Οι άριστοι της Μαγνησίας (φωτογραφίες)

Κατάφεραν να ξεχωρίσουν στις πανελλαδικές, διάβασαν, προσπάθησαν και δικαιώθηκαν

Δυσκολεύτηκαν οι υποψήφιοι των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων με τα θέματα, μιας και τόσο η Φυσική όσο και τα Μαθηματικά, αλλά και η Έκθεση φαίνεται πως ήταν για πολύ καλά διαβασμένους ή για πολύ δύσκολες αποστολές. Οι μαθητές όμως των ΓΕΛ της Μαγνησίας έδειξαν πως και καλά προετοιμασμένοι ήταν και η αποστολή τους επετεύχθη στο απόλυτο. Οι μαθητές των Γενικών Λυκείων της Μαγνησίας κατάφεραν να ξεχωρίσουν για ακόμη μια χρονιά και να έρθουν λίγο πιο κοντά στον στόχο τους, στη Σχολή των ονείρων τους.

Ρεπορτάζ: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Απόλυτα δικαιωμένος από το αποτέλεσμα των πανελλαδικών ο Ευάγγελος- Ορέστης Καραλάκος από το 1ο ΓΕΛ Βόλου, καθώς συγκέντρωσε 18900 μόρια και οδεύει προς την Ιατρική Αθηνών που είναι η πρώτη του επιλογή. Ο Βαγγέλης χαρακτήρισε δύσκολη τη χρονιά που μόλις έκλεισε, καθώς χρειάστηκε συστηματικό διάβασμα και πολύ χρόνο. Ιδίως μετά το Πάσχα το διάβασμα εντάθηκε, όμως οι κόποι του τελικά ανταμείφθηκαν.

Ήταν μία δύσκολη χρονιά, με αρκετή ψυχολογική πίεση που χρειάστηκε αρκετή δουλειά και σκληρό διάβασμα. Όμως η Αγγελική Μαρία Βλειώρα από το 1ο ΓΕΛ Βόλου κατάφερε και συγκέντρωσε 18775 μόρια και στόχος της είναι η Ιατρική Σχολή. Πολύ ικανοποιημένη από την απόδοσή της η ίδια αναμένει και τις βάσεις για να επιβεβαιώσει την επιτυχία της.

Και μπορεί να ήταν δύσκολη και απαιτητική χρονιά και για τον  Βησσαρίωνα Πουρνάρα, όμως ο απόφοιτος του 2ου Προτύπου ΓΕΛ Βόλου  κατάφερε να ξεχωρίσει και να συγκεντρώσει στις πανελλαδικές εξετάσεις 18.731 μόρια.  Ο Βησσαρίων είναι αποφασισμένος να ξεφύγει από το …επαγγελματικό “πρότυπο” της οικογένειάς του, μιας και όλοι ασχολούνται με την ιατρική και να εισαχθεί στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Απόλυτα ικανοποιημένος και χαρούμενος ο ίδιος για το αποτέλεσμα αυτό που δικαίωσε τους κόπους του.

Με 18720 μόρια ο Δημήτρης Φιλίππου από το 2ο Πρότυπο ΓΕΛ Βόλου κατάφερε να ξεχωρίσει και με αυτή την επιτυχία του επιβεβαιώνει όλες τις προσπάθειες που κατέβαλε όλο αυτό το διάστημα. Ο ίδιος ευχαριστημένος και δικαιωμένος στοχεύει στην Ιατρική Σχολή και εύχεται να είναι ο πρώτος από το οικογενειακό του περιβάλλον που θα ανοίξει αυτό τον ..ιατρικό δρόμο.

Συγκέντρωσε 18675 μόρια και κατάφερε να πετύχει τον στόχο του αλλά και να κόψει πρώτος το νήμα από το σχολείο του. Ο λόγος για τον Αθανάσιο Παγουρτζή από το 3ο ΓΕΛ Βόλου,  ο οποίος δήλωσε χαρούμενος γι’ αυτή του την επιτυχία, ενώ χαρακτήρισε την περίοδο των πανελλαδικών μια ωραία εμπειρία, που χρειάζονταν όμως δύναμη. Το αποτέλεσμα αντάμειψε τους κόπους του και ο ίδιος βάζει πλώρη για το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών στη Θεσσαλονίκη που είναι η πρώτη του επιλογή.

