας κάνει αίτηση για να περάσει από την Επιτροπή Απαλλαγής.

Αναφέρεται δε πως εάν κάποιος από τους υγειονομικούς αλλάξει γνώμη κι επιθυμεί να εμβολιαστεί, μπορεί να το κάνει και να επιστρέψει στα καθήκοντά του. Εάν εμβολιαστεί με το μονοδοσικό της Johnson τότε επιστρέψει 14 ημέρες μετά τον εμβολιασμό, ενώ εάν εμβολιαστεί με της Pfizer, τότε μπορεί να επιστρέψει 14 ημέρες και τη δεύτερη δόση.

Σημειώνεται πως χθες τέσσερις υγειονομικοί είχαν κλείσει ραντεβού για να εμβολιαστούν, έστω και την τελευταία στιγμή, όμως τελικά ακύρωσαν το ραντεβού και ακολούθησαν τον δρόμο του αντιεμβολιασμού.

Διαμαρτυρία αντιεμβολιαστών

Στο μεταξύ, σήμερα το πρωί πολίτες που ανήκουν στο αντιεμβολιαστικό κίνημα και όχι υγειονομικοί που δεν εμβολιάστηκαν βρέθηκαν στο Νοσοκομείο Βόλου και πήγαν στο γραφείο του Διοικητή. Έκαναν λόγο για γιατρούς που μιλούν κατά του εμβολίου του κορωνοϊού, όπως τον κ.Βόβολη. Η Διοίκηση, σύμφωνα με πληροφορίες, χαμήλωσε τους τόνους και διαχειρίστηκε ήρεμα την κατάσταση, με αποτέλεσμα οι αντιδρώντες να αποχωρήσουν.

Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.