Ο ληστής και τσαντάκιας ήταν ο δράστης κλοπής 200 € από καφετέρια στον Βόλο!

handcuffs
Αν δεν πάει σε κλειστό πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ κινδυνεύει με φυλάκιση

Γνώριμος στις αρχές και την τοπική κοινή γνώμη είναι τελικά, ο 29χρονος που συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ για κλοπή κατ’ εξακολούθηση. Πρόκειται για τον 29χρονο που λήστεψε καθαρίστρια στον ΟΑΕΔ και μέρες πιο πριν, έκλεψε τις τσάντες μιας γυναίκας και μιας ανήλικης μαθήτριας και ήδη έχει καταδικαστεί δύο φορές, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με όρο να παρακολουθήσει κλειστό πρόγραμμα απεξάρτησης από τα ναρκωτικά.

Ο δράστης έκλεψε το μεσημέρι της Πέμπτης μια γυάλα με χρήματα από πάγκο καφετέριας στον Βόλο, ενώ νωρίτερα είχε προλάβει να κλέψει ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο. Η πράξη του έγινε μια ημέρα πριν μπει για αποτοξίνωση σε δομή του ΚΕΘΕΑ.

Χθες ο 29χρονος οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, κατηγορούμενος για κλοπή κατ’ εξακολούθηση, αλλά η δίκη αναβλήθηκε λόγω της απουσίας των μαρτύρων κατηγορίας και προσδιορίστηκε για το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Μέχρι τότε αφέθηκε ξανά ελεύθερος και θα πρέπει να αρχίσει την παρακολούθηση του προγράμματος απεξάρτησης, με την πρόοδό του να ελέγχεται σε μηνιαία βάση. Σε περίπτωση που το σταματήσει, τότε θα επανεξεταστούν οι περιοριστικοί όροι με τους οποίους βρίσκεται εκτός φυλακής και το πιθανότερο είναι να εκτίσει τις ποινές φυλάκισης στις οποίες καταδικάστηκε.

Ο ίδιος δράστης την Τετάρτη δικάστηκε και καταδικάστηκε για την αρπαγή του σακιδίου πλάτης 64χρονης που περπατούσε σε κεντρικό σημείο του Βόλου την Τρίτη 21 Ιουνίου. Κρίθηκε ένοχος από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών χωρίς αναστολή. Η 64χρονη ήταν παρούσα στη δίκη και περιέγραψε το όλο περιστατικό και την επίθεση που δέχθηκε από τον νεαρό δράστη.

Ο 29χρονος ο οποίος ήταν γνωστός στις αρχές, ταυτοποιήθηκε από την περιγραφή της γυναίκας και της ανήλικης.
Εντοπίστηκε να κινείται με το δίκυκλο και οι αστυνομικοί τού έκαναν σήμα να σταματήσει, αλλά αυτός ανέπτυξε ταχύτητα και διέφυγε. Τελικά γύρω στις 10.30 το βράδυ συνελήφθη, την ώρα που επέστρεφε σπίτι του, ευρισκόμενος στο αυτοκίνητο της μητέρας του. Φέρεται να ήταν τραυματισμένος και είχε εκδορές, πιθανότατα λόγω πτώσης από τη μοτοσικλέτα στη διάρκεια της καταδίωξής του από τους αστυνομικούς. Είχε εκτίσει παλαιότερα ποινές φυλάκισης για κλοπές, και βρισκόταν εκτός φυλακής με όρους, ενώ είχε δηλώσει στην Αστυνομία πως έκανε τις κλοπές, για να αγοράσει τη δόση του.

Επίσης ήταν ελεύθερος με περιοριστικούς όρους με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα για να παρακολουθήσει υποχρεωτικά πρόγραμμα απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ, για τη ληστεία σε βάρος καθαρίστριας στις πρώην σχολές του ΟΑΕΔ στη Νεάπολη και την αρπαγή μιας ακόμη τσάντας άλλης καθαρίστριας στην εν λόγω υπηρεσία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.