Ο Μητσοτάκης έστειλε σπίτι του τον Λούλη

Ως αντιδήμαρχο αναμένεται να τον αξιοποιήσει ο Αχιλλέας Μπέος

Την πόρτα της εξόδου έδειξε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στον προσωπικό του φίλο και ταμία του Ιδρύματος Μητσοτάκη Κώστα Λούλη, «αποστρατεύοντάς» τον στο πλαίσιο των «διορθωτικών» κινήσεων που ανακοινώθηκαν χθες από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα στο υπουργικό συμβούλιο, που περιλάμβανε αναβαθμίσεις υπουργών αλλά και καρατομήσεις. Πληροφορίες για την καρατόμηση του κ. Λούλη κυκλοφορούσαν έντονα το τελευταίο διάστημα στο περιστύλιο της Βουλής, με στελέχη που βρίσκονται κοντά στον πρωθυπουργό να είναι ενήμεροι γι’ αυτή του την επιλογή. Μια σειρά ενεργειών και δηλώσεων του κ. Λούλη από τότε που ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, πολύ πριν ο πρωθυπουργός αναθέσει αρμοδιότητες σε οποιονδήποτε άλλον επισήμως έφεραν σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, μετατρέποντας τον κ. Λούλη σε πολιτικό βάρος που έσερνε διαρκώς η κυβέρνηση. Το τελευταίο επεισόδιο στην, ομολογουμένως ταραχώδη θητεία του κ. Λούλη στο Υπουργείο Τουρισμού, παίχτηκε στη Βουλή όπου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την παραίτησή του, καταγγέλλοντας ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου περί «επιτελικού» κράτους που ψήφισε η Νέα Δημοκρατία, για να κατέχει τη θέση του Γ.Γ. Τουρισμού λόγω έλλειψης πτυχίου ΑΕΙ. Σε ερώτηση δημοσιογράφου λίγες ημέρες αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι για την κυβέρνηση «δεν υπάρχει ζήτημα Λούλη για την κυβέρνηση». Χθες επιβεβαιώθηκε όμως ότι υπήρχε.

Η Χούντα, ο διορισμός της συζύγου και το κράτος «ασφαλιστική»

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα Γ.Γ. Τουρισμού ο Κώστας Λούλης βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα. Αφορμή στάθηκε πρώτα το βιβλίο που έχει συγγράψει για την ιστορία της Ελλάδας, το οποίο περιλαμβάνει φιλοχουντικές απόψεις, με τη «Μαγνησία» να δημοσιεύει χαρακτηριστικά αποσπάσματα, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ με το θέμα να αναπαράγεται από ΜΜΕ πανελλήνιας εμβέλειας, ενώ η Εφημερίδα των Συντακτών το κάνει κεντρικό θέμα. Αυτό ωστόσο δεν στάθηκε δυνατό να κλονίσει την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού στον Κώστα Λούλη, δίνοντάς του τη δυνατότητα να παραμείνει στην κυβέρνηση. Τον περασμένο Μάρτιο η «Μαγνησία» αποκαλύπτει ότι η τρίτη σύζυγος του κ. Λούλη Ελένη Τζελέπογλου διορίστηκε από τις 10.9.2019, σε θέση μετακλητής υπαλλήλου στο ιδιαίτερο γραφείο του Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη. Η κυβέρνηση βρίσκεται για ακόμη μια φορά στο «καναβάτσο» λόγω της αδιαπραγμάτευτης αρχής που είχε θέσει ο ίδιος ο Κ.Μητσοτάκης ως κορωνίδα της δικής του διακυβέρνηση, να μην γίνονται προσλήψεις συγγενών α’ και β’ βαθμού. Ο Λούλης μόλις είχε παραβιάσει την «κόκκινη γραμμή» που είχε θέσει ο πρωθυπουργός, ωστόσο ούτε και αυτή τη φορά τίθεται εκτός κυβέρνησης.
Λίγο καιρό αργότερα και ενώ η χώρα και οι επιχειρήσεις πασχίζουν να ορθοποδήσουν μετά το υποχρεωτικό lockdown που επέβαλε η κυβέρνηση, λόγω του κορωνοϊού, απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφων στο πλαίσιο τηλεοπτικής του συνέντευξης, για τα μέτρα στήριξης των επιχειρηματιών αναφέρει ότι «η κυβέρνηση δεν είναι ασφαλιστική για να αποζημιώσει επιχειρήσεις και εργαζόμενους», προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων όχι μόνο από την αντιπολίτευση αλλά και από τους επιχειρηματίες του τουρισμού. Λίγο καιρό αργότερα, γίνεται για ακόμη μία φορά αρνητικός πρωταγωνιστής της επικαιρότητας, δυσφημίζοντας τον ελληνικό τουρισμό που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να εκπροσωπεί. Στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στις 28 Μαΐου στο TRT, και απαντώντας σε ερώτηση του παρουσιαστή Σωτήρη Πολύζου αναφορικά με την πρόθεσή του να κάνει διακοπές, ο κ. Λούλης δήλωσε ότι και φέτος θα επιλέξει για τις διακοπές του την αγαπημένη του «Περιστέρα», εξηγώντας ότι «η παρέα μας εκεί είναι τα πουλιά και τα ψάρια, τα τζιτζίκια και τίποτ’ άλλο. Δεν υπάρχει αυτός ο κίνδυνος να είμαστε σε ένα ξενοδοχείο να περιμένουμε ουρά στον μπουφέ και να κινδυνεύουμε»! αφήνοντας σύξυλους τους τηλεθεατές που περίμεναν να πει κάτι για να στηρίξει τον ξενοδοχειακό κλάδο που πλήττεται ανεπανόρθωτα από την πανδημία.
Αιφνιδιασμένος από το «ξήλωμά» του από τη θέση του Γ.Γ. Τουρισμού φάνηκε ο κ. Λούλης ο οποίος θέλοντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την ενέργεια αυτή του πρωθυπουργού, δήλωσε σε τοπικό μπλογκ ότι είχε ζητήσει από τον Κ.Μητσοτάκη να μην παραμείνει στη θέση του για πάνω από ένα έτος, προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του ως δημοτικού συμβούλου Βόλου, θέση στην οποία τον έταξαν αρκετές χιλιάδες πολίτες. Θέμα χρόνου θεωρείται πλέον η αξιοποίησή του από τον Αχιλλέα Μπέου στη θέση κάποιας αντιδημαρχίας, δεδομένου ότι μέχρι τέλος Αυγούστου ο Δήμαρχος Βόλου έχει προγραμματίσει την ανακοίνωση αλλαγών μετά τη συμπλήρωση ενός έτους των συμβούλων σε θέσεις ευθύνης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.