Όλη η Μαγνησία… μια γιορτή Απόκριες και Καθαρά Δευτέρα: Πού να πάτε, τι να δείτε, πώς να διασκεδάσετε

Ένα αφιέρωμα για να απολαύσετε το τριήμερο

Το τριήμερο της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας έφτασε και η Μαγνησία φορά τα …αποκριάτικά της και αναμένει κατοίκους και επισκέπτες να γλεντήσουν και να διασκεδάσουν με πλήθος εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί. Οι κάτοικοι των χωριών του Πηλίου έχουν φορέσει τα καλά τους και αναμένουν τους επισκέπτες να περάσουν όλοι μαζί αξέχαστες Απόκριες αλλά και Κούλουμα.

Δείτε τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Πήλιο:

Αποκριάτικο πάρτι στην Αργαλαστή την Κυριακή 17 Μαρτίου στις 7μ.μ. μπροστά από τον χώρο του Δημαρχείου. Σε περίπτωση κακοκαιρίας το πάρτι θα μεταφερθεί στο κτήριο του ΚΕΓΕ.

Αποκριάτικο πάρτι την Κυριακή 17 Μαρτίου στις 13:00 στην Κεντρική Πλατεία Αγίου Λαυρεντίου. Θα παίξουν οι μουσικοί: Κατερίνα Δούκα, τραγούδι, Κώστας Κωστούλης, κλαρίνο, Χάρης Ευαγγέλου, τρομπέτα, Γιώργος Αγγελάκης, τρομπόνι, Γιώργος Δρικούδης, ακορντεόν και Αλέξανδρος Ριζόπουλος, κρουστά και τραγούδι.

Καρναβάλι διοργανώνεται και στην πλατεία Μακρυρράχης την Κυριακή 17 Μαρτίου στις 16:00 με μουσική, χορό και το κάψιμο του Μέγα Καρνάβαλου. Σημείο εκκίνησης αρμάτων: Άγιος Κωνσταντίνος.

Τις Απόκριες γιορτάζει και το Πουρί, με το Πουριανό καρναβάλι την Κυριακή 17 Μαρτίου στις 15:00. Θα ακολουθήσει γλέντι στην ταβέρνα Πηλιορείτισσα στις 21:00. Θα υπάρχει λαχειοφόρος αγορά με πολλά δώρα.

Αποκριάτικος χορός διοργανώνεται στις Πινακάτες την Κυριακή 17 Μαρτίου στις 21:00 στην παραδοσιακή ταβέρνα «Η Δροσιά», με ζωντανή μουσική και βράβευση της καλύτερης στολής με δωροεπιταγή 100 ευρώ. Το γλέντι συνεχίζεται και την Καθαρά Δευτέρα στις 11 το πρωί κάτω από την Αγία Κυριακή για το πέταγμα του χαρταετού.

Την Κυριακή 17 Μαρτίου στη Συκή θα αναβιώσει το αποκριάτικο έθιμο του «κατσίποδα».

Αποκριάτικο πάρτι διοργανώνεται την Κυριακή 17 Μαρτίου στις 20:00 στο εντευκτήριο του Μορφωτικού- Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Βλασίου. Θα υπάρχει ορχήστρα με τους: Νίκο Κερασιώτη, κλαρίνο, Κώστα Μούτο, λαγούτο, Αναστασία Λύτρα, κρουστά και Ελεάννα Βαρελά στο τραγούδι.

Καθαρά Δευτέρα στις Μηλιές και στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο προαύλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μηλεών, με φασολάδα, ταραμοσαλάτα, λαγάνα, κρασί, μουσική και χορό. Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Συλλόγου.

Τα Κούλουμα θα εορταστούν και στην παραλία των Αγίων Σαράντα στο Πήλιο την Καθαρά Δευτέρα, ενώ δεν θα λείπει το πέταγμα του αερόστατου. Θα υπάρχει ζεστή φασολάδα και όλα τα εδέσματα.

 

«Άναμμα του Αφανού» στην Κερασιά

Ο Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος ΚερασιωτώνΠηλίουγια ακόμη μια χρονιά προσκαλεί τους Κερασιώτες, τους φίλους του χωριού και της περιοχής στο «Άναμμα του Αφανού» που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στον «Αβορό» (στην είσοδο του χωριού) την Κυριακή 17 Μαρτίου και ώρα 7.30 μμ..

