Οντόπουλος στο Ράδιο ΕΝΑ: «Έμποροι ήρθαν αντιμέτωποι με αυξήσεις ενοικίων»

Χωρίς ασφαλή συμπεράσματα ο πρώτος μήνας λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων

Τη στιγμή που έμποροι και ιδιοκτήτες καταστημάτων προσπαθούν να βρουν τον βηματισμό τους, μετά από έναν σχεδόν μήνα επαναλειτουργίας, αρκετοί είναι αυτοί που έρχονται αντιμέτωποι με επιπλέον προβλήματα, όπως είναι απαιτήσεις αύξησης ενοικίων από τους ιδιοκτήτες των μισθωμάτων! Αυτό ανέφερε στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Ηλία Κουτσερή, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, Απόστολος Οντόπουλος.

«Το θέμα των ενοικίων μας απασχολεί, και στο τελευταίο ΔΣ του Συλλόγου συζητήσαμε τις αρκετές περιπτώσεις συναδέλφων από τους οποίους ζητήθηκε ακόμη και αύξηση των ενοικίων από τους ιδιοκτήτες των μισθωμάτων. Αυτό το καταδικάζουμε ως Εμπορικός Σύλλογος και δεν μπορούμε να μπαίνουμε σε μία τέτοια λογική εντός της χειρότερης κρίσης. Θα αποστείλουμε επιστολή στην Ένωση Ιδιοκτητών ακινήτων για να μην υπάρχουν τέτοια φαινόμενα. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση και το τελευταίο που μπορούμε να έχουμε είναι αύξηση στα ενοίκια» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Οντόπουλος.

Όσον αφορά την κατάσταση σ’ αυτόν τον έναν μήνα επαναλειτουργίας των καταστημάτων, ο πρόεδρος του ΕΣΒ σημείωσε ότι δεν μπορεί να γίνει αυτή τη στιγμή απολογισμός με ασφαλή συμπεράσματα, βλέποντας μία σχετική κίνηση τις πρώτες 2-3 εβδομάδες, η οποία ωστόσο μειώθηκε στη συνέχεια. «Αυτό πιθανόν να οφείλεται λόγω της εποχικότητας κάποιων καταστημάτων ή ακόμη και εξαιτίας των καιρικών συνθηκών» εκτίμησε ο κ. Οντόπουλος, ενώ υπογράμμισε ότι κάποια εμπορικά παρακλάδια είναι πιο ευνοημένα σε σύγκριση με κάποια άλλα. «Είναι δύσκολο λοιπόν να μπούμε τώρα στη λογική του απολογισμού. Είναι μία δύσκολη κατάσταση για όλους, αφού όλοι έχουν πληγεί από αυτήν την κρίση και ελπίζουμε να υπάρχει ψυχραιμία, να τηρούνται τα σχετικά μέτρα για να μην επανέλθει το σενάριο περιορισμού και πάλι» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΕΣΒ.

Από εκεί και πέρα, φαίνεται ότι σε αρκετές περιπτώσεις ακόμη δεν έχουν δοθεί λύσεις σχετικά με τη μη καταβολή της προβλεπόμενης οικονομικής ενίσχυσης σε κάποιους εμπόρους ή καταστηματάρχες, με τα σχετικά αιτήματα να μεταφέρονται στην ΕΣΕΕ που επικοινωνεί με τα κέντρα λήψης αποφάσεων. Τέλος, ο κ. Οντόπουλος επεσήμανε ότι οι εμπορικές πρακτικές δεν αλλάζουν, με την περίοδο των θερινών εκπτώσεων ν’ ανοίγει κανονικά στον ερχόμενο Ιούλιο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.