Περιστατικό εκφοβισμού σε γειτονιά του Βόλου-«Πείτε τι ομάδα είστε αλλιώς θα έχετε άσχημα ξεμπερδέματα…!»

«Πείτε τώρα τι ομάδα είστε, αλλιώς θα έχετε άσχημα ξεμπερδέματα»! έλεγαν...
Παρέα παιδιών φέρεται να δέχθηκε bullying από ομάδα συνομηλίκων

Δεν είναι λίγα τα περιστατικά βίας που βγήκαν στην επιφάνεια με αφορμή την τραγική δολοφονία του άτυχου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη από φανατικούς οπαδούς τοπικής ομάδας και, όπως φέρεται από τα μέχρι τώρα στοιχεία, οργανωμένους χούλιγκανς. Περιστατικά βίας, με όποιον τρόπο και εάν αυτά καταγράφονται –λεκτικής, ψυχολογικής, σωματικής κ.α.- και όχι απαραίτητα μόνο οπαδικής-, είναι πιο κοντά μας απ’ όσο πιστεύουμε και φανταζόμαστε και, πολλές φορές, μάλιστα, ίσως δεν το γνωρίζουμε.
Ένα γεγονός που συγκαταλέγεται στις επιθέσεις βίας , καταγγέλλεται ότι εκτυλίχθηκε και στον Βόλο πριν από περίπου δέκα ημέρες, κοντά σε πάρκο της πόλης, σε μία από τις βόρειες συνοικίες.

«Θα είχαν άσχημα ξεμπερδέματα»
Σύμφωνα με συμπολίτη που επικοινώνησε με το «Ράδιο –Ένα» και τη «ΜΑΓΝΗΣΙΑ» ομάδα νεαρών παιδιών φέρεται να δέχθηκε τραμπουκισμό, προπηλακίστηκε και απειλήθηκε άνευ λόγου και αιτίας από άλλα άτομα –σχεδόν συνομήλικα, που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, ζητούσαν επιτακτικά να τους πουν τι ομάδα είναι, αλλιώς «θα είχαν άσχημα ξεμπερδέματα», όπως και «να φροντίσουν να δώσουν τη σωστή απάντηση, αλλιώς…». Κινούμενοι απειλητικά, προς το μέρος τους, επέμεναν για αρκετά λεπτά, μέχρι που οι νεαροί, που δεν αντέδρασαν καθόλου, έφθασαν σχεδόν τρέχοντας στα σπίτια τους.
Ο συμπολίτης, ο οποίος δήλωσε ότι είναι παππούς ενός από τα παιδιά που δέχτηκαν λεκτική επίθεση, ισχυρίστηκε πως το περιστατικό δεν εξελίχθηκε ευτυχώς περαιτέρω και πως παρά τις απειλές των νεαρών προφανώς οπαδών κάποιας συγκεκριμένης ομάδας, μετά από λίγο απομακρύνθηκαν. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του συμπολίτη, το παιδί, τους ενημέρωσε αμέσως και οι ίδιοι με τη σειρά τους κάλεσαν την αστυνομία και ανέφεραν το περιστατικό με σκοπό να επιληφθούν και να κάνουν συστάσεις. Η αστυνομία μετέβη στο σημείο που υπόδειξε το παιδί, ωστόσο οι νεαροί που φέρονται να απειλούσαν, είχαν τραπεί σε φυγή.

Να γνωστοποιούνται περιστατικά για την αποτροπή άλλων σοβαρότερων

Τα παιδιά, όπως και οι γονείς με τη σειρά τους, ύστερα από το ειδεχθές περιστατικό με τον αδικοχαμένο Άλκη, αλλά και τα υπόλοιπα που έχουν γίνει κατά καιρούς, θορυβήθηκαν και θέλησαν να το κοινοποιήσουν, αλλά με καθαρά αποτρεπτικό σκοπό. Ο παππούς του παιδιού, τονίζει τη σημασία της επικοινωνίας σε κάθε επίπεδο, αλλά και τη σημαντικότητα της πρόληψης παρόμοιων περιστατικών, ακόμη και της λεκτικής επίθεσης και κάθε μορφής βία. Ο ίδιος έδωσε παράδειγμα τα παιδιά που το μετέφεραν στους δικούς τους ανθρώπους άμεσα, ώστε να είναι ενημερωμένοι, ενώ υπογράμμισε τη σημασία της ενημέρωσης της Αστυνομίας, με σκοπό να γνωρίζει τα περιστατικά που λαμβάνουν χώρα σε κάθε γειτονιά της πόλης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.