Π. Κουτσάφτης: Έκκληση στην Πολιτεία για γρήγορες διαδικασίες ενόψει χειμώνα

Άγνωστο τι θα γίνει, αν η ποσότητα νερού απ΄τις βροχοπτώσεις είναι μεγάλη

Έργα εντός των οικισμών Ζαγοράς και Μουρεσίου ζητά ο Δήμος, ενόψει του χειμώνα, ενώ παράλληλα προχωρούν τα έργα του υπουργείου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην περιοχή.

Ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου Παναγιώτης Κουτσάφτης θα βρεθεί σήμερα στην Αθήνα, για να έχει συναντήσεις στο υπουργείο Εσωτερικών, όπως και με την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Σε δηλώσεις του στο «Ράδιο Ένα» ο δήμαρχος είπε ότι το καλοκαίρι πέρασε με τις λιγότερες δυνατές απώλειες, «επουλώσαμε τις πληγές, ρίξαμε άσφαλτο για να μην υποβαθμίζεται από σκόνη ο Δήμος και δεν υπήρχαν θέματα με το νερό».

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τα στελέχη της υπηρεσίας ύδρευσης του Δήμου που ήταν μέρα και νύχτα πάνω από τα δίκτυα, που χρειαζόταν επιδιόρθωση, λόγω του πρόχειρου της κατασκευής τους.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσάφτη, φέτος το καλοκαίρι ο Δήμος δέχτηκε πάρα πολύ κόσμο, που ευχαριστήθηκε την παραμονή του και πολύ λίγοι κατάλαβαν τη μεγάλη ζημιά που είχε προκληθεί τρεις μήνες πριν.

«Τα λιμάνια του Χορευτού και του Αγ. Ιωάννη»

Το καλοκαίρι πέρασε και πλέον πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα πράγματα εκ βάθρων, τόνισε. Όπως εξήγησε, ο Δήμος έχει στα χέρια του μια γεωλογική και τεχνική μελέτη που εκπόνησε η Περιφέρεια, που αφορά κυρίως το κεντρικό οδικό δίκτυο του Πηλίου και τους κάθετους δρόμους, υπάρχει μια εργολαβία από Καράβωμα προς Πουρί για επιδιορθώσεις του δρόμου, ενώ είναι σε διαδικασία δημοπράτησης και ανάθεσης, ένα ποσό από το ΥΠΟΜΕΔΙ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην ύδρευση.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο αυτή τη στιγμή είμαστε σε διαδικασία συγκέντρωσης στοιχείων για τη δημοπράτηση από το υπουργείο Μεταφορών και Δικτύων για τα λιμάνια του Χορευτού και του Αγ. Ιωάννη.

Ο δήμαρχος κατέθεσε στο υπουργείο Εσωτερικών πλήρη μελέτη που χρηματοδότησε ο Δήμος για τη Δ.Ε. Ζαγοράς ύψους 750.000 € μέσα στους οικισμούς, ενώ επισκέφθηκε τον Γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, τις υφυπουργούς Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη και Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Ο δήμαρχος είπε ότι ολοκληρώνεται ανάλογη μελέτη για τη Δημοτική Ενότητα Μουρεσίου, με χρήματα του Δήμου και χρειάζεται η χρηματοδότηση των έργων.

Ο κ. Κουτσάφτης τόνισε ότι τα μικρά έργα, αν εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση, μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα, ενώ τα έργα που κάνουν η Περιφέρεια και το υπουργείο είναι πιο σύνθετα και χρειάζονται πιο σύνθετες μελέτες.

Μπορεί ν’ αντέξει λογική βροχόπτωση

Ο δήμαρχος είπε ότι ενόψει του χειμώνα που έρχεται, θα μπορέσει να αντιμετωπίσει μια λογική βροχόπτωση, αλλά αν ξεπεράσει τα όρια είναι άγνωστο τι μπορεί να γίνει, καθώς από τα φαινόμενα του περασμένου Μαρτίου, έπεσαν 1700 χιλιοστά βροχής σε 48 ώρες στο Δήμο και προκλήθηκαν καθιζήσεις του εδάφους, ακριβώς από την ποσότητα νερού. Ο δήμαρχος απηύθυνε έκκληση στην Πολιτεία, να είναι πιο γρήγορη και πιο πιεστική στις διαδικασίες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.