Ο Βόλος στον γύψο

Ο εκφασισμός της κοινωνίας από τη δημοτική αρχή πρέπει να σταματήσει

Μια δημοκρατικά εκλεγμένη δημοτική αρχή έχει μετατραπεί μέσα σε τρία χρόνια, με δική της ευθύνη και με την ανοχή της τοπικής κοινωνίας, σε ένα άκρως αυταρχικό καθεστώς, το οποίο διώκει δημοσιογράφους που διαφωνούν μαζί της και πολεμάει ανοιχτά εκδοτικές επιχειρήσεις με σκοπό να τις κλείσει και να οδηγήσει στην ανεργία δεκάδες ανθρώπους του Τύπου. Με αυτό τον τρόπο πιστεύει ότι μπορεί να εξασφαλίσει την απαραίτητη συνθήκη της σιωπής που απαιτείται στα αυταρχικά καθεστώτα. Αυτά συμβαίνουν σήμερα στο Βόλο.

Η συνταγή των σύγχρονων αυταρχικών καθεστώτων όπου κυριαρχεί ο περιορισμός της ελεύθερης έκφρασης, επιβάλει πλέον οι δράσεις τους να συγκαλύπτονται και να «πασπαλίζονται» με χρυσόσκονη, σοκολάτα, εντυπωσιακό διάκοσμο και πρώτα ονόματα της αθηναϊκής πίστας προκειμένου τα φοβισμένα πρόσωπα να μην διακρίνονται εύκολα δίπλα στα χαμόγελα που προκαλεί η υπερπαραγωγή της Beos Entertainment.

Προκαλεί απορία πως παρέχεται απεριόριστος ραδιοτηλεοπτικός χρόνος προκειμένου ο σε αργία δήμαρχος να διοχετεύει τον λεκτικό του οχετό κατά πάντων, χωρίς αντίλογο (ούτε καν προσχηματικά από τους παρουσιαστές των τηλεοπτικών σταθμών) ενώ το σκηνικό επαναλαμβάνεται διαρκώς, ενώ είναι γνωστό εκ των προτέρων προς τους συντελεστές των εκπομπών το ύφος του λόγου που θα χρησιμοποιήσει και οι ανθρώπινοι στόχοι που θα δεχθούν τις ύβρεις και τις συκοφαντίες του. Κάτι τέτοιο θυμίζει μαύρες εποχές της δημοκρατίας που θεωρούσαμε ότι έχουμε ξεπεράσει, αλλά δυστυχώς επανεμφανίζονται, καθώς η ιστορία μας διδάσκει έχει την τάση να επαναλαμβάνεται.

Η αρχή της επιβολής του αυταρχισμού στο Βόλο έγινε με τα γεγονότα έξω από τη ΔΕΥΑΜΒ όπου θα περνούσε από ψηφοφορία ο νέος κανονισμός άρδευσης. Ο πρόεδρος της επιχείρησης Αχιλλέας Μπέος ζήτησε τη συνδρομή της αστυνομίας και ιδιωτικής εταιρίας ασφάλειας για να προστατευθεί από τους διαμαρτυρόμενους Βολιώτες, μεταξύ των οποίων ήταν και αρκετοί ψηφοφόροι του, τους οποίους είχε παραπλανήσει υποσχόμενος άλλα και κάνοντας τελικά άλλα. Η χρήση κατασταλτικών μέτρων και η άρνηση οποιασδήποτε συζήτησης ακολουθούν από τότε τη δημοτική αρχή.

Δεν είναι βέβαια ίδια η αντιμετώπιση όσων έχουν καλές προθέσεις απέναντι στην πλειοψηφία του Δήμου Βόλου ή έρχονται κατόπιν σχεδίου για να γίνει ο απαραίτητος χαβαλές. Η θεατρική αντίδραση του Αχιλλέα Μπέου στην εισβολή των δύο υποτιθέμενων φαντάρων που με περίσσιο θράσος έψαχναν τρόπο να κορέσουν την σεξουαλική τους πείνα αναζητώντας διαθέσιμο ερωτικό ταίρι στο Δημαρχείο, δείχνει ότι όταν πρόκειται για χαβαλέ όλα επιτρέπονται στο δημοτικό συμβούλιο.

Χαβαλές που παραπέμπει βέβαια στον άκρατο σεξισμό που χαρακτηρίζει πολλά μέλη της πλειοψηφούσας δημοτικής παράταξης, όπως επίσης και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργο Μουλά που ισοπέδωσε πριν λίγους μήνες το ήδη χαμηλό επίπεδο των συνεδριάσεων με τις χυδαίες αναφορές του κατά της δημοτικής συμβούλου Νατάσσας Οικονόμου.

Η αυταρχική συμπεριφορά οδήγησε σε μια επιχείρηση φίμωσης των δημοσιογράφων από την δημοτική αρχή όμως αυτή απέτυχε οικτρά. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τις σκηνές απείρου κάλλους έξω από το δικαστικό Μέγαρο Βόλου τον Δεκέμβριο του 2016, όπου οι δημοσιογράφοι που ασκούν κριτική σύρονταν ο ένας μετά τον άλλο στον εισαγγελέα για να απολογηθούν για όσα γράφουν απέναντι στο καθεστώς.
Ως οικογένεια Καρεκλίδη έχουμε υποστεί μια άνευ προηγουμένου προσωπική και επαγγελματική δίωξη με πολλαπλές μηνύσεις και αγωγές τις οποίες έως σήμερα τουλάχιστον έχουμε κερδίσει δικαστικά.

Τα χθεσινά περιστατικά με τη σύλληψη του μέλους της Επιτροπής Πολιτών ενάντια στην καύση SRF Μάρκου Βαξεβανόπουλου μετά από μήνυση του Γ.Μουλά για δήθεν διατάραξη της συνεδρίασης του συμβουλίου, προσθέτουν ακόμη μία μαύρη σελίδα στα τοπικά πολιτικά πράγματα. Στον δημόσιο λόγο που εκφέρει ο κ. Βαξεβανόπουλος είναι πάντοτε προσεκτικός, χρησιμοποιεί επιχειρήματα και όχι ύβρεις και η δράση του χαρακτηρίζεται βαθιά πολιτική χωρίς ακρότητες και χουλιγκανισμούς. Αυτό που έκανε ήταν το αυτονόητο. Δηλαδή να ζητήσει το λόγο ως πολίτης του Βόλου και να προτείνει τη διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης για το θέμα της δημιουργίας μονάδας παραγωγής SRF από το Δήμο Βόλου. Ο Γ.Μουλάς αρνήθηκε οποιαδήποτε τοποθέτηση και υπέβαλε μήνυση εναντίον του κ. Βαξεβανόπουλου με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Το αποκορύφωμα της δράσης του αυταρχικού καθεστώτος στο οποίο τείνει να μετατραπεί η σημερινή δημοτική αρχή είναι τα «εργαλεία» που χρησιμοποιεί για να επιτεθεί κατά των αντιπάλων της. Ότι δεν μπορεί να διατυπωθεί μέσω τηλεοράσεως από τον Αχιλλέα Μπέο και επειδή σαφώς δεν μπορεί να εμφανίζεται με τη συχνότητα που απαιτούν οι εξελίξεις των γεγονότων, τότε αναλαμβάνει ρόλο ο στενός του συνεργάτης Μάνος Παναγιωτόπουλος μέσω του volosday.gr ο οποίος «εργάζεται» εξ αποστάσεως με σύμβαση στην ΑΝΕΒΟ. Μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας η οποία μάλιστα λαμβάνει και διαφήμιση από τον Δήμο Βόλου (πόσο ηθικό είναι αυτό;) εκτοξεύονται τα βέλη κατά των πολιτικών αντιπάλων του Αχιλλέα Μπέου, ενώ πολλά από τα ανώνυμα κείμενα που δημοσιεύονται στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα, έχουν το χαρακτηριστικό ύφος και λεξιλόγιο με αυτό που χρησιμοποιεί και ο συντάκτης των ανακοινώσεων του Δήμου Βόλου. Όλα αυτά βέβαια χωρίς καμία υπογραφή.

Σε μια δημοκρατία ακόμη και οι πιο ακραίες απόψεις θα πρέπει να στηρίζονται με μια υπογραφή, δεν νοείται στη σύγχρονη εποχή να συνεχίζουν να υπάρχουν κουκουλοφόροι του διαδικτύου οι οποίοι γράφουν ανέξοδα χωρίς να φέρουν ευθύνη για τα γραφόμενά τους.
Για όσα αναφέρονται παραπάνω και για πολλούς άλλους λόγους, ο Όμιλος Καρεκλίδη θα συνεχίσει με κάθε τρόπο να αγωνίζεται απέναντι στο σύστημα του Αχιλλέα Μπέου και στα «εργαλεία» του. Ο δρόμος ίσως είναι μακρύς, αλλά είμαστε έτοιμοι να τον διανύσουμε έως το τέλος.

Αρχιμήδης Καρεκλίδης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.