Ο Μπέος καλεί την Μποντού να ανεξαρτητοποιηθεί (ηχητικό)

Μετά τις δηλώσεις της αντιδημάρχου Παιδείας στο Ράδιο Ένα 102,5

Μέγα θέμα δημιούργησαν οι δηλώσεις της αντιδημάρχου Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γεωργίας Μποντού-Τοκαλή, χθες στο Ράδιο Ένα 102,5 και τον Γιώργο Καρεκλίδη, στην παράταξη του Αχιλλέα Μπέου.

Με ανακοίνωση του Δήμου Βόλου, πριν από λίγο, δείχνει το δρόμο της ανεξαρτητοποίησης στην κ. Μποντού, δηλώνοντας ότι όποιος δημοτικός σύμβουλος θέλει να ακολουθήσει προσωπική γραμμή, κάνοντας ενδεχομένως δημόσιες σχέσεις και προσωπική πολιτική, δεν έχει παρά να ανεξαρτητοποιηθεί. Όποιος παραμένει ωστόσο, συντάσσεται με τις αποφάσεις του δημάρχου (;) και της πλειοψηφίας. Ο δήμος Βόλου (Αχιλλέας Μπέος) παρά το ότι δείχνει το δρόμο της ανεξαρτητοποίησης στην αντιδήμαρχο του, εν τούτοις προσπαθεί μέσα από την ανακοίνωση να αμφισβητήσει αν αποδόθηκαν σωστά οι δηλώσεις, στην στιγμή που η συνέντευξη της κ. Μποντού είναι ανεβασμένη στο διαδίκτυο και άπαντες μπορεί να την ακούσουν. Επίσης, κατά την πάγια τακτική του, επιτίθεται στον Γιώργο Καρεκλίδη, ο οποίος αναζήτησε την αλήθεια για την υπόθεση της αποπομπής του κ. Πέτρου Μπέλλου την Παρασκευή από το γραφείο του δημάρχου. Οι αλήθειες της κ. Μποντού, ότι δεν συμφωνεί με την ανακοίνωση του δήμου Βόλου (Αχιλλέα Μπέου) κατά του Π. Μπέλλου και ότι η διαταγή για απαγόρευση να εισέλθει στο γραφείο του δημάρχου, δόθηκε από το γραφείο του δημάρχου και όχι από την ίδια, προκάλεσε ταραχή στη δημοτική αρχή.

Γ.Μποντού: Διαφωνώ με την ανακοίνωση του Δήμου Βόλου
Σε παρεξήγηση απέδωσε την αναστάτωση που δημιουργήθηκε τις προηγούμενες μέρες με την ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής και την αποπομπή του προέδρου του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων «Ιππόκαμπος» Πέτρου Μπέλλου από το Δημαρχείο την περασμένη Παρασκευή, η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Γεωργία Μποντού, που διαχωρίζει τη θέση της από την ανακοίνωση του Δήμου κατά του κ. Μπέλλου που προηγήθηκε .
«Δεν ήταν ευπρόσδεκτος»

Για την εκδήλωση τόνισε ότι το απόγευμα της Παρασκευής η ίδια ανέβηκε στο Δημαρχείο με τον κ. Μπέλλο, ήρθε, έξω από το γραφείο δημάρχου το σχολείο που συμμετείχε στο πρόγραμμα (ΕΕΕΕΚ) και ανέμεναν για το 5ο Γυμνάσιο Βόλου.

Η αντιδήμαρχος είπε ότι ενώ βρισκόταν έξω από το γραφείο του δημάρχου πληροφορήθηκε για το δελτίο Τύπου του Δήμου. Όπως είπε «μεταφέρθηκε μέσα από το γραφείο του δημάρχου ότι ο κ. Μπέλλος δεν είναι ευπρόσδεκτος. Εξήγησα εκείνη την ώρα ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα και πρόκειται για παρεξήγηση και για να μη γίνει μπροστά στους μαθητές των σχολείων κάποιο επεισόδιο, θεωρήθηκε καλύτερο
ο κ. Μπέλλος να μην είναι στο γραφείο δημάρχου».