Το «Άναμμα του Αφανού» είναι ένα παραδοσιακό έθιμο που οπωσδήποτε φθάνει τουλάχιστον μέχρι τον 19ο αιώνα. Το «Άναμμα του Αφανού» πραγματοποιούνταν σε δύο σημεία, στον κάτω και πάνω μαχαλά. Μεταξύ των δύο αφανών υπήρχε ανταγωνισμός, ποιος από τους δύο θα είναι ο πιο μεγάλος! Τα παιδιά του κάτω και του πάνω μαχαλά όλη την προηγούμενη εβδομάδα πολλές φορές με μυστικότητα, συγκέντρωναν τα λεγόμενα «τσάκνα» (καύσιμη ύλη), κυρίως πουρνάρι από τις γύρω περιοχές, ώστε το βράδυ της τελευταίας Κυριακής των Απόκρεω (της Τυρινής) να παρουσιάσουν τον μεγαλύτερο Αφανό.

Ο ανταγωνισμός πολλές φορές έφθανε μέχρι και την αρπαγή των «τσάκνων» μεταξύ των δύο μαχαλάδων. Την ημέρα του εθίμου, το απόγευμα τοποθετούσαν τα δεμάτια των «τσάκνων» σε στοίβα και όλα ήταν έτοιμα. Οι κάτοικοι, με πρώτους τους ηλικιωμένους μαζεύονταν πρώτα στον Αφανό του κάτω μαχαλά και έπειτα και του πάνω. Και στους δύο χορεύανε, τραγουδώντας τα σκωπτικά αποκριάτικα τραγούδια. Τον χορό τον σέρνανε οι ηλικιωμένοι και πίσω ακολουθούσαν οι νεότεροι. Μετά το «Άναμμα του Αφανού» οι μασκαράδες γυρνούσαν στα σπίτια και ΄κει το πείραγμα και η ανταλλαγή των «φιλοφρονήσεων» με τα ανάλογα φυσικά κεράσματα συνεχιζόταν. Για τους νέους του χωριού το γύρισμα και οι επισκέψεις στα σπίτια συνεχίζονταν όλο το βράδυ και τελείωνε το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας.

Την προσεχή Κυριακή λοιπόν, ο Σύλλογος μαζί με όλους τους Κερασιώτες θα ανάψουν για ακόμη μια χρονιά τον «Αφανό» και θα τηρήσουν το έθιμο που παρέλαβαν από τους πατεράδες τους και τους παππούδες τους.

 

 

Καρναβαλικές εκδηλώσεις στο Φυτόκο

Ο Αγροτικός, Πολιτιστικός, Αθλητικός Σύλλογος Φυτόκου διοργανώνει την Κυριακή 17 Μαρτίου καρναβαλικές εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα πάνω από τον Ιερό Ναό Παναγίας στις 11 το πρωί θα ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις. Στις 11:30 θα πραγματοποιηθεί Κυνήγι Θησαυρού και στις 12:00 θα γίνει διαγωνισμός στολής. Θα υπάρξει γαϊτανάκι, θα δοθούν κεράσματα και οι παρευρισκόμενοι θα συμμετέχουν σε ένα μεγάλο πάρτι με μουσική και χορό. Στις 19:30 θα γίνει το κάψιμο του Αφανού και θα ακολουθήσει αποκριάτικη γιορτή στο Πολιτιστικό Κέντρο Φυτόκου στο παλιό σχολείο. Η είσοδος είναι δωρεάν.

 

Αναβιώνει στη Συκή ο «Κατσίποδας»

Αναβιώνει στη Συκή από τον Πολιτιστικό Σύλλογο της περιοχής «Γεώργιος Ρηματισίδης» το έθιμο του Κατσίποδα την Κυριακή 17 Μαρτίου στις 18:00 στην Κεντρική Πλατεία.

Θα υπάρχουν πλούσια κεράσματα, χορός, μουσική και μεγάλο αποκριάτικο γλέντι. Ακόμη μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να περάσουν αξέχαστες στιγμές με animater, μαγικά «ζαχαρένια» facepainting, παιχνίδια survivor, μουσικοκινητικές δραστηριότητες και άλλες πολλές εκπλήξεις.

 

Θα αναβιώσει το έθιμο του Αφανού στη Μακρινίτσα

Ακόμη μια πρωτοβουλία αναλαμβάνει η ΑΜΚΕ «ΟΙ ΜΑΗΔΕΣ ΤΗΣ ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑΣ» για να αναβιώσει φέτος το έθιμο του Αφανού στη Μακρινίτσα.

Την Αποκριάτικη αυτή εκδήλωση με την αναβίωση του παραδοσιακού εθίμου «Αφανός», συνδιοργανώνει η ΑΜΚΕ με  τον Δήμο Βόλου – Δημοτική Ενότητα Μακρινίτσας  την  Κυριακή 17 Μαρτίου 2024, στις 17.30 στην Πλατεία Ευεργετών και Ηρώων κάτω από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας (Αρχοντικό Βατσαρέα-Μαυράκη).

