Ο Ν. Ανδρουλάκης στη “ΜΑΓΝΗΣΙΑ”: Ανοιχτό κόμμα με την κοινωνία πρωταγωνιστή

«Αποτυχίες της Ν.Δ., και αναξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ, υπονομεύουν τις προοπτικές της χώρας και της νέας γενιάς»

Το μήνυμά του προς τους πολίτες, για ένα κόμμα ανοικτό, με την κοινωνία στη θέση του πρωταγωνιστή, στέλνει μέσω άρθρου του στην εφημερίδα ΜΑΓΝΗΣΙΑ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με αφορμή τη σημερινή επίσκεψή του στην πόλη μας.
Ο κ. Ανδρουλάκης, παρουσιάζει συγκεκριμένες προτάσεις για σειρά ζητημάτων που απασχολούν και ταλαιπωρούν την κοινωνία, ενώ «επιτίθεται» σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας μεταξύ άλλων, ότι «οι αποτυχίες της Νέας Δημοκρατίας, στην πανδημία, στην οικονομία, στην ενεργειακή κρίση και η αναξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ, υπονομεύουν τις προοπτικές της χώρας και της νέας γενιάς».
Αναφερόμενος στο άνοιγμα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην κοινωνία, τονίζει ότι «θέλουμε να σφυρηλατήσουμε μια άλλη κουλτούρα διαλόγου, να συνδεθούμε ξανά με τους πολίτες, τους κοινωνικούς, επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς, να ξαναζωντανέψουμε τα δίκτυά μας».

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα, «οι αλλεπάλληλες κρίσεις που μαστίζουν την ελληνική κοινωνία αθροίζουν νέες αβεβαιότητες και προβλήματα και υπονομεύουν την κοινωνική συνοχή. Η ενεργειακή κρίση που ενέσκηψε από το καλοκαίρι και κλιμακώθηκε με τον πόλεμο στην Ουκρανία, και το συνακόλουθο κύμα ακρίβειας πλήττουν για μια ακόμη φορά νοικοκυριά και επιχειρήσεις, κυρίως δε τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας.

Όσο τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται, τόσο μεγαλώνει και η αγωνία των πολιτών για πραγματική ελπίδα και προοπτική, μακριά από δημαγωγίες και στείρες αντιπαραθέσεις. Μακριά από τον διχασμό που αποτελεί το βασικό εργαλείο και της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ. Διότι κανείς από τους δύο δεν προτείνει πραγματικές λύσεις για τα προβλήματα της κοινωνίας. Οι επαναλαμβανόμενες αποτυχίες της Νέας Δημοκρατίας, στην πανδημία, στην οικονομία, στην ενεργειακή κρίση και η αναξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ, υπονομεύουν τις προοπτικές της χώρας και της νέας γενιάς.

Η ανάγκη για αλλαγή σελίδας είναι επιτακτική, ώστε ο ελληνικός λαός, να δει καλύτερες ημέρες κοινωνικής δικαιοσύνης και εθνικής αξιοπρέπειας. Για αυτό, έχουμε ξεκινήσει δυναμικά την αυτό-οργάνωση του Κινήματός μας, από κάτω προς τα επάνω, έχοντας στον πυρήνα των αξιών μας τις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης και της εθνικής αξιοπρέπειας, ώστε να διαμορφώσουμε μαζί ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα μας.

Θέλουμε να σφυρηλατήσουμε μια άλλη κουλτούρα διαλόγου, να συνδεθούμε ξανά με τους πολίτες, τους κοινωνικούς, επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς, να ξαναζωντανέψουμε τα δίκτυά μας, προκειμένου να φέρουμε ξανά τους νέους μας κοντά στην πολιτική, να μην βλέπουν σε αυτή το πρόβλημα αλλά τη λύση του. Δεσμεύομαι ότι κάθε πολιτική μας πρόταση θα προκύπτει μέσα από ισχυρό, δημόσιο διάλογο.

Ανοίγοντας, έτσι, ένα νέο κανάλι επικοινωνίας, γόνιμου διαλόγου και συναπόφασης, με τους προοδευτικούς πολίτες, τις νέες γενιές, σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας, έχουμε ήδη ενεργοποιήσει το Ψηφιακό Κόμμα.

Πρώτο ορόσημο στην πορεία μας προς το Συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στις 20-22 Μαΐου στο Τάε Κβο Ντο, είναι η εκλογή στις 8 Μαΐου των μελών των τοπικών και νομαρχιακών οργανώσεων, καθώς και των 4.200 συνέδρων. Την ίδια ημέρα, αποφασίζουμε όλοι μαζί και για το όνομα της παράταξής μας.

Ο ελληνικός λαός χρειάζεται ένα κόμμα ανοιχτό, δημοκρατικό, συμμετοχικό και υπεύθυνο. Αυτό είναι διαχρονικά η δημοκρατική παράταξη, ένα λαογέννητο Κίνημα. Με την κοινωνία στο προσκήνιο, θα φτιάξουμε βήμα – βήμα το πρόγραμμά μας, ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό, συγκεκριμένο, σοσιαλδημοκρατικό, που θα απαντά στα μεγάλα, ανοιχτά ζητήματα της εποχής μας. Όπως το οξύ δημογραφικό πρόβλημα, που το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ανέδειξε στη δημόσια σφαίρα προτείνοντας ένα πρόγραμμα κοινωνικής κατοικίας, δηλαδή παροχής φθηνής προς ενοικίαση στέγης σε νέα ζευγάρια και νέους επαγγελματίες.

Η κυβέρνηση άφησε τη χώρα ανοχύρωτη απέναντι στην ενεργειακή κρίση. Για να στηρίξουμε την κοινωνία και να αυξήσουμε το διαθέσιμο εισόδημα, έχουμε προτείνει από πολύ νωρίς, την εισαγωγή πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος, ώστε να μειωθεί το κόστος που επωμίζονται οι πολίτες, καθώς και φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας. Ακόμη, μείωση του ΦΠΑ στα βασικά καταναλωτικά αγαθά, αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και ένα νέο ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους. Η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια θα πρέπει να γίνει με δίκαιο τρόπο, όχι όπως σήμερα χωρίς στρατηγική. Χρειάζονται άμεσα μεγάλες επενδύσεις για την ενίσχυση της διασυνδεσιμότητας του δικτύου και τη διάχυση των ανανεώσιμων πηγών, με εκατοντάδες ενεργειακές κοινότητες για αγρότες, κτηνοτρόφους, μεταποιητές.

Τώρα που η σοσιαλδημοκρατία επιστρέφει δυναμικά σε όλη την Ευρώπη, έχουμε να αξιοποιήσουμε τη μεγάλη ευκαιρία που έχουμε μπροστά μας. Να γίνουμε εμείς η αξιόπιστη επιλογή που θα δώσει ξανά στην ελληνική κοινωνία ελπίδα και προοπτική.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.