Η αντιδήμαρχος απέφυγε να πει, αν η εντολή είχε δοθεί από τον σε αργία δήμαρχο Αχ. Μπέο και πρόσθεσε, ότι στη συνέχεια εξήγησε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα και πρόβλημα και το επεισόδιο θεωρήθηκε λήξαν, αλλά κάποιοι το εκμεταλλεύτηκαν αυτό πολιτικά.

Διαφωνεί με την ανακοίνωση

Η κ. Μποντού είπε ότι διαφωνεί με την ανακοίνωση του Δήμου και η ίδια μεσολάβησε να πέσουν οι τόνοι. «Εγώ ποτέ δεν έδιωξα τον κ. Μπέλλο από το Δημαρχείο αλλά προσπάθησα να εξηγήσω και στη Δημοτική Αρχή και στον ίδιο, ότι ήταν μια παρεξήγηση και το Σάββατο ήμουν μαζί με τον κ. Μπέλλο και διοργανώναμε την εκδήλωση της επόμενης μέρας», δήλωσε η αντιδήμαρχος Παιδείας.
Η ίδια εξήγησε ότι σκοπός της εκδήλωσης ήταν να συγχαρεί τα παιδιά που έκαναν τις εργασίες ο δήμαρχος και πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος του Σωματείου «Ιππόκαμπος» είναι άνθρωπος που έχει προσφέρει και δεν του άξιζε τέτοια συμπεριφορά.

Ακούστε τι δήλωσε χαρακτηριστικά στο παρακάτω ηχητικό στο σημείο 2:55.

H δήλωση της δημοτικής αρχής
«Συνεχίζει τις απέλπιδες προσπάθειές του ο γραφικός εκδότης προκειμένου να δημιουργήσει προβλήματα στη Δημοτική Αρχή, έστω και στο ελάχιστο κοινό που ακόμα έχει τις αντοχές να τον παρακολουθεί, και τελευταίο του «επίτευγμα» η διατήρηση στην επικαιρότητα ενός ανύπαρκτου, όπως από όλες τις πλευρές ξεκαθαρίστηκε, θέματος, αυτό με τον πρόεδρο του «Ιππόκαμπου», Πέτρου Μπέλλου.
Έτσι πληροφορηθήκαμε για κάποιες δηλώσεις της κ. Γιούλης Τοκαλή – Μποντού, στο συγκεκριμένο Μέσο, όπου φέρεται να εξέφρασε τη διαφωνία της για θέσεις της Δημοτικής μας Αρχής. Επειδή το Μέσο αυτό έχει ως χαρακτηριστικό την απόλυτη αναξιοπιστία, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν απέδωσε ορθά τις δηλώσεις της ή, κατά πάγια συνήθεια και πρακτική, τις διαστρέβλωσε.

Ως γενική και αδιαπραγμάτευτη θέση αρχής, πάντως, οφείλουμε να τονίσουμε ότι την ακολουθητέα γραμμή, σε όποιο θέμα προκύπτει, την χαράσσει ο Δήμαρχος, μετά από συνεργασία με τους δημοτικούς συμβούλους και πάντα με γνώμονα την κοινή αντίληψη και συνείδηση της κοινωνίας. Όποιος σύμβουλος θέλει, (και αυτό αφορά και την κυρία Τοκαλή – Μποντού, βεβαίως με την αίρεση που ρητά προαναφέραμε), να ακολουθήσει προσωπική γραμμή, κάνοντας ενδεχομένως Δημόσιες Σχέσεις και προσωπική πολιτική, δεν έχει παρά να ανεξαρτητοποιηθεί. Όποιος, παραμένει, ωστόσο, οφείλει να συντάσσεται με τις αποφάσεις του Δημάρχου και της πλειοψηφίας.
Ευχόμαστε Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα σε όλους».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.