Η αποκριάτικη εκδήλωση περιλαμβάνει πέταγμα αερόστατου και το άναμμα του «Αφανού» (φωτιά με ξηρούς θάμνους και πουρνάρια), αποκριάτικα τραγούδια, πηλιορείτικα κεράσματα από ομάδα γυναικών της Μακρινίτσας (πίτες και φαγητά), τσίπουρο και κρασί από τους παραγωγούς της Μακρινίτσας.

Ομάδα Μακρινιτσιωτών με επικεφαλής τους Γιάννη Κερασιώτη, Δημήτρη Πέτση και Αλέκο Σαρακατσιάνο, ετοίμασαν τα αερόστατα υπό τα βλέμματα νέων του χωριού για να μαθαίνουν την «τέχνη».

Ώρα έναρξης της εκδήλωσης, στις 17.30, αφού πρώτα οι προσερχόμενοι στον χώρο θα φέρνουν από την Πλατεία της Μακρινίτσας τα δέματα με τα πουρνάρια!  Αμέσως θα ξεκινήσει το πέταγμα των αερόστατων κα στη συνέχεια, ώρα 19.00΄ το άναμμα του «Αφανού».

 

Λίγα λόγια για το έθιμο

Σύμφωνα με την παράδοση, η Κλαδαριά – Καψαλιά ήταν η τελευταία γιορτή που έκαναν οι Δυτικομακεδόνες στον τόπο τους -την Κυριακή των Απόκρεω- γιατί με τον ερχομό της άνοιξης έφευγαν για αναζήτηση εργασίας.

Πρόκειται για το άναμμα μεγάλης φωτιάς και χορό μεταμφιεσμένων γύρω απ’ αυτήν υπό την συνοδεία μουσικών οργάνων.

Παράλληλα τα τελευταία χρόνια έχουν προστεθεί σε πολλούς τόπους και τα απαραίτητα βεγγαλικά που κάνουν ακόμα πιο εντυπωσιακή την τελετή φωτίζοντας το νυχτερινό ουρανό.

Ο ΑΦΑΝΟΣ στηρίζεται στην αυθόρμητη συμμετοχή των κατοίκων και των επισκεπτών της Μακρινίτσας, οι οποίοι τον ετοιμάζουν και πρωτοστατούν στο γλέντι με τα παραδοσιακά αποκριάτικα τραγούδια.

Ένα παλιός Μακρινιτσιώτης, που για πολλά χρόνια απουσίαζε από το χωριό, στο άκουσμα της διοργάνωσης του ΑΦΑΝΟΥ, μας είπε:

  • «Και την αγάπησα την πατρίδα μου ξανά. Για τον αγώνα που δίνει να διατηρήσει ό,τι είναι δικό της. Κι ας μην υπάρχει έπαθλο. Γιατί κατά έναν περίεργο τρόπο όλοι νικητές είναι. Άλλος νικά στη διάρκεια, άλλος στη δύναμη της φλόγας κι άλλος στη λάμψη των βεγγαλικών. Κι όλοι αγαπιούνται ξανά την Καθαρά Δευτέρα».

 

Η ρίζα της λέξης προέρχεται από τη λέξη “φαίνω” που σημαίνει το άναμμα της φωτιάς σε βωμό κάθε χωριού ή περιοχής. Κάθε τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, όπου σήμαινε και την κορύφωση της Αποκριάς, όλοι αλλά κυρίως οι νέοι, μαζευόντουσαν σε διαφορετικό κάθε χρονιά μέρος του χωριού μας. Τοποθετούσαν γύρω του, σωρούς από ξερούς θάμνους, κέδρα, πουρναρίσια κλαδιά και τα έβαζαν φωτιά (κάτι αντίστοιχο με το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου). Φλόγες μεγάλες ξεπηδούσαν και τις διέκριναν κάτοικοι και τουρίστες γειτονικών χωριών με αποτέλεσμα να επισκέπτονται το χωριό, για να θαυμάσουν από κοντά αυτό το σπάνιο θέαμα. Βέβαια να προσθέσουμε ότι και κάποια χρόνια πιο πίσω γινόταν και συναγωνισμός μεταξύ των χωριών, για το ποιου χωριού το αερόστατο θα επικρατήσει και θα πετύχει να έχει τη μεγαλύτερη πορεία στον ουρανό.