Αρίστευσε ο Γιώργος Καρρόπουλος από το 3ο ΓΕΛ Βόλου στις πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς συγκέντρωσε 18525 μόρια. Όπως ανέφερε ήταν μία δύσκολη χρονιά, που χρειάστηκε να κάνει ο ίδιος θυσίες, όμως βάζοντας ένα πρόγραμμα στο διάβασμά του και προτεραιότητες, κατάφερε να δικαιώσει τους κόπους του. Στόχος του Γιώργου το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Ως δικαίωση για τα σχολικά του χρόνια χαρακτήρισε ο Κωνσταντίνος Δεδούσης την επιτυχία του, καθώς έκοψε πρώτος στο 4ο ΓΕΛ Βόλου το νήμα των πανελλαδικών εξετάσεων και συγκέντρωσε 18320 μόρια. Ο Κωνσταντίνος στοχεύει στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς έχει ενημερωθεί πως πρόκειται για μία πολύ καλή σχολή. Τα θέματα των πανελλαδικών τα χαρακτήρισε απαιτητικά και χρειάζονταν χρόνο. Όμως ο ίδιος φαίνεται πως έκανε πολύ καλή δουλειά.

Χαρούμενη και ικανoποιημένη από την απόδοσή της η Δήμητρα Βαϊνά από το 4ο ΓΕΛ Βόλου καθώς συγκέντρωσε 18.280 μόρια. Η ίδια αφιέρωσε πολύ χρόνο στο διάβασμα, αλλά όπως είπε χαρακτηριστικά, δικαιώθηκε. Η Δήμητρα έχει στόχο το Τμήμα Ψυχολογίας Αθηνών.

Δίδυμη επιτυχία

Δίδυμη είναι  επιτυχία για τον Χρήστο και τη Μαρία Κουτρούμπα από το 6ο ΓΕΛ Βόλου καθώς  και τα δύο αδέλφια κατάφεραν να ξεχωρίσουν στις πανελλαδικές εξετάσεις και να γεμίσουν με χαρά!  Ο Χρήστος συγκέντρωσε 18.600 μόρια, τερμάτισε πρώτος στο σχολείο του και έχει βάλει πλώρη για το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, ενώ η Μαρία με 17880 μόρια έχει ως στόχο τη Νομική. Τα δίδυμα αδέλφια, αν και δεν διάβαζαν μαζί καθώς παρακολουθούσαν διαφορετικές κατευθύνσεις, στήριζαν το ένα το άλλο και η προσπάθειά τους δικαιώθηκε. Τώρα όπως είπαν και οι δύο, μετά από μια δύσκολη χρονιά, έρχεται η ξεκούραση και η απόλαυση του καλοκαιριού.

Αφοσιωμένος στον στόχο του σε μια απαιτητική χρονιά, με πολύ διάβασμα ήταν ο Θεόδωρος Τσαβαλιάς από το 6ο ΓΕΛ Βόλου, ο οποίος συγκέντρωσε 18.430 μόρια. Στόχος του το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Θεσσαλονίκη, που φαίνεται ότι μία θέση τον περιμένει σίγουρα!

Ικανοποιημένος από την απόδοσή του σε μια χρονιά που τα θέματα ήταν ιδιαιτέρως απαιτητικά είναι ο Ηλίας Γκατζόπουλος από το 6ο ΓΕΛ Βόλου, ο οποίος συγκέντρωσε 17640 μόρια. Ο Ηλίας έχει στόχο την Μοριακή Βιολογία ή το Τμήμα Βιολογίας στο Ηράκλειο.

Πρώτη στις πανελλαδικές εξετάσεις τερμάτισε στο 7ο ΓΕΛ Βόλου η Αλεξάνδρα Τενοπούλου συγκεντρώνοντας 18720 μόρια. Η ίδια χαρούμενη και ικανοποιημένη δήλωσε ότι οι κόποι της επιβεβαιώθηκαν στο 100%, ενώ η χαρά της ήταν ακόμη μεγαλύτερη όταν αντίκρυσε το απόλυτο 20 στη Φυσική, το πιο αμφιλεγόμενο και δύσκολο μάθημα, με τα θέματα να δυσκολεύουν τους πάντες. Ακόμη κι αν ήταν μία κουραστική χρονιά σωματική και ψυχική η Αλεξάνδρα βλέπει τον στόχο της και παιδικό της όνειρο,  την Ιατρική να έρχεται όλο και πιο κοντά.

Ανταμείφθηκαν οι κόποι των τελευταίων δύσκολων δύο ετών για τον Μιχαήλ Καμμένο από το 8ο ΓΕΛ Βόλου, ο οποίος συγκέντρωσε 19080 μόρια, τερμάτισε πρώτος στο σχολείο του και μεταξύ των κορυφαίων της Μαγνησίας. Ο Μιχαήλ αν και περίμενε ότι πήγε καλά στις πανελλαδικές τις τελευταίες ημέρες δεν έκρυβε την αγωνία του για το τελικό αποτέλεσμα. Αυτό τον δικαίωσε και βλέπει τώρα το παιδικό του όνειρο, την Νομική Θεσσαλονίκης να γίνεται πραγματικότητα.

Χαρούμενη και ικανοποιημένη από τις επιδόσεις της είναι η Ευτυχία Κυριακοπούλου από το 8ο ΓΕΛ Βόλου, καθώς συγκέντρωσε στις πανελλαδικές 18.880 μόρια. Η ίδια χαρακτήρισε την χρονιά που μόλις ολοκληρώθηκε περίεργη, καθώς για δεύτερη φορά συμμετείχε στις πανελλαδικές για να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα, να εισαχθεί στην Ιατρική Σχολή. Αυτός ο στόχος προήλθε από μια μεγάλη απώλεια στη ζωή της Ευτυχίας. Στα 14 της χρόνια είδε να παλεύει με τον καρκίνο μία παιδική της φίλη, η οποία έφυγε από τη ζωή στα 17 της. Η Ευτυχία τότε έβαλε στόχο ζωής να γίνει γιατρός και σήμερα, με αυτό το αποτέλεσμα φαίνεται ότι ο στόχος αρχίζει να υλοποιείται.

Η χρονιά ήταν δύσκολη, είχε πολύ διάβασμα όμως ο Σωτήρης Κυριακάκης έμεινε ψύχραιμος και κατάφερε να συγκεντρώσει στις πανελλαδικές 19.000 μόρια και να τερματίσει πρώτος στο σχολείο του στο 1ο Πειραματικό ΓΕΛ Ν. Ιωνίας και να αναδειχθεί στην ελίτ των αριστούχων της Μαγνησίας. Ο Σωτήρης απόλυτα ικανοποιημένος για το αποτέλεσμα, στοχεύει στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Κατάφερε να συγκεντρώσει 18360 μόρια και να πετύχει τον στόχο του. Ο λόγος για τον Αλέξιο Ανδρεόγλου από το 1ο Πειραματικό ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, που όπως δήλωσε μπορεί η χρονιά να ήταν δύσκολη, όμως ο στόχος επετεύχθη. Ο Αλέξιος στοχεύει στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και φαίνεται πως ο στόχος γίνεται πραγματικότητα.

Έπιασε τόπο η απαιτητική προετοιμασία για τις πανελλαδικές εξετάσεις για την υποψήφια του 2ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας Αγγελική Κουφογεώργου, η οποία κατάφερε να συγκεντρώσει 17.940 μόρια. Η Αγγελική επιθυμεί να εισαχθεί στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και δηλώνει αισιόδοξη ότι θα το πετύχει.

Ικανοποιημένη από τους κόπους της και η Παρασκευή Στεργίου από το 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας που συγκέντρωσε 17580 μόρια. Η Παρασκευή ενδιαφέρεται για το Τμήμα Οικονομικών ή Πληροφορικής.

Χαρούμενη και ικανοποιημένη από την προσπάθειά της η Κωνσταντίνα Σκάπουρα από το Μουσικό Σχολείο Βόλου κατάφερε και συγκέντρωσε στις πανελλαδικές 18900 μόρια και έκοψε πρώτη το νήμα των πανελλαδικών στο σχολείο της. Η ίδια στοχεύει σε κάποιο Τμήμα του Πολυτεχνείου ή στην Πυροσβεστική Ακαδημία.

Ευχαριστημένη για την απόδοσή της και η Χριστίνα Βαζούκη από το Μουσικό Σχολείο Βόλου, που συγκέντρωσε 18.040 μόρια. Στόχος της είναι η Ιατρική Σχολή.

 

Δύσκολο, αγχωτικό και κουραστικό το ταξίδι των πανελλαδικών για την Σταυρούλα- Ιωάννα Παππά από το ΓΕΛ Αγριάς, όμως η χθεσινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έφερε για την ίδια το επιθυμητό αποτέλεσμα. Συγκέντρωσε 18340 μόρια και έχει ως στόχο το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων ή το Τμήμα Διοίκησης Επιστήμης και Τεχνολογίας στην ΑΣΟΕ.

Ήταν μία δύσκολη και απαιτητική χρονιά, που χρειάστηκε η Ασπασία Γιωτάκου να επιδείξει επιμονή και να βρίσκεται σε εγρήγορση. Οι ώρες διαβάσματος πολλές, τα Σαββατοκύριακα γεμάτα από φροντιστήρια, όμως το τελικό αποτέλεσμα δικαίωσε τους κόπους τους, καθώς συγκέντρωσε 18.180 μόρια. Η απόφοιτη του ΓΕΛ Αγριάς έχει στόχο την Σχολή Ικάρων ή κάποια άλλα Στρατιωτική Σχολή και φαίνεται ότι με την επίδοσή της τα καταφέρνει.

Δεν είχε άγχος για τα αποτελέσματα, όμως χθες λίγες ώρες πριν ανακοινωθούν ένιωθε έναν κόμπο… Ο κόμπος αυτός λύθηκε όταν η Αναστασία Μάμαλη από το ΓΕΛ Αλμυρού είδε τα 18.550 μόρια. Χαρούμενη η ίδια και ικανοποιημένη για το αποτέλεσμα ενδιαφέρεται για το Τμήμα Χημικών Μηχανικών ή στη Θεσσαλονίκη ή στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.