Περίπου 600 έως 700 τοκετοί ετησίως στο «Αχιλλοπούλειο»

Τριήμερο εκδηλώσεων για τη μητρότητα στο Νοσοκομείο

Τριήμερο εκδηλώσεων για την κατάκτηση τη μητρότητας, θα διοργανώσουν από 29 έως τις 31 Οκτωβρίου, η Γυναικολογική – Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου σε συνεργασία με το Τμήμα Εκπαίδευσης και τον Οικογενειακό Προγραμματισμό του «Αχιλλοπούλειου». Το τριήμερο θα παρουσιαστούν στοιχεία όσον αφορά στις γεννήσεις, τις κυήσεις από νέες γυναίκες, την ψυχολογία των νέων γονέων, αλλά και των λεχώνων.
Όπως τονίστηκε σε συνέντευξη Τύπου χθες, τα στοιχεία που θα παρουσιαστούν αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και θα αφορούν τόσο τους ανθρώπους της υγείας, όσο και το κοινό. Οι δύο πρώτες ημέρες των εκδηλώσεων, είναι αφιερωμένες στους υγειονομικούς, με εξειδικευμένα θέματα, ενώ κατά την τρίτη ημέρα οι εισηγήσεις θα αφορούν το κοινό.
Πρόκειται για ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα διεξαχθεί σε δύο επίπεδα, ανέφερε ο διοικητής του Νοσοκομείου, Ματθαίος Δραμητινός. Όπως είπε, ήδη, έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να παραβρεθούν 50 υγειονομικοί από Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας όλης της Θεσσαλίας.
Οι συζητήσεις θα ξεκινούν τις δύο πρώτες ημέρες από τις 9 το πρωί, ενώ την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, οπότε και θα αφορούν το κοινό, θα ξεκινήσουν στις 6 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου.

600-700 τοκετοί ετησίως

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, καταγράφεται μικρή αύξηση στην προσέλευση και τους τοκετούς στη Μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου. Οι έκτακτοι τοκετοί έχουν μειωτικές τάσεις, σύμφωνα με την κ. Χάιδω Τάτλη, προϊσταμένη της Μαιευτικής.
Σε ετήσια βάση, γίνονται περίπου 600-700 τοκετοί, με το 45% εξ αυτών να είναι καισαρικές και το υπόλοιπο 55% φυσιολογικές γεννήσεις.
Η Μαιευτική, ανέφερε ο διευθυντής της Κλινικής, κ. Λάζαρος Παντελίδης, λειτουργεί από το 1982 και στις τριήμερες εκδηλώσεις θα αναλυθούν ειδικά θέματα, ενώ θα δοθεί έμφαση και στο δημογραφικό.
Άλλα θέματα που θα τεθούν στις εκδηλώσεις, θα αφορούν τον οικογενειακό προγραμματισμό, όπως η κύηση και η εφηβεία, ο προγεννητικός έλεγχος, η αντισύλληψη, οι ευπαθείς πληθυσμοί, οι συνθήκες στους πληθυσμούς των Ρομά, η κύηση στις εξαρτημένες γυναίκες, η κακοποίηση στη μητρότητα, η σεξουαλικότητα των εφήβων κλπ.
Αναφορικά με στοιχεία σχετικά με την εγκυμοσύνη στην εφηβεία, η υπεύθυνη του Οικογενειακού Προγραμματισμού, κ. Κατερίνα Καλαϊτζή, ανέφερε ότι στους πληθυσμούς των Ρομά οι πρώτες κυήσεις καταγράφονται στην ηλικία των 13-14 ετών, ενώ πολλές κυήσεις εφήβων διαφεύγουν, διότι εξυπηρετούνται ιδιωτικά και δεν φτάνουν ποτέ στο Νοσοκομείο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.