Με το πέρασμα των χρόνων, στο θέαμα αυτό προστέθηκαν βεγγαλικά και βαρελότα για να τονιστεί πιο πολύ η λήξη της Αποκριάς.

Καλούμε όλους τους επισκέπτες της περιοχής μας να προσέλθουν στη Μακρινίτσα, να πάρουν τα πουρνάρια από την Πλατεία και να φτάσουν στον χώρο όπου το άγαλμα της Μαργαρίτας Μπασδέκη και εκεί θα αποζημιωθούν!

 

«Οι μασκαράδες στη Συκή»

Το Εξωραϊστικό, Αθλητικό, Επιστημονικό, Πολιτιστικό Σωματείο Συκής «Γονείς και παιδιά εν δράσει» διοργανώνει την Κυριακή 17 Μαρτίου από τις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Σωματείου αποκριάτικη εκδήλωση με τίτλο «οι μασκαράδες στη Συκή», ζωντανεύοντας τις παραδόσεις και τα έθιμα του τόπου.

Το Σωματείο καλεί όλους, ντόπιους και επισκέπτες να επισκεφθούν την Συκή, να δώσουν το παρών στην γιορτή, να κάψουν τα παραδοσιακά κατσίποδα, να γευτούν παραδοσιακά εδέσματα και να διασκεδάσουν όλοι μαζί.

 

Με θέμα την… ακρίβεια το Καρναβάλι της Ευξεινούπολης

Ο Δήμος Αλμυρού και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευξεινουπόλεως συνεχίζουν το παραδοσιακό έθιμο της Ευξεινούπολης και διοργανώνουν και αυτή τη χρονιά το Ιστορικό Καρναβάλι Ευξεινούπολης, με θέμα για το 2024:«Στης ακρίβειας τον καιρό, μας έχει πιάσει ζάλη. Κι ήρθαμε Ευξεινούπολη στο τρελοκαρναβάλι».

Οι εορτασμοί της Αποκριάς θα ξεκινήσουν με παράλληλες εκδηλώσεις και θα κορυφωθούν με την καρναβαλική παρέλαση την Καθαρά Δευτέρα.

Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Καθαρά Δευτέρα στις 3:00 μ.μ. στην πλατεία Ευξεινούπολης με την παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών!

Οι διοργανωτές καλούν μικρούς και μεγάλους να έρθουν, να διασκεδάσουν, να χαρούν και να ξεφαντώσουν με τους ξέφρενους ρυθμούς της αποκριάτικης μουσικής!

 

 

Πλούσιο πρόγραμμα αποκριάτικων εκδηλώσεων στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου έχει δημιουργήσει και φέτος ένα πλούσιο πρόγραμμα αποκριάτικων εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τοπικούς συλλόγους, φορείς και εθελοντές δημότες.

Οι εκδηλώσεις ποικίλες σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου, με ηχοχρώματα, ήθη και έθιμα που αναβιώνουν.

Παρελάσεις Καρναβαλιστών και Αρμάτων, Κρυμμένος Θησαυρός, Πάρτυ Μασκέ, Άναμμα Φωτιάς, Παιχνίδια, Χοροί, Κούλουμα και Πέταγμα Χαρταετού θα συνθέσουν ένα πλούσιο φαντασμαγορικό αποκριάτικο πρόγραμμα.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις της Αποκριάς ολοκληρώνονται την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024.

 

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις σε κάθε Κοινότητα του Δήμου Ρήγα Φεραίου:

ΚΥΡΙΑΚΗ 17/3

 

  • ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ, (Κεντρικός Δρόμος έμπροσθεν παλαιού Δημαρχείου) Ώρα 12:00
  • Παρέλαση Αρμάτων & Καρναβαλιστών με Πεζοπόρα Τμήματα που ξεπερνούν κάθε φαντασία.

Γιγαντομασκώτ, ξυλοπόδαροι, Μουσική, Χορός, Γαϊτανάκι για μικρούς & μεγάλους, λιχουδιές για τους μικρούς καρναβαλιστές, κέφι & πολλές πολλές εκπλήξεις

 

  • ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ
  • Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού, Κεντρική Πλατεία Βελεστίνου, Ώρα 12:00μ

 

  • Παιδικό πάρτυ μασκέ με Animateurs, Ξυλοπόδαρους, Φιγούρες Μασκώτ, Παιχνίδια, μουσική, χορό και πολλές εκπλήξεις, Κεντρικός Πεζόδρομος Βελεστίνου, Ώρα 16:00

 

ΩΡΑ. 19.00. Άναμμα Φωτιάς από την Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών & Ποντίων Βελεστίνου στην Πλατεία Μικρασιατών, έμπροσθεν εκκλησίας του Αγίου Βασιλείου με μουσική, χορό, εδέσματα και άφθονο κρασί

 

ΩΡΑ. 19.00. Άναμμα Φωτιάς από τον Σύλλογο Περιβολιωτών Ν. Μαγνησίας & την ΚΟΙΝΣΕΠ «Ρήγας Φεραίος» στην πλατεία Σμολένσκι με μουσική, χορό, εδέσματα και άφθονο κρασί

 

ΚΑΝΑΛΙΑ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ, ώρα. 19.00

Άναμμα Φωτιάς, Μουσική, Χορός, Εδέσματα & Άφθονο Κρασί

 

 

  • ΡΙΖΟΜΥΛΟΣ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ,

Ώρα. 17.30, Παιδικό Πάρτυ Μασκέ με Διασκεδαστή, Κέφι, Παιχνίδια & Πολλές Εκπλήξεις

Θα ακολουθήσει Άναμμα Φωτιάς, Μουσική, Χορός, Εδέσματα & Άφθονο Κρασί

 

  • ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΕΡΩΝ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ, Ώρα 19:00

Άναμμα Φωτιάς, Μουσική, Χορός, Εδέσματα & Άφθονο Κρασί

 

  • ΧΛΟΗ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ, Ώρα 19:00

Άναμμα Φωτιάς, Μουσική, Χορός, Εδέσματα & Άφθονο Κρασί

 

  • ΑΕΡΙΝΟ, ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ, Ώρα 19:00

Άναμμα Φωτιάς, Μουσική, Χορός, Εδέσματα & Άφθονο Κρασί

 

  • Μ. ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ, Ώρα 19:00

Άναμμα Φωτιάς, Μουσική, Χορός, Εδέσματα & Άφθονο Κρασί

 

  • ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ , Ώρα 19:00

Άναμμα Φωτιάς, Μουσική, Χορός, Εδέσματα & Άφθονο Κρασί

 

  • ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ , Ώρα 19:00

Άναμμα Φωτιάς, Μουσική, Χορός, Εδέσματα & Άφθονο Κρασί

 

  • ΚΟΚΚΙΝΑ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ , Ώρα 19:00

Άναμμα Φωτιάς, Μουσική, Χορός, Εδέσματα & Άφθονο Κρασί

 

  • ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ , Ώρα 19:00

Άναμμα Φωτιάς, Μουσική, Χορός, Εδέσματα & Άφθονο Κρασί

 

  • ΚΕΡΑΣΙΑ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ, Ώρα 19:00

Άναμμα Φωτιάς, Μουσική, Χορός, Εδέσματα & Άφθονο Κρασί

 

 

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 18/3

 

  • ΚΑΝΑΛΙΑ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ, ΩΡΑ. 10.00π.μ.

Σαρακοστιανά Εδέσματα, Μουσική, Χορός

Παιδικό πάρτυ μασκέ με Διασκεδαστή, Παιχνίδια, μουσική, χορό και πολλές εκπλήξεις

 

  • ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ, Ώρα 10:30 π.μ.

Σαρακοστιανά Εδέσματα, Μουσική με Ζωντανή Ορχήστρα, Χορός

 

  • ΒΕΝΕΤΟ, Ώρα 11:00 π.μ.

Σαρακοστιανά Εδέσματα με την παραδοσιακή φασολάδα, Μουσική, Χορός

 

  • ΚΕΡΑΜΙΔΙ, ΩΡΑ 11:00 π.μ.

   Σαρακοστιανά Εδέσματα

 

  • ΡΙΖΟΜΥΛΟΣ, ΩΡΑ. 12.00μ.

Παρέλαση Αρμάτων & Καρναβαλιστών με Πεζοπόρα Τμήματα που ξεπερνούν κάθε φαντασία.

Σαρακοστιανά Εδέσματα με την παραδοσιακή φασολάδα, Μουσική, Χορός

 

Κούλουμα στην Αγριά!

Τα φετινά Κούλουμα στην Αγριά θα είναι διαφορετικά! Ομάδα εθελοντών με τη βοήθεια τοπικών συλλόγων και τη στήριξη επιχειρηματιών, δημιουργούν με μεράκι μια ξεχωριστή Καθαρά Δευτέρα για μικρούς και μεγάλους με σαρακοστιανά κεράσματα, κρασί και χορό και καλούν όλους, ντόπιους και επισκέπτες σε μια γιορτή που θα στηθεί στο λιμανάκι της Αγριάς! Η έναρξη της γιορτής θα γίνει στις 11 το πρωί.

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.