Νοσοκομείο Βόλου: Τέσσερις θάνατοι νοσούντων με κορωνοϊό σε 24 ώρες

«Φούλαραν» τα κρεβάτια στις κλινικές Covid. Υπό συζήτηση η δημιουργία και νέας κλινικής κορωνοϊού

Δραματική είναι η κατάσταση στο Νοσοκομείο Βόλου με τις συνεχείς εισαγωγές ασθενών που πάσχουν από κορωνοϊό. Τα κρεβάτια των κλινικών γεμίζουν αδιάλειπτα, οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό και οι εργαζόμενοι δίνουν έναν τιτάνιο αγώνα που δυστυχώς όμως, έχει και θύματα. Μεσα σε μόλις 24ωρες «έφυγαν» από τη ζωή τρεις ασθενείς με κορωνοϊό, που νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο Βόλου και έδιναν τη δική τους μάχη και χθες βράδυ, ένας ακόμη. Εξάλλου, συνολικά 45 νέα κρούσματα στη Μαγνησία, ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ Στο μεταξύ, μόλις μία ιδιώτης γιατρός, παιδίατρος παρουσιάστηκε στο Νοσοκομείο και ξεκίνησε να προσφέρει τις υπηρεσίες της.

Ρεπορτάζ Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Τέσσερα νέα θύματα του κορωνοϊου στο Νοσοκομείο Βόλου

Δεν σταματάει να μετρά τις πληγές του το Νοσοκομείο Βόλου από το σφοδρό κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού. Την Κυριακή «έφυγαν» από τη ζωή δύο ασθενείς από τον Βόλο, μία 75χρονη κι ένας 80χρονος. Το μεσημέρι της Δευτέρας κατέληξε μία 73χρονη , που είχε μεταφερθεί από τη Λάρισα στη ΜΕΘ Covid του Νοσοκομείου Βόλου στις 10 Νοεμβρίου κι έχασε τη μάχη με τον θάνατο, ενώ αργά χθες το βράδυ ακόμη ένας ασθενής ηλικίας 78 ετών άφησε την τελευταία του πνοή νοσηλευόμενος στη Β’ Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείο που έχει μετατραπεί σε κλινική covid 19. Από την αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού η Μαγνησία μετρά πλέον 14 θύματα του νέου ιού.

73 οι νοσηλευόμενοι με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Βόλου

Μέρα με την ημέρα οι νοσηλευόμενοι στο Νοσοκομείο Βόλου αυξάνονται με αποτέλεσμα τα κρεβάτια των κλινικών covid να «φουλάρουν». Χθες το πρωί 73 ήταν οι νοσηλευόμενοι με κορωνοϊό, ενώ δύο ασθενείς χρειάστηκαν διασωλήνωση. Ωστόσο, επειδή και τα τέσσερα κρεβάτια στη ΜΕΘ Covid ήταν, μέχρι το πρωί ,όλα κατειλημμένα από ασθενείς, η διασωλήνωση πραγματοποιήθηκε στους θαλάμους, όπου και νοσηλεύονται. Αυτή τη στιγμή είναι κατειλημμένα τα τρία από τα τέσσερα κρεβάτια με δύο ασθενείς από τον Βόλο 52 και 76 ετών και έναν 50χρονο Λαρισαίο.

Στο τραπέζι η ανάπτυξη νέας κλινικής Covid

Στο μεταξύ χθες στο Νοσοκομείο Βόλου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη προκειμένου διοίκηση, ιατρική υπηρεσία, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να καταθέσουν απόψεις ως προς την ενδεχόμενη ανάπτυξη νέας κλινικής κορωνοϊού, καθώς οι ανάγκες είναι διαρκώς αυξανόμενες.
Προτάθηκε η δημιουργία μίας νέας κλινικής κορωνοϊού είτε στη Μαιευτική κλινική, είτε στην Ουρολογική και η μεταφορά των υπαρχόντων σε άλλες κλινικές του Νοσοκομείου. Αν και δεν πάρθηκε κάποια απόφαση, φέρεται πως η προκρίνεται η δεύτερη πρόταση αυτή της μετατροπής της Ουρολογικής κλινικής σε κλινική Covid.
Παράλληλα, στη μάχη αυτή θα υπάρξει συνεργασία του Νοσοκομείου Βόλου με την ιδιωτική κλινική ΑΝΑΣΣΑ, προκειμένου να μεταφέρονται εκεί περιστατικά μη Covid.

Ξεχωριστή βάρδια για τους αιμοκαθαρόμενους με κορωνοϊό

Περίπου δέκα είναι οι αιμοκαθαρόμενοι οι οποίοι νοσούν από κορωνοϊό και πρέπει να συνεχίσουν τις αιμοκαθάρσεις τους. Σύμφωνα με τον κ. Μαλινδρέτο, τηρούνται πιστά όλα τα πρωτόκολλα, οι αιμοκαθαρόμενοι προσέρχονται για την αιμοκάθαρση με μάσκα και σε συγκεκριμένη ώρα, ενώ υπάρχουν συγκεκριμένα άτομα στο χώρο.
Έαν κάποιος νοσήσει αποδεδειγμένα από τον ιό, που αυτή τη στιγμή, όπως σημείωσε ο ίδιος, υπάρχουν σχεδόν δέκα περιπτώσεις, τότε τηρούνται ειδικά μέτρα και υπάρχει ξεχωριστή βάρδια, προκειμένου να καλύψει και αυτά τα περιστατικά, αλλά να μην συμπίπτει με τους υπόλοιπους ασθενείς για να μην υπάρξει διασπορά του ιού. Ο κ. Μαλινδρέτος τόνισε πως δεν σημαίνει ότι επειδή είναι αιμοκαθαρόμενοι οι εν λόγω ασθενείς και έχουν κορωνοϊό πρέπει να νοσηλευτούν. Ο γιατρός είναι εκείνος που ανάλογα με την κλινική εικόνα του ασθενούς θα δώσει τις απαραίτητες κατευθύνσεις. Ανέφερε πως μέσα στα δέκα άτομα που νοσούν από κορωνοϊό , υπάρχουν και συμπολίτες οι οποίοι μέχρι πρότινος έκαναν αιμοκάθαρση σε ιδιωτικά κέντρα, όμως τώρα που νοσούν έρχονται στο Νοσοκομείο, στις συγκεκριμένες βάρδιες, τηρώντας όλα τα μέτρα που χρειάζεται.

Μία ιδιώτης γιατρός εντάχθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου

Τη στιγμή που οι γιατροί κάνουν έκκληση για βοήθεια, στο κάλεσμά τους ανταποκρίθηκε μόλις μία ιδιώτης γιατρός, η οποία ήδη εντάχθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου. Ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών κ. Παύλος Μαλινδρέτος επεσήμανε πως το κράτος πλέον δίνει κίνητρα στους ιδιώτες γιατρούς να έρθουν και να βοηθήσουν. Ο ίδιος κάλεσε τους συναδέλφους του από τα Κέντρα Υγείας να έρθουν να στηρίξουν το Νοσοκομείο στη μάχη αυτή που δίνει, ενώ κάλεσε να συνδράμουν και οι ιδιώτες γιατροί.

Με ηλεκτρονικό παραπεμπτικό και ραντεβού
το τεστ κορωνοϊού στο Κέντρο Υγείας Βόλου

Παράλληλα, στο Κέντρο Υγείας Βόλου διενεργούνται τεστ κορωνοϊού σε ανθρώπους με συμπτώματα και όχι σε ιχνηλατήσεις και στενές επαφές κρουσμάτων και κατόπιν ραντεβού, προκειμένου να μην υπάρχει διασπορά του ιού. Ωστόσο έχει εντοπιστεί πρόβλημα, καθώς όσοι προσέρχονται δεν έχουν παραπεμπτικό από τον γιατρό που τους παρακολουθεί με αποτέλεσμα, σχεδόν όλα τα θετικά κρούσματα και η παρακολούθησή τους να έχουν «χρεωθεί» στους δύο γιατρούς του Κέντρου Υγείας, που τρέχουν και δεν φτάνουν ώστε να μπορέσουν να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.