Ο Βόλος «πνίγεται» στο καμένο πλαστικό, ο ρυπαντής παραμένει άφαντος

Καθημερινά τα παράπονα των Βολιωτών για έντονη οσμή

Σε καθημερινή βάση είναι πλέον τα παράπονα Βολιωτών, που εδώ και μήνες, όπως λένε, υποφέρουν από την εισπνοή καμένου πλαστικού στην πόλη. Την ίδια ώρα οι αρμόδιοι φορείς, όπως είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας, αδυνατεί να δώσει απαντήσεις στους Βολιώτες, αφού όπως αναφέρει ενώ κάνει ελέγχους, έχοντας εξαντλήσει όλα τα μέσα που διαθέτει, εν τούτοις ο ρυπαντής παραμένει άφαντος.

Αυτό δήλωσε και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ο οποίος είπε ότι η πηγή της οσμής πλαστικού στην πόλη του Βόλου είναι αδιευκρίνιστη, κι ενώ χαρακτηρίζει σοβαρό το γεγονός που αφορά τους πολίτες και την υγεία τους, σηκώνει τα χέρια ψηλά, λέγοντας πως η Περιφέρεια έχει κάνει ότι μπορούσε, χωρίς να μπορέσει να ανιχνευθεί από πού προέρχεται η συγκεκριμένη οσμή.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, βγαίνουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί κατά τακτά χρονικά διαστήματα, βγαίνουν βράδυ, βγαίνουν πρωί, κάνουν ελέγχους να δουν τι γίνεται. Όλοι μπορούν να σκέφτονται από που προέρχεται, αλλά «δεν μπορείς να το αποδώσεις εύκολα». Διότι τη στιγμή εκείνη, αυτοί που καταγγέλλουν διάφορα, όταν έρχεται η ώρα να πάρουν ευθύνη, δεν την παίρνουν.

Ο Κ. Αγοραστός δήλωσε ότι η Περιφέρεια ανέλαβε την ευθύνη, όπως έκανε και στο παρελθόν, βγήκε μπροστά για το θέμα της ΑΓΕΤ, γιατί πίστευε ότι έπρεπε να το κάνει. «Θα προσπαθούμε να βρούμε στοιχεία. Οι υπηρεσίες μας έχουν λάβει τη σχετική εντολή να βρουν έναν τρόπο ανίχνευσης» είπε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.