Παράσταση στην εισαγγελία από την Επιτροπή Αγώνα Πολιτών για την ΑΓΕΤ

Νέα συγκέντρωση πολιτών έξω από τις λιμενικές εγκαταστάσεις όπου πλοίο ξεφόρτωνε RDF

Παράσταση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου θα πραγματοποιήσουν αύριο τα μέλη της Επιτροής Αγώνα Πολιτών Βόλου προκειμένου να ζητήσουν τον έλεγχο τόσο του υλικού που εκφόρτωνε από χθες το βράδυ πλοίο από την Πεσκάρα της Ιταλίας, καθώς αν τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο για την μεταφορά και την αποθήκευσή του.

Σε συγκέντρωση που συγκάλεσε για σήμερα στις 11 το πρωί έξω από την πύλη των λιμενικών εγκαταστάσεων του εργοστασίου στην Αγριά, δεκάδες πολίτες έδωσαν το παρών σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα των μελών της επιτροπής ενάντια στην καύση rdf. Τα μέλη της Επιτροπής έκαναν καταγγελία στην Αστυνομία προκειμένου να διαπιστωθεί η νομιμότητα της όλης διαδικασίας, ενώ ζητήθηκε και η παρέμβαση του αρμόδιου εισαγγελέα υπηρεσίας, χωρίς ωστόσο να γίνει γνωστό αν υπήρξε κάποια παρέμβασή του. Η επιτροπή απευθύνθηκε παράλληλα και στις τελωνειακές αρχές προκειμένου να γίνει έλεγχος στο φορτίο, η απάντηση των αρμοδίων όμως ήταν πως εφόσον το καράβι προέρχεται από λιμάνι της Ε.Ε. δεν υφίσταται λόγος να γίνει έλεγχος, δεδομένου ότι κάτι τέτοιο γίνεται στο λιμάνι φόρτωσης.

Η συγκέντρωση των πολιτών έξω από τις λιμενικές εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ έγινε στον απόηχο της σύσκεψης που συγκάλεσε την Παρασκευή η εταιρία για να ενημερώσει τους τοπικούς φορείς για το θέμα, η οποία ωστόσο κατέληξε σε φιάσκο μετά την αποχώρηση αλλά και την απουσία πολλών εκ των προσκεκλημένων, όπως το Πανεπιστήμιο και η Περιφέρεια Θεσσαλία, το ΤΕΕ και ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.