Οι αντι-σταρ προορισμοί στο Πήλιο

Τρία χωριά έκπληξη που αξίζει να ανακαλύψετε

Αν για κάτι φημίζεται το Πήλιο, εκτός από την πλούσια φύση του, αυτό δεν είναι άλλο από τα υπέροχα, γραφικά χωριά σκαρφαλωμένα στις πλαγιές του βουνού των Κενταύρων.

Άλλα πιο δημοφιλή και άλλα λιγότερο γνωστά, κρύβουν γοητευτικές γωνιές, ενώ προσφέρουν στους επισκέπτες τους αυθεντικές εμπειρίες. Παρακάτω ακολουθούν τρία από τα λιγότερο γνωστά χωριά του Πηλίου, που αξίζει κανείς να ανακαλύψει.

Λαύκος
Με καλοδιατηρημένα πέτρινα αρχοντικά με όμορφες αυλές, λιθόστρωτα σοκάκια, πέτρινες βρύσες και μια πλατεία σημείο αναφοράς για το χωριό, ο Λαύκος φημίζεται για την πανοραμική θέα στον Παγασητικό, καθώς συναντάται σε υψόμετρο 310 μέτρων.

Η καρδιά του χωριού χτυπάει στην πλατεία του, κάτω από τον αιωνόβιο γεροπλάτανο όπου συναντά κανείς και το παλαιότερο καφενείο της χώρας, εκείνο του Μανώλη Φορλίδα, το οποίο λειτουργεί ασταμάτητα από το 1785. Στο χωριό, επίσης, αξίζει να επισκεφτεί κανείς και τα μουσεία του: το λαογραφικό, το Φάμπειο καθώς και το Μουσείο Ραδιοφώνου.

Άγιος Γεώργιος Νηλείας
Σε υψόμετρο 700 μέτρων περίπου ανάμεσα σε δύο ράχες, ο Άγιος Γεώργιος Νηλείας υποδέχεται τους επισκέπτες του αμφιθεατρικά χτισμένος, κοντά στις διάσημες και πολυσύχναστες Βυζίτσα και Μηλιές. Πρόκειται για ένα ήσυχο χωριουδάκι που διατηρεί ανέπαφα από τον μαζικό τουρισμό τα χαρακτηριστικά του στοιχεία.

Πηλιορείτικα αρχοντόσπιτα, πέτρινες βρύσες, τρεχούμενα νερά και σηματοδοτημένα μονοπάτια που ξεκινούν από το χωριό ενθουσιάζουν τους λάτρεις της πεζοπορίας. Το χωριό φημίζεται, επίσης, και για την συγκλονιστική θέα του στον Παγασητικό, ενώ έχει ως «προίκα» μια από τις πιο όμορφες πλατείες χωριού στην Ελλάδα.

Κισσός
Χαρακτηρισμένος ως παραδοσιακός οικισμός, ο Κισσός είναι ένα πανέμορφο χωριό αμφιθεατρικά χτισμένο στις ανατολικές πλαγιές του Πηλίου. Η άπλετη θέα στα νερά του Αιγαίου Πελάγους, η έντονη βλάστηση και τα πανέμορφα τοπία ολόγυρά του στα όσα το χαρακτηρίζουν.

Ο Κισσός αποτελεί ιστορικό χωριό, καθώς εδώ λειτουργούσε κρυφό σχολειό από το 1753, στο οποίο δίδασκε για μικρό χρονικό διάστημα ο εθνομάρτυρας Ρήγας Φεραίος, γνωστός και ως Βελεστινλής. Όσοι δηλώνουν φανατικοί πεζοπόροι δεν χάνουν την ευκαιρία να περπατήσουν στα λιθόχτιστα καλντερίμια του χωριού και να πάρουν κάποιο από τα μονοπάτια που ξεκινούν από αυτό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.