Παράτησε τρία σκυλιά κλεισμένα σε βαν επί ώρες στον Βόλο!

Φυλάκιση στον ανάδοχο και στον υπάλληλο διαχείρισης αδέσποτων του Δήμου Βόλου

Επί ώρες κλεισμένα σε ένα βαν άφησε οδηγός του αναδόχου στο πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων του Δήμου, στο κέντρο του Βόλου, με αποτέλεσμα τα σκυλιά να … «ξεσηκώνουν τον κόσμο», να κληθεί η Αστυνομία και να σχηματιστεί σε βάρος του αναδόχου και του υπαλλήλου δικογραφία για κακοποίηση ζώων και να καταδικαστούν.
Ο 44χρονος υπάλληλος και ο 23χρονος ανάδοχος δεν εμφανίστηκαν στον Δικαστήριο και καταδικάστηκαν ερήμην σε φυλάκιση 12 μηνών και 3.600 € χρηματική ποινή έκαστος, ενώ επιβαρύνονται και με τα έξοδα της δίκης 600 €.
Ήταν 28 Δεκεμβρίου 2022 όταν ο 44χρονος έβαλε στο αυτοκίνητο του αναδόχου τρία σκυλιά (δύο αρσενικά και ένα θηλυκό), μετά από περισυλλογή από τους δρόμους του Βόλου, με εντολή να τα πάει στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων, εκείνος στάθμευσε το αυτοκίνητο στην περιοχή της Εξωραϊστικής, και έφυγε.
Τα ζώα έμειναν κλεισμένα στο ακατάλληλο βαν για αρκετές ώρες, κάτω από ακατάλληλες συνθήκες και, όπως ήταν φυσικό, ξεσήκωσαν τον κόσμο με τα γαυγίσματά τους.
Επαγγελματίες της περιοχής που αντιλήφθηκαν τι συνέβαινε καθώς και δύο μέλη της Φιλοζωικής που περνούσαν από το σημείο, κάλεσαν την Αστυνομία. Αστυνομικοί άνοιξαν το βαν, είδαν τα σκυλιά ταλαιπωρημένα και διψασμένα, σε βάρος του αναδόχου βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο και χθες η υπόθεση εκδικάστηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.
Στη δίκη κατέθεσαν ως μάρτυρες αστυνομικός και τα δύο μέλη της Φιλοζωικής Ομάδας που βρήκαν τα σκυλιά, οι κατηγορούμενοι απουσίαζαν και δεν εκπροσωπήθηκαν από συνήγορο .